Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem, od wczoraj nie mam świateł cofania, żarówki sa ok, bezpieczniki też ok. Podejrzewam że padł mi włacznik przy skrzyni - jak mam sie do niego dostać (525i 1991 manual) i ile kosztuje nowy?
Opublikowano
Hej,wczołgaj się :lol: pod bryke od tyłu i przy moście on jest ale może być że to nie tu przyczyna,lepiej otwórz bagażnik i po lewym ramieniu otwierania pokrywy idą kable w plastikowej osłonie,spójż tam,u mnie jak i w większości to jest tam niezłe bagno :jawdrop: a najlepiej sprawdzisz jak zmostkujesz przewody idące do czujki w moście,wrzuć wsteczny i jak nie palą się to kabelki a jak palą to czujnik :cool2:
Opublikowano

ekhmmm.... w moscie to z logiki nie moze sie on znajdowac bo ciekawe co by mu dawalo zalaczenie :)

tylko i wylacznie w skrzyni, u mnie jest z prawej strony i widac go jak na dloni bedac oczywiscie pod samochodem, wymianielem go niedawno, koszt okolo 45 zl i co dziwne made in poland :D

Opublikowano

Czujnik jest w skrzyni biegow( wymienialem go ostatnio-za placilem za niego-urzywka 20zł)

Byl pekniety korpus i caly olej mi wylalo....

http://img314.imageshack.us/img314/9448/pawlazdjecia012fa6.th.jpg

Opublikowano
Przepraszam kolegów że napisałem o moście :mad2: ,oczywista chodziło mi o skrzynke biegów :roll: pomroczność jasna :mrgreen:
Opublikowano
zanim zaczniesz wymieniac włącznik to wyciągnij z niego kostkę,psiknij WD40 i wsadz na miejsce.U mjnie podziałało ,a tez nie miałem swiateł cofania i potym zabiegu się pojawiły :cool2:
Opublikowano
ja nie mam swiatel cofana od jakiegos czasu, winny jest czujnik w skrzyni, niby to nie problem ale. 2 razy kupilem czujnik za okolo 20zl. Po zamontowaniu blokuje mi skrzynie( nie moge wrzucic biegow ), nie wiem o co chodzi? Mechanoir moj mi mowi zebym kupil lepszej firmy. Ile wy daliscie za swoje czujniki?

Była E34 M50 2.5 24v :) czerwona

Była Lancia Lybra 2.4 jtd SW lx 2000

Jest Citroen c5 2.2 hdi 2001 exclusive

Jest E34 524 td 1991

1997 YZF 750R (4hd)- sold- nastepny sezon juz hayabusa

http://img244.echo.cx/img244/9103/podavatar6bx.jpg