Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Po przejechaniu 16 tys. km pozostało mi jakieś 350 km do uzupełnienia adblue. Uzupełniacie w serwisie czy sami? Jeśli sami, to z dystrybutora czy z pojemnika?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kupujesz bańke 20l za 50zł i wlewasz. Koniec tematu. Jak nie chce Ci sie dźwigać 20kg to jedziesz do ASO i za drobne kilkaset złotych zrobią to za Ciebie.
Opublikowano
Kupujesz bańke 20l za 50zł i wlewasz. Koniec tematu. Jak nie chce Ci sie dźwigać 20kg to jedziesz do ASO i za drobne kilkaset złotych zrobią to za Ciebie.

Drobne kilkaset PLN? Ok, wybieram dźwiganie :)

Opublikowano
Nie ma sensu dźwigać. Najlepiej zatankować na stacji benzynowej z dystrybutora.I jeszcze jest taniej niż z beczki. Adblue w ASO rzeczywiście ma kosmiczną cenę, średnio z 10x drożej niż powinno kosztować. No chyba że to koszt rozlewania do buteleczek z napisem BMW ;-)
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dziwne rzeczy piszecie o AdBlue w ASO. Ja uzupełniłem przy okazji pierwszego serwisu i dostałem fv na jakieś 60 pln...
  • 1 miesiąc temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dziwne rzeczy piszecie o AdBlue w ASO. Ja uzupełniłem przy okazji pierwszego serwisu i dostałem fv na jakieś 60 pln...

Pewnie uzupelnili 2 litry na te 60zł :lol:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam.

Tak z ciekawości. Jaką ma pojemność zbiornik adblue w G05?

Pozdrawiam

Coś ok. 20 litrów.

Opublikowano

A tak z ciekowości to przy odbiorze nowego auta AdBlue jest na full czy tak jak z paliwem?

Tak przy okazji to tej praktyki przekazywania samochodów za kilkaset tyś. z pustym bakiem nie rozumiem.

Opublikowano
A tak z ciekowości to przy odbiorze nowego auta AdBlue jest na full czy tak jak z paliwem?

U mnie AdBlue był zalany do pełna.

Opublikowano

Tak przy okazji to tej praktyki przekazywania samochodów za kilkaset tyś. z pustym bakiem nie rozumiem.

U mnie również AdBlue było na full. Przejechałem do tej pory 5k km i mam 90%