Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Hej. Wymyśliłem sobie uchwyt do telefonu na kratkę zamiast do szyby, ale mam obawy, że przy tych kratkach jak w G20 będzie to słabe rozwiązanie (regulacja kratek) oraz zasłonię sobie telefonem przyciski od sterowania klimatyzacją. Jakie macie rozwiązania? Wolałem na kratkę bo i telefon się latem chłodzi. Chcę uchwyt grawitacyjny raczej niż taki magnetyczny.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

osobiście próbowałem jakieś czas temu i szybko wróciłem do klasyki gatunku , czyli uchwyt mocowany na przednią szybę , ponieważ :

1- jest mało stabilna konstrukcja , co chwilę cały telefon razem z uchwytem zmieniają pozycję

2- wyłącza się z użytku cały nawiew , a to nie miłe i nie praktyczne

3- zakrywa telefonem połowy panelu sterującego razem z przyciskami co nie jest ani miłe ani praktyczne

4- jest to brzydkie rozwiązanie , piękno deski rozdzielczej pryśnie , a będzie przypominać deskę rozdzielczą w najbliższej taksówce ,a konsekwencja będzie taka że przestaniecie podziwiać na światłach piękno i harmonie desek rozdzielczych waszych aut , bo przestaną być piękne i harmonijne :wink:

Opublikowano

Ja też przetestowałem wiele rozwiązań i to jest dla mnie najlepsze, można zamontować w dowolnym miejscu, małe estetyczne a stabilne i solidne. No ale kto co lubi.

Opublikowano
Dziękuję za komentarze. Z przyklejaniem czegokolwiek mam duży opór wewnętrzny. Z kratkami mam obawy czy ich właśnie nie wyłamię no i fakt, że zabiera to kratkę i zasłania panel. Jeszcze to sobie przemyślę.
Opublikowano
ten nawiew chlodzi telefon, to dobrze :) wcale nie zaslania jak wezmiesz ten hoco. Jak dobrze sie zaprze o dol nawiewu to nie ma takiej sily na kratke. Jutro moze zamontuje to Ci pokaze. Ja swój mam w 5tce i bardzo sobie chwalę. Ponad pol roku i kratki nie wyrwalem iphonem 11. Dzis kupilem 12 pro ktora jest ciezsza i zobaczymy czy dalej bede taki zadowolony ;)
Opublikowano
Realna fotka zawsze doskonała:) Ja mam właśnie ciężki telefon o grubości 2cm. W dodatkowej obudowie mam dodatkową baterię 5400mhA. Stąd moje obawy o kratkę.
Opublikowano
Realna fotka zawsze doskonała:) Ja mam właśnie ciężki telefon o grubości 2cm. W dodatkowej obudowie mam dodatkową baterię 5400mhA. Stąd moje obawy o kratkę.

Proszę. Uchwyt ma takie specjalnie mocowanie które opiera się poniżej nawiewu rozkładając siłe nacisku.

iuhgmSR.jpg

6NOe8QE.jpg

ldA7K4e.jpg

iNdTeXA.jpg

liXyRGQ.jpg

y8BzIDo.jpg

JvpbxTF.jpg

Opublikowano

Proszę. Uchwyt ma takie specjalnie mocowanie które opiera się poniżej nawiewu rozkładając siłe nacisku.

Leeo, wielkie dzięki. To wygląda sensownie.

Opublikowano

Słuchaj ja raczej telefon mam w schowku albo w kieszeni i nie lubię jak mi cokolwiek wisi. Navi używam BMW.

Ale z racji użytkowania aut zastępczych na jakiś tam wyjazdach wakacyjnych zakupiłem jakiś czas temu taki uchwyt jak poniżej.

Założenie takie, że ma być mały (przenośny), stabilny i mocowany właśnie do kratki, bez klejenia do szyby i zasłaniania jej.

