Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

auto kupione w z uszkodzonym silnikiem, zrobiona głowica, silnik złożony, po odpaleniu leje się olej przez turbo do dolotu w bardzo dużych ilościach. Turbina jest po regeneracji, dodatkowo przełożone turbo z innego auta i dzieje się to samo. po przejechaniu 2km oleju w intercoolerze jest tak dużo, że zaczyna się samozapłon. 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To wypadło by zmierzyć ciśnienie oleju. Miałem kiedyś przypadek uszkodzonego zaworu bezpieczeństwa w vw, tyle że tam nie było ciśnienia oleju. No i tam zawór był w pompie, pompy oleju z bmw nie miałem nigdy w ręce więc nie wiem gdzie jest takowy zawór. 

• Moderatorzy
Opublikowano
20 godzin temu, pluskwa9 napisał(a):

odma nowa, widac ze przez turbo. Moze jakies za duze cisnienie oleju? jest tam jakis zawor w pompie oleju czy w obudowie filtra?

Odma z mojeo dośiadczenia tylko OE, zamienniki puszczają z mojego doświadczenia. Kiedyś temat wrzuciłem, ktoś pisał, że zamienniki mają za sztywną sprężynę.
Chyba, że problem leży w innym miejscu - pierścieniach na tłoku na przykład.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mam odmę febi i nie mam oleju w dolocie.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!