Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
MG Motorsport tłumik końcowy z wykorzystaniem oryginalnych klap 3500 zł brutto

Z montażem? Niedużo, firma renomowana, ciekawe jak efekty na najnowszyk sofcie

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Czy ktoś z tu obecnych montował może wydech końcowy MG w aucie od 2020 i może pochwalić się efektem oraz podzielić spostrzeżeniami? Najlepiej taki z przełożonymi klapami. Gdzieś widziałem jak ktoś wrzucił do 318, ale tam bez klap, i trochę nie ma punktu odniesienia.
Opublikowano
Czy ktoś z tu obecnych montował może wydech końcowy MG w aucie od 2020 i może pochwalić się efektem oraz podzielić spostrzeżeniami?

powinno być tak jak na filmiki

obejrzyj od 22:15

Ja obecnie zostawiłem przepustnicę wydechu otwartą i jest różnica. Wynika to z tego że auto na comfort i sport jedzie w przedziale 1-3 k rpm i wtedy delikatnie wydech czuję na plecach, częściej popukuje :mrgreen: . Nie jest to co mnie satysfakcjonuje w 100% ale nie kosztuje to nic.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

zdradzisz gdzie taka oferta?

otrzymalem wycene na 6500

Opublikowano

zdradzisz gdzie taka oferta?

otrzymalem wycene na 6500

Ja dostałem ofertę mgmotorsport na tłumik końcowy z wykorzystaniem oryginalnej przepustnicy do m340i za 4500 netto, auto zostaje u nich na dwa dni. Milltek jest za 7500 brutto czas oczekiwania 5-6 tygodni i robisz to sam.

Opublikowano
Czy ktoś z tu obecnych montował może wydech końcowy MG w aucie od 2020 i może pochwalić się efektem oraz podzielić spostrzeżeniami?

Ja obecnie zostawiłem przepustnicę wydechu otwartą i jest różnica. Wynika to z tego że auto na comfort i sport jedzie w przedziale 1-3 k rpm i wtedy delikatnie wydech czuję na plecach, częściej popukuje :mrgreen: . Nie jest to co mnie satysfakcjonuje w 100% ale nie kosztuje to nic.

Odpiąłeś wtyczkę na stałe?

Opublikowano

Odpiąłeś wtyczkę na stałe?

Tak mam odpięte na stałe, przejechałem około 2 kkm, żadnych błędów nie miałem.

Ostatnio mam problem z samoczynnie przełączającym się trybem jazdy na comfort, ale raczej nie jest to spowodowane wypięciem wtyczki. Niedługo będę jechał wymienić olej, może serwis zaktualizuje oprogramowanie bo mam z czerwca i podobno jest coś nowszego.

Opublikowano
Czyli jedyna różnica jest taka, że w comforcie masz dźwięk jak w sporcie tak? Bo w sporcie normalnie się chyba sama otwiera?
Opublikowano
Czyli jedyna różnica jest taka, że w comforcie masz dźwięk jak w sporcie tak? Bo w sporcie normalnie się chyba sama otwiera?

Tak, ale mam jednak wrażenie ze jest trochę głośniej niż w sytuacji gdy zaworem steruje ecu, może to kwestia "wygrzania" się wydechu bo przepustnicę odpiąłem przy 4,5k przebiegu. W comforcie silnik jest utrzymywany na niższych obrotach i dzwięk wydechu z otwartym zaworem jest "bardziej głęboki" czego na sporcie i sport plus nie doświadczymy ze względu na wyższe obroty. Reasumując jakiś efekt jest ale daleko temu rozwiązaniu do wymiany wydechu końcowego

Opublikowano
A jeżeli dostosuje są sport na individual i tam zmienisz wszystko na comfort oprócz silnika to nie jest tak samo jak na comfort z odpiętom klapką? :roll:
Opublikowano
A jeżeli dostosuje są sport na individual i tam zmienisz wszystko na comfort oprócz silnika to nie jest tak samo jak na comfort z odpiętom klapką? :roll:

Powinno być tak samo, ja jeżdżę na individual ustawione wszystko mam na comfort

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam

Panowie co byście polecili jeżeli chodzi o jakiś fajny wydech do Bmw 330i xdrive

Mam kilka opcji wszytko w granicach 12 tys zł, który z wydechów byście polecili

Remus 4 końcówki

Ac AC Schnitzer 4 końcówki

Eisenmann 4 końcówki

Co myślicie ?? Ktoś zmienił wydech w swojej g20 na coś poza serją??

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja jadę za dwa tygodnie modyfikować oryginalny wydech.

Koniec końcem będzie tak:

Wyciągają cały układ, rozcinają tylna puche, modyfikują żeby na jednej rurce (tej z klapką) było maxymlanie możliwie przepustowosci jak na ten wydech. Potem puche zamykają, spaw, szlif... Itp. i montują z powrotem.

Czemu tak?

Efekt bardzo fajny, dzisiaj byłem posłuchać 330e, ten sam silnik tylko po 11/2019 czyli te po ograniczeniach softem

Ponoć Nie tracę gwarancji bo nic nie widać że było coś robione (wiadomo teoria a praktyka, bywa różnie)

W sumie miałem sam to zrobić bo też pracuje w nierdzewce ale... Im to szybciej pójdzie :D

Opublikowano
Wrzucisz film przed i po ? Jaki koszt uslugi gdzie ? :mrgreen:

Na drugiej stronie jest, jak brzmi teraz.

Przebywam za granicą i tutaj(w Belgii) znalazłem taką firmę

Koszt 1300e

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Siema

Oryginalny wydech zmodyfikowano, na szybko zkleciłem filmi jak to brzmik. Jest ciut głośniejszy i zdecydowanie pełniejszy, ma więcej basu.

Jak by ktoś był zainteresowany taką przeróbką, mogę pomóc.

Opublikowano
Siema

Oryginalny wydech zmodyfikowano, na szybko zkleciłem filmi jak to brzmik. Jest ciut głośniejszy i zdecydowanie pełniejszy, ma więcej basu.

albo jestem gluchy, ale nie slysze zmiany :mrgreen: . Ale pewnie na zywo zauwazysz roznice :)

Opublikowano
Siema

albo jestem gluchy, ale nie slysze zmiany :mrgreen: . Ale pewnie na zywo zauwazysz roznice :)

Jak odsłuchujesz na telefonie to raczej nie usłyszysz różnicy za bardzo, pierdy są wyraźniejsze, odstają od reszty a ogulel wydech jest bardziej basowy

Opublikowano

W związku z ciągłą przymiarka do wymiany wydechu w m340i , znalazłem gotowe od rcp cat back do samodzielnego montażu, i po rozmowie telefonicznej dowiedziałem się że są już dostępne emulatory opf\gpf firmy manhart (do wersji 330i i 340i) koszt 180 e

https://www.manhart-performance.de/shop/en/manhart-opf/gpf-deleter---bmw-gxx-x40i?c=376

Firma jest raczej mocno poważna więc są szanse że to zadziała.

• 1 rok później...