Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak ma LPG to skasuj adaptacje i daj mu pochodzić na samej benzynie. Wpływ na to mogą mieć adaptacje długoterminowe błędnie wprowadzone przez źle ustawioną instalacje LPG. Lewe powietrze, uszkodzona/zużyta świeca lub cewka.
Nawet zepsuty zegar dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę ;)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak
Opublikowano

zamieniłem cewkę z innego cylindra która w Inpie była dobra , zrobiłem adaptacje auto pochodziło na wolnych ze 20 minut potem w drogę.. ogólnie było dobrze ale po przyjeździe pod kompa i jest tak samo na pierwszym pasek leci do końca i wyskoczył check... świeca ładna sucha lekko brązowa ... czyli nic dalej nie wiadomo , co jeszcze mam sprawdzić? ..  pozdro

Opublikowano

u mnie powodem wyskakiwania błędów cylindrów był dziurawy dolot. Czasami INPA pokazywała codziennie ten sam cylinder, a czasami losowo wyskakiwał inny cylinder

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Może też być dziurawa odma.

Opublikowano

Przyczyną błędów okazał się zawór DISa .. wymieniłem na inny używany i jak do tej pory jest ok..  dzięki za pomoc..