Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym się z wami podzielić dość komiczną sytuacją jaka ostatnio mi się przytrafiła. Otóż zgubiłem nasadkę do śrub zabezpieczających w kołach. Wiem mój błąd ale życie, zdarza się.

Śruby oryginalne BMW to pierwsze co telefon do ASO.

ASO nr 1.

-UU to duży problem musimy Panu śruby rozwiercić 150 zł za śrubę auto na cały dzień na serwis albo niech Pan we własnym zakresie rozwierca i potem kupić nowy komplet.

ASO nr. 2 rozmowa z mechanikiem

- Tak znam problem jakie śruby?

- koniczyna

- UU niema szans tylko wybijanie śrub

ASO nr3.

- Niema problemu niech Pan przyjdzie dobierzemy nasadkę.

Dobrze że nie zaprzestałem rozmów na ASO nr2. Rada dla wszystkich najlepiej obdzwonić kilka zanim podejmie się jakieś pochopne decyzje.

BTW: Wiadomo że można zamienić na normalne ale człowiek mądry po szkodzie.

Pozdrawiam i miłej jazdy.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Dziwne te pierwsze 2 ASO :shock: Nawet mój wulkanizator ma zestaw "koniczynek" do awaryjnego odkręcania a co dopiero ASO.

Zanim zapytałem wulkanizatora zadzwoniłem do Dobrzańskiego w Rzeszowie i powiedzieli że dobiorą bez problemu, żadnego piłowania rozwiercania.

Opublikowano
Przecież oni mają u sobie zestaw wszystkich wzorów zabezpieczeń, bo jak np. wymieniają klocki czy zdejmują koła w innym celu, to używają tych nasadek
Opublikowano
Też jestem ciekawy co to za ASO. Mi kiedyś wulkanizator uszkodził nasadkę, pojechałem do ASO i bez problemu dobrałem. Nawet nie brałem pod uwagę, że może być to problem ;)
Opublikowano
Dziwne te pierwsze 2 ASO :shock: Nawet mój wulkanizator ma zestaw "koniczynek" do awaryjnego odkręcania a co dopiero ASO.

.

Dlaczego dziwny...śruby odkręca dobraną nasadką a rachunek będzie za rozwiercanie śrub :lol:

Cały dzień rozwiercania to sporo roboczogodzin.

Opublikowano
Trochę po bandzie poszły 2 pierwsze serwisy. Ze niby jak jadę na przegląd i wymieniają klocki, to ktoś mi buszuje w bagażniku w poszukiwaniu nasadki?

Na 99% tak, dopasowanie nasadki trwa dłużej, a zestawy mogą być czasem niekompletne.