Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Doczekałam się, produkcja zaplanowana na początek grudnia :8) ile od czasu produkcji czekamy na odbiór samochodu z salonu?

Kiedy miałeś składane zamówienie? Masz kod 111 czy jakiś wyższy?

Ja dzisiaj się dowiedziałem, że moje auto jest na kodzie 111 z terminem 50 tydz./2022. Jeżeli faktycznie się wtedy wyprodukuje, co nie jest w 100% pewne bo mogą wskoczyć jeszcze jakieś restrykcje, to teoretycznie w połowie stycznia auto powinno być u delaera.

Opublikowano

To Was nie pocieszę..

Mialem kod 111, produkcja 43 tydzień. Auto powinno być już u dealera.

Ale tydzień przed produkcją wskoczył kod 105 i d**a. Czekam na info od dealera z nowym terminem.

Generalnie można być pewnym że auto się wyprodukuje jak jest nadany numer VIN przez fabrykę, z reguły z tydzień przed planowaną produkcją.

Opublikowano
No właśnie tego się najbardziej obawiam, więc nie pisałem nic o pewności na 100%. Nie mniej pociesza mnie fakt, że póki co nic nie ma na restrykcjach z mojego konfigu, a to co było zostało już wywalone. Zaś modele M są traktowane lepiej i to do nich w pierwszej kolejności jest montowane wyposażenie, które może powodować problemy w innych modelach.
Opublikowano

Mały update

Niespodziewanie dostałem info od dealera że auto będzie w produkcji na początku grudnia.

Podobno nr VIN już jest.

Zła informacja to że cena wzrosła o 12000. Niestety BMW pokrywa wszystko powyżej 3% czyli nic w moim przypadku.

Z tego co sprawdziłem to samo auto zdrożało o 2500, za felgi muszę dorzucić 4400 extra. I gwarancja na 5 lat zdrożała niemal dwukrotnie

Opublikowano

G22 M440d

Praktycznie wszystkie pakiety i opcje, bez karbonu, szyberdachu i wentyli.

Zauważyłem że wróciła opcja otwierania bagażnika „kopnięciem” którą poprzednio fabryka wywaliła.

W środę będę u dealera i poznam szczegóły.

Mają również przeliczyć pakiet BSI+

Opublikowano
Mały update

Niespodziewanie dostałem info od dealera że auto będzie w produkcji na początku grudnia.

Podobno nr VIN już jest.

Zła informacja to że cena wzrosła o 12000. Niestety BMW pokrywa wszystko powyżej 3% czyli nic w moim przypadku.

Z tego co sprawdziłem to samo auto zdrożało o 2500, za felgi muszę dorzucić 4400 extra. I gwarancja na 5 lat zdrożała niemal dwukrotnie

Też mam zaplanowaną produkcję grudniową g22 i czekam czy pojawi się vin ale narazie cisza, z ciekawości, który salon?

Opublikowano

A kiedy zamawiane autko i czy miałeś gwarancję ceny?

Ale to dobre wiadomości, bo zaczynają się produkować i bez restrykcji. Mam nadzieję, że sam niebawem też otrzymam info o nr VIN.

Opublikowano

Dzisiaj się dowiedziałem, że termin produkcji mojego autka zmienił się na 5. tydzień 2023. A zamawiany 30 sierpnia.

Może z moim będzie podobnie i też przyspieszą produkcję niż ten 5. tydzień? Bardzo bym chciał.

Mnie dealer zapewniał, że mam gwarancję ceny. Zapewne do 3% sam pokryje, reszta BMW Polska.

Opublikowano

Moje auto już podobno na 100% się wyprodukuje, jednak mój salon opóźnia mi od zeszłego wtorku oferty leasingowe. Nie rozumiem takiego traktowania w bmw. Cena auta utrzymana, miesiąc temu dokładałam tylko parę rzeczy i zmieniałam kolor.

Edit:

Produkcja zrzucona jednak na luty.

Opublikowano
Ale i tak długo musiałeś czekać. Od kwietnia do grudnia. Jednak trochę czasu to jest.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Moje autko dzisiaj przyjechało.

4 i pół miesiąca czekania.

W poniedziałek będę działał.

Dzisiaj dealer wyliczył mi pakiet serwisowy na klocki tarcze i cos tam jeszcze, 5 lat/100 tys km dopłata 8650 pln

Jeśli bym nie chciał tego pakietu to sam koszt jednego kompletu klocków i tarcz z wymianą to jakieś 10500pln w serwisie.

Przy moim stylu jazdy zwróci mi się i to z nawiązką

Opublikowano

No to gratuluję!!! 4,5 m-ca to w obecnych czasach bardzo krótko, a kiedyś to był standard lub długo. Fajny prezent na gwiazdkę. :)

Pochwal się potem jakimiś zdjęciami ;)

Opublikowano
Informacja z dzisiaj: kod 112 i przesunięcie produkcji na 3. tydzień 2023 z 5. tygodnia. Jeżeli nic złego się nie wydarzy, to jest to dla mnie bardzo dobra informacja :D
Opublikowano
Po 20 miesiącach odebrałem w końcu swoje G22, cieszy oczy non stop, a B58 to rewelacja, auto świetnie jeździ.

Piękna fura , chyba warto było czekać :D :cool2:

Opublikowano
A czemu wyjeżdża na palecie a nie na własnych kołach?

Jeszcze nie zarejestrowany. Musi jechać na specjalny przegląd- rejestracja poza PL