Skocz do zawartości

Akcja serwisowa BMW e90, uszkodzona wiązka kablowa dmuchawy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Ktoś korzystał z obecnej akcji serwisowej?

BMW informuje o możliwości uszkodzenia połączenia wtykowego od wiązki kablowej do regulatora dmuchawy. Może wówczas dojść do przegrzania, zwarcia albo topienia się elementu i ostatecznie do pożaru

https://www.auto-swiat.pl/wiadomosci/aktualnosci/bmw-serii-3-moze-sie-zapalic-duza-akcja-serwisowa-w-polsce/n390vts?utm_source=duckduckgo.com_viasg_auto-swiat&utm_medium=referal&utm_campaign=leo_automatic&srcc=ucs&utm_v=2

Opublikowano

Mam E91 2012r salon Polska

Dzwoniłem do serwisu i brak jakichkolwiek akcji technicznych

Opublikowano
  • Autor
Dzwoniłem dzisiaj do ASO Kielce, akcja jest aktualna i zapraszają na wizytę w celu weryfikacji usterki i ewentualnej naprawy - oczywiście na koszt ASO.
Opublikowano
Byłem pod koniec stycznia. Jakąś godzinę poczekalem i było zrobione (auto z 2007r.).
Opublikowano
Wymieniali coś? Przy okazji coś jeszcze sprawdzali czy nic poza akcją?
Opublikowano
Dwa tygodnie byłem na wymianie płynów, to również wymieniali ten przewód o którym mowa.
Opublikowano
Byłem na akcji w lutym. Nie było u mnie żadnych śladów uszkodzeń, ale krótka wiązka została wymieniona profilaktycznie.
Opublikowano
Wymieniali coś? Przy okazji coś jeszcze sprawdzali czy nic poza akcją?

No wymienili ten przewód i ogólnie przeglądneli.

Opublikowano

Za tydzień 16.04 jestem umówiony w serwisie u Sikory w Opolu.

Wpisałem na stronie vin i mi wyskoczył komunikat, że auto objęte akcją.

https://www.bmw.pl/pl/footer/quick-link/bmw-vehicle-recalls.html?fbclid=IwAR3p7B5FlO5TyoGqdg640Mfv4AMQc8UqJ1XJ1ntEI6CGGCzux4biSl_nRCw#/bookmark=aHR0cHM6Ly9mb3Jtcy5ibXcuYXQvY29tbW9uL0JNVy9yZWNhbGwtYXBwL2luZGV4Lmh0bWw/bWFya2V0PXBsJmxuZz1wbA==

Edit: Dzwonili do mnie z serwisu. Nie mają tych części, akcję przesunięto na 5 maja.

Edytowane przez SerQ

Opublikowano
Jestem umówiony w ASO na 20.04, zobaczymy czy wymienią.
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Wczoraj odebrałem auto z ASO.

Przy okazji za jednym zamachem zrobili poprzednią zaległą akcje serwisową związaną z pompą podciśnienia hamulców.

Opublikowano

Byłem w ASO Gliwice, wymienili bez problemu.

Telefonicznie zostałem poinformowany, że wymiana będzie trwała ok. 2,5 godz. finalnie trwała nie całe 1,5 godz. Wszystko sprawnie bez uwag.

• 4 lata później...
Opublikowano

W którym miejscu jest ten wadliwy przewód i wtyczka? To dot. dmuchawy w kabinie czy pod maską przy chłodnicy?

.

Opublikowano

W kabinie.