Skocz do zawartości

Brak świateł cofania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem, od wczoraj nie mam świateł cofania, żarówki sa ok, bezpieczniki też ok. Podejrzewam że padł mi włacznik przy skrzyni - jak mam sie do niego dostać (525i 1991 manual) i ile kosztuje nowy?
Opublikowano
Hej,wczołgaj się :lol: pod bryke od tyłu i przy moście on jest ale może być że to nie tu przyczyna,lepiej otwórz bagażnik i po lewym ramieniu otwierania pokrywy idą kable w plastikowej osłonie,spójż tam,u mnie jak i w większości to jest tam niezłe bagno :jawdrop: a najlepiej sprawdzisz jak zmostkujesz przewody idące do czujki w moście,wrzuć wsteczny i jak nie palą się to kabelki a jak palą to czujnik :cool2:
Opublikowano

ekhmmm.... w moscie to z logiki nie moze sie on znajdowac bo ciekawe co by mu dawalo zalaczenie :)

tylko i wylacznie w skrzyni, u mnie jest z prawej strony i widac go jak na dloni bedac oczywiscie pod samochodem, wymianielem go niedawno, koszt okolo 45 zl i co dziwne made in poland :D

Opublikowano

Czujnik jest w skrzyni biegow( wymienialem go ostatnio-za placilem za niego-urzywka 20zł)

Byl pekniety korpus i caly olej mi wylalo....

http://img314.imageshack.us/img314/9448/pawlazdjecia012fa6.th.jpg

Opublikowano
Przepraszam kolegów że napisałem o moście :mad2: ,oczywista chodziło mi o skrzynke biegów :roll: pomroczność jasna :mrgreen:
Opublikowano
zanim zaczniesz wymieniac włącznik to wyciągnij z niego kostkę,psiknij WD40 i wsadz na miejsce.U mjnie podziałało ,a tez nie miałem swiateł cofania i potym zabiegu się pojawiły :cool2:
Opublikowano
ja nie mam swiatel cofana od jakiegos czasu, winny jest czujnik w skrzyni, niby to nie problem ale. 2 razy kupilem czujnik za okolo 20zl. Po zamontowaniu blokuje mi skrzynie( nie moge wrzucic biegow ), nie wiem o co chodzi? Mechanoir moj mi mowi zebym kupil lepszej firmy. Ile wy daliscie za swoje czujniki?

Była E34 M50 2.5 24v :) czerwona

Była Lancia Lybra 2.4 jtd SW lx 2000

Jest Citroen c5 2.2 hdi 2001 exclusive

Jest E34 524 td 1991

1997 YZF 750R (4hd)- sold- nastepny sezon juz hayabusa

http://img244.echo.cx/img244/9103/podavatar6bx.jpg

Opublikowano

... oryg. BMW - / nówka / 42 zł

za zamiennik chcieli 35 / Italia /

* - w zależności od typu i wyposażenia