Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja zamawiałem we wrześniu ubiegłego roku z terminem dostawy na 28.02.2022. Samochód nie wyprodukował się do końca czerwca, po dłuższych negocjacjach dopiero w ubiegłym tygodniu uzgodniłem konwersję na LCI z dilerem oraz podpisałem aneks. Planowana data produkcji to listopad 2022, więc od zamówienia do odbioru może minąć półtora roku... jak dobrze pójdzie :D

To niezłego masz dealera. Mi powiedział, że gdybym zamówił 340i w Individualu na początku lipca to odbiór byłby listopad - grudzień (zapytałem z ciekawości jakie są teraz czasy oczekiwania na nowe zamówienia)

Opublikowano
Ja zamawiałem w październiku (z terminem do czerwca br.) i też dostałem dopiero w tym miesiącu alokację, auto ma wyprodukować się w październiku, czyli pełne 12 miechów (+ transport) o ile nie wjadą kolejne niespodzianki.
Opublikowano

Ja zamawiałem we wrześniu ubiegłego roku z terminem dostawy na 28.02.2022. Samochód nie wyprodukował się do końca czerwca, po dłuższych negocjacjach dopiero w ubiegłym tygodniu uzgodniłem konwersję na LCI z dilerem oraz podpisałem aneks. Planowana data produkcji to listopad 2022, więc od zamówienia do odbioru może minąć półtora roku... jak dobrze pójdzie :D

To niezłego masz dealera. Mi powiedział, że gdybym zamówił 340i w Individualu na początku lipca to odbiór byłby listopad - grudzień (zapytałem z ciekawości jakie są teraz czasy oczekiwania na nowe zamówienia)

Podobnież umowy konwertowane na LCI mają priorytet... się okaże :D

Opublikowano
Ja powrócę do głównego tematu tego wątku i zadam pytanie czy ktoś jeszcze zamówił samochód w zeszłym roku i nadal czeka na alokację produkcyjną jak ja?

Zamówienie złożone w listopadzie 2021 i wciąż czekam. Niby ma się wyprodukować we wrześniu, ale podobne zapewnienia słyszę już od kilku miesięcy, więc słowa dealera traktuję raczej jako drogowskaz niż konkret ;)

Opublikowano

Ciekawe! Albo tak źle trafiłem, albo jak zwykle to obietnica bez pokrycia, bo zamówiłem M340i właśnie w takiej konfiguracji. Moje auto miało się wyprodukować bez żadnych wątpliwości do końca czerwca 2022, a najprawdopodobniej mieliśmy się spotkać jeszcze 3-4 miesiące wcześniej i ... niestety nic z tego nie wyszło.

Opublikowano
Ja powrócę do głównego tematu tego wątku i zadam pytanie czy ktoś jeszcze zamówił samochód w zeszłym roku i nadal czeka na alokację produkcyjną jak ja?

Kolega czeka na M340i G21 od czerwca 21.

E30 324TD Touring 116KM, E46 330d Touring Remapped 205KM, E91 330XD Touring 270KM remapped , F31 330d xDrive 305KM remapped, G21 M340i LCI

Seria 3 musi mieć 3 litry :-)

Opublikowano
Czesc, czy ktos z Was ma zamowienie w Auto-Fus W-wa? Moje zamowienie z listopada ma status 111 z data 1 tydzien pazdziernika. Ok 2 miesiecy zajelo przekonwertowanie zamowienia na LCI. Oczekiwano na tajemniczy biuletyn.
Opublikowano
Czesc, czy ktos z Was ma zamowienie w Auto-Fus W-wa? Moje zamowienie z listopada ma status 111 z data 1 tydzien pazdziernika. Ok 2 miesiecy zajelo przekonwertowanie zamowienia na LCI. Oczekiwano na tajemniczy biuletyn.

Ja - 320i zamówione pod koniec sierpnia. Do rocznicy nie doczekam bo jutro rezygnuję z zamówienia. Nie dogadaliśmy się co do warunków aneksu. O aneksie zostałem poinformowany 14 lipca.

Opublikowano

Ja - 320i zamówione pod koniec sierpnia. Do rocznicy nie doczekam bo jutro rezygnuję z zamówienia. Nie dogadaliśmy się co do warunków aneksu. O aneksie zostałem poinformowany 14 lipca.

A tak z ciekawości, jakie warunki Ci zaproponowali?

Opublikowano

A tak z ciekawości, jakie warunki Ci zaproponowali?

Dostawa na przełomie roku, choć bez gwarancji. Rzekomo importer traktuje takich delikwentów jak ja "priorytetowo" ;)

Rabat 15% od ceny LCI. Co oznacza, że musiałbym dopłacić ok. 10 tys. do ceny sprzed roku (miałem dobry rabat, bogatą konfigurację - m.in. lasery)

Jeśli zmieniłbym wersję silnikową na 330i to rabat kurczy się do 10%

Konwersji można dokonać najpóźniej do 20 sierpnia.

Opublikowano
W ciula cię robią. Chcą wyciągnąć ile się da, bo BMW pokrywa dealerom koszty zmian. Laserów byś nie dostał, bo nie są dostępne w wersji LCI, ale poza tym konfig powinien zostać dopasowany a cena utrzymana, bo dla tych starych zamówień BMW cenę gwarantuję. Dla nowych aut niestety już nie.
Opublikowano
W ciula cię robią. Chcą wyciągnąć ile się da, bo BMW pokrywa dealerom koszty zmian. Laserów byś nie dostał, bo nie są dostępne w wersji LCI, ale poza tym konfig powinien zostać dopasowany a cena utrzymana, bo dla tych starych zamówień BMW cenę gwarantuję. Dla nowych aut niestety już nie.

Nic nie gwarantuje, mi dealer podniósł cenę, a BMW Polska potwierdziło, że to nie jest próbą wyciągania kasy przez dealera. Ale to dotyczyło wersji 318i - czyli z dodatkowym rabatem, jaki BMW dawało w zeszłym roku.

W podobnej