Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejka,

Tak z ciekawości skonfigurowałem sobie moje X5 według nowego cennika i ... jestem w szoku.

Kupując mojego "biedaka" końcem 2019 roku (konfiguracja do produkcji, nie z placu) katalogowo kosztował 335tys.

Teraz dokładnie taka sama konfiguracja 379tys!!!

Pozdrawiam

Arljazz

Opublikowano (edytowane)
Hejka,

Tak z ciekawości skonfigurowałem sobie moje X5 według nowego cennika i ... jestem w szoku.

Kupując mojego "biedaka" końcem 2019 roku (konfiguracja do produkcji, nie z placu) katalogowo kosztował 335tys.

No to ładnie, aż muszę sprawdzić moją konfigurację :?:

Edytowane przez kris7109
Opublikowano (edytowane)

No nie wiem jak Ci to wyszło, ale w przypadku G06 zmiana ceny to ok 1,5% wyżej.

Tylko to cena 2020 vs 2021.

Także tego....

Edytowane przez klakierek
Opublikowano
Hejka,

u mnie wyszlo ponad 20k wiecej :)

Opublikowano
No nie wiem jak Ci to wyszło, ale w przypadku G06 zmiana ceny to ok 1,5% wyżej.

Tylko to cena 2020 vs 2021.

Także tego....

Może chcą zniechęcić klientów do kupowania 25d :)

Pozdrawiam

Arljazz

Opublikowano
Poza tym wydaje mi się, że wcześniej fotele komfortowe były częścią pakietu biznes, a teraz są osobno za 6tys...

Pozdrawiam

Arljazz

Opublikowano

Silniki powyżej 2l. nie podrożały znacznie, ponieważ jako "hybrydy" zostały objęte obniżoną stawką akcyzy (9,3%).

25d też jest objętą obniżoną akcyzą (jeśli jest to mild hybrid), ale tutaj wpływ obniżonej akcyzy (-1,8%) na cenę jest nieznaczy.

Opublikowano
Jeszcze......

Następna generacja już będzie skoro nawę nowa c klasa 63 img ma mieć tylko 4 gary

Nie pozostaje nic innego jak zamawiać nowego Mustanga Mach 1 i wrzucić do garażu ostatki prawdziwej, męskiej motoryzacji :twisted:

Opublikowano

Trzeba było zamówić BMW 760Li Final Edition limitowaną do 40 egzemplarzy V12 :D

A co do cen - jest drożej: potwierdzam. Około 20 tysięcy złotych (w przypadku 25d).

Kiss French. Wear Italian. Drive German.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Aż z ciekawości wyceniłem swoją X5-tkę. Mija niemalże dokładnie rok od kiedy ją zamawiałem.

Luty 2020 roku: 396 tys

Marzec 2021: 411 tys

Jak tak dalej będzie szło to sprzedam ją za tyle samo, za ile kupiłem :lol: