Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dowiedziałem się że moje f25 2D jest wzywane na bezpłatną akcję serwisową wymiany rozrządu , czy ktoś z kolegów był na takiej akcji i jak to wygląda ?
Opublikowano

Na stronie BMW musisz wpisać VIN pojazdu i wyskoczy czy jest jakaś akcja na ten pojazd , już mam umówioną wizytę w ASO na razie wymiana górnego łańcucha rozrządu , a potem

weryfikacja dołu i jeżeli wyjdzie to też do wymiany tylko wtedy czas naprawy może się przedłużyć do 2 tygodni .

Opublikowano

Z ciekawości wpisałem VIN na stronie i pokazało mi, że cytuję:

"Z samochodem powiązana jest akcja techniczna.

Kliknij tutaj i umów wizytę serwisową online lub znajdź kontakt do swojego Dealera BMW tutaj, aby poznać więcej szczegółów.

Kod akcji technicznej: 0012160500

Co to za akcja techniczna, można to gdzieś sprawdzić przed zadzwonieniem? ktoś wie coś o tym kodzie?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Z ciekawości wpisałem VIN na stronie i pokazało mi, że cytuję:

"Z samochodem powiązana jest akcja techniczna.

Kliknij tutaj i umów wizytę serwisową online lub znajdź kontakt do swojego Dealera BMW tutaj, aby poznać więcej szczegółów.

Co to za akcja techniczna, można to gdzieś sprawdzić przed zadzwonieniem? ktoś wie coś o tym kodzie?

Podaj VIN.

Opublikowano

Pomoże ktoś rozkodować co to za akcja serwisowa, po wpisaniu VIN-u na stronie BMW dostaję taki komunikat?

Numer Identyfikacj Pojazdu:0E26493

Z samochodem powiązana jest akcja techniczna.

Kod akcji technicznej: 0011650600

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pomoże ktoś rozkodować co to za akcja serwisowa, po wpisaniu VIN-u na stronie BMW dostaję taki komunikat?

Wymiana chłodnicy recyrkulacji spalin (niskotemperaturowa)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Podaj VIN.

VIN: 0D60788

Status Nr czynności Opis Szczegóły Rezerwacja

Otwarty 10012160500

Programowanie sterowników (DME)

Blokada dostawy

Lokalny nr kampanii:

20E-A01

Opublikowano

Dziwne, wcześniej byłem już na podobnej akcji notabene też dotyczącej chłodnicy recyrkulacji spalin :roll:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Poczytaj forum szukając słów o egr, wygląda na to że montują teraz część innej firmy, poprzednia chyba również była 'wadliwa'.
Opublikowano
Dowiedziałem się że moje f25 2D jest wzywane na bezpłatną akcję serwisową wymiany rozrządu , czy ktoś z kolegów był na takiej akcji i jak to wygląda ?

Witam, temat zszedł znów na egr. Możesz napisać dokładnie jaki nr akcji serwisowej. Rozmawiałem z kilkoma osobami w BMW i nikt nic nie wie o akcji z rozrządem. Jaki masz silnik N czy B47? Rocznik?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Wracając do tematu jestem już po akcji serwisowej obligatoryjnie  wymieniany jest łańcuch rozrząd górny a po sprawdzeniu faz rozrządu jeżeli

są nie prawidłowe wymienia się dolny łańcuch u mnie wymieniono górny a dolny jest Ok. Z danych serwisowych wynika że był on już wymieniany

przy 37 tyś samochód kupiłem z przebiegiem 60 tyś teraz mam 110 tyś . silnik n47 rok 2013 r 

Opublikowano

Witam może mi ktoś rozkodować kod akcji technicznej 0011140700 

Vin 0L09830

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
29 minut temu, PITMAR napisał(a):

Witam może mi ktoś rozkodować kod akcji technicznej 0011140700 

Vin 0L09830

@PITMAR

Status Nr czynności Opis    
Otwarty  10011140700 
Lokalny nr kampanii: 
SK
  • Dziękuję 1
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Mam taką samą akcję 0011140700 według strony BMW,  a kiedyś już wymieniano mi, jak dobrze pamiętam, chłodniczkę recyrkulacji spalin. X3 F25 LCI, silnik B47. To będzie 4 akcja tego auta. Ostatnia, w grudniu 2022 programowanie sterowników i wgranie najnowszych aktualizacji.

Edytowane przez bart 328
Benzyna zamiast krwi...
Opublikowano
8 minut temu, M4R10 napisał(a):

@mg2009 nia ma jeszcze opisu tej akcji, jest tylko generyczny opis F25 N47 - Compliance Examination.

Mam trochę problemów z silnikiem. Nie wiem czy robić na własny koszt czy może być to związane z tą akcja serwisową. 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

@mg2009 zadzwoń do ASO, cieżko być wyrodnią, na tą chwilę nie wiemy czego dotyczy ta akcja i co by wymieniali pod czas niej. 

Opublikowano
On 6/4/2023 at 11:05 AM, M4R10 said:

@PITMAR

Status Nr czynności Opis    
Otwarty  10011140700 
Lokalny nr kampanii: 
SK

Umówiłem się na 14 czerwca całość wymiany ma trwać ok 2.5h wszystko darmowe. Wg zapewnień pani z obsługi klienta, 

• Lubię to 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Byłem dziś na tak zwanej wymianie🤬 ale niestety nic nie wymienili, sprawdzili w jakim jest stanie i tyle. Jestem w kolejce do wymiany, na chwilę obecną brak chłodnic egr. Z tego co mówią wymieniają egr na innej firmy, które były montowane wcześniej