No i powiem, że świetnie się spisuje. Z racji tego, że tak jak mówię nie używam na co dzień tylko właśnie do różnych aut był przeze mnie 100x wypinany i wpinany w różne kratki w różnych autach (różne grubości żeberek kratki) i o dziwo nadal trzyma się stabilnie. Testowałem nawet jazdę trochę szybszą po jakiś dziurach i telefon nie wypada.

https://allegro.pl/oferta/uchwyt-samochodowy-gps-do-kratki-na-telefon-360-7570220390?utm_source=notification&utm_medium=buyerCart&utm_campaign=transaction-notifications-buyercart&snapshot=MjAyMC0wMS0xNVQxODozMDo0Ny4yNzdaO2J1eWVyOzcwZTQ1OWNjMzFiOTNlODQyZWRlNWMyNzZmYWRjYzRhNTFkY2I1ZWVjMGNjZjA1OTA1MTdiNmU5Y2Q4Y2FhY2E%3D

Opublikowano
Słuchaj ja raczej telefon mam w schowku albo w kieszeni i nie lubię jak mi cokolwiek wisi. Navi używam BMW.

Ale z racji użytkowania aut zastępczych na jakiś tam wyjazdach wakacyjnych zakupiłem jakiś czas temu taki uchwyt jak poniżej.

Założenie takie, że ma być mały (przenośny), stabilny i mocowany właśnie do kratki, bez klejenia do szyby i zasłaniania jej.

No i powiem, że świetnie się spisuje. Z racji tego, że tak jak mówię nie używam na co dzień tylko właśnie do różnych aut był przeze mnie 100x wypinany i wpinany w różne kratki w różnych autach (różne grubości żeberek kratki) i o dziwo nadal trzyma się stabilnie. Testowałem nawet jazdę trochę szybszą po jakiś dziurach i telefon nie wypada.

https://allegro.pl/oferta/uchwyt-samochodowy-gps-do-kratki-na-telefon-360-7570220390?utm_source=notification&utm_medium=buyerCart&utm_campaign=transaction-notifications-buyercart&snapshot=MjAyMC0wMS0xNVQxODozMDo0Ny4yNzdaO2J1eWVyOzcwZTQ1OWNjMzFiOTNlODQyZWRlNWMyNzZmYWRjYzRhNTFkY2I1ZWVjMGNjZjA1OTA1MTdiNmU5Y2Q4Y2FhY2E%3D

Dzięki. Też wygląda dobrze. Ja raczej używam navi w aucie, ale też i samego yanosika i trzymanie telefonu na półce jakoś mnie męczy bo nie mogę potwierdzać czy zgłaszać:)

Opublikowano
A nie możesz yanosika przez apple car play / android auto ?

Ale ja chcę korzystać z navi plus yanosik, ale bez nawigowania.

Opublikowano

Jedyne idealne rozwiązanie: https://www.brodit24.pl/product-pol-7975-ProClip-do-BMW-3-series-G20-2019-2020.html

Do tego odpowiedni uchwyt dedykowany do telefonu: https://www.brodit24.pl/product-pol-6333-Uchwyt-pasywny-do-Samsung-Galaxy-S9.html

Polecam, naprawdę warto przestać się męczyć z odpadajacymi, telepiacymi się kawałkami plastiku. Próbowałem już wszystkiego, tylko dedykowane rozwiązanie daje radę.

Opublikowano
Jedyne idealne rozwiązanie: https://www.brodit24.pl/product-pol-7975-ProClip-do-BMW-3-series-G20-2019-2020.html

Do tego odpowiedni uchwyt dedykowany do telefonu: https://www.brodit24.pl/product-pol-6333-Uchwyt-pasywny-do-Samsung-Galaxy-S9.html

Polecam, naprawdę warto przestać się męczyć z odpadajacymi, telepiacymi się kawałkami plastiku. Próbowałem już wszystkiego, tylko dedykowane rozwiązanie daje radę.

A widziales hoco ktore pokazalem pare postow wczesniej? 35zl i wszystkie zalety, o ktorych napisales. Ma w serii 5 juz ponad rok.

Opublikowano

Tak samo ta pierdółka za kilkanaście zł która ja podlinkowałem - nic nie telepie.

Nie neguje brodita, ale nie mów, że to jedyne rozwiązanie.