Skocz do zawartości

parowanie lamp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, być może panikuję bo dopiero dziś zauważyłem , że obie lampy parują -może to normalne, może tak ma być i rano nie będzie po tym śladu?? Czy jednak coś jest nie tak?? ( mam drugie auto marki audi i tutaj takie objawy świadczą ewidentnie o rozszczelnieniu kloszy, co już dwa razy kosztowało mnie kilkaset zł)

IMG_20231204_191524.jpg

IMG_20231204_191538.jpg

IMG_20231204_191110.jpg

Opublikowano

Już ktoś o tym pisał. My mamy to w obu autach. Będziemy zgłaszać przy okazji.

Opublikowano

A tak wygladał mój reflektor. Byłem w 2 różnych aso, sprawdzili, wg nich wszystko jest w porządku 🤦🏻‍♂️

IMG_6612.jpeg

IMG_6629.jpeg

Opublikowano
  • Autor

Zgłoszę to przy okazji serwisu ale widzę, że pewnie nie uznają tego za problem.

Opublikowano

Nie no, jeśli ktoś uznaje to, co widać na zdjęciach za "w porządku", to coś mocno nie gra. Przecież ten reflektor Marchalla jest prawie całkowicie zaparowany. Z obu przypadków wygląda, że wspólnym mianownikiem są lasery. Ciekawe co mają takiego w budowie, że parują. Może jakoś mocniej się grzeją... Tak czy siak ja bym jednak próbował walczyć, nawet pisząc bezpośrednio do dystrybutora.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Ja mam lasery zarowno w X5 jak i w serii 8 i nie paruja a juz na pewno nie tak jak na zdjeciach powyzej. Tez nie odpusciłbym tematu tylko domagał sie wymiany.

Opublikowano

W x6 mam lasery i od 3 lat jest OK; niestety w X5MC lewa lampa po wymianie - zaparowała cała, serwis uznał wadę i wymienił na nową lampę.

Opublikowano

Nie tylko w pre lci parują. Zgłoszone w ASO i wpisane zgłoszenie. Mam pojeździć jeszcze z 2 miesiące jak nie minie to wymienią. Znajomi że Szwajcari kupili 2 LCI i też parują.

20231107_192413.jpg

20231025_141217.jpg

20231125_162422.jpg

20231107_192420.jpg

• 1 rok później...
Opublikowano

Czy zaobserwowaliscie u siebie w modelach lci jakiekolwiek parowanie lamp? U siebie po myjni zaobserwowałem lekkie zaprowanie jednej lampy w rogu. W pre lci byl duuuzy problem z parowaniem laserow, i one u mnie potrafily cale zaparowac i po wielu bojach bmw wymienilo mi je na nowe. Dlatego teraz jestem przewrażliwiony. Myslalem ze w lci problem parowania lamp rozwiazano. Jak jest u Was?

IMG_1227.jpeg

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

@Marchall zobacz tutaj -> Wydaje mi się że samo parowanie nie jest jeszcze problemem – większym kłopotem byłaby już skroplona woda. U mnie też czasami pojawia się para po myciu auta, zwłaszcza kiedy po wjeździe do chłodnego garażu następuje nagła zmiana temperatury.

Opublikowano

U mnie też czasami lekko parują.

Opublikowano

Jak odebrałem auto z salonu to taki efekt zawsze po myjni utrzymywał się  ok 2-3 miesiące. Dogrzały się i problem zniknął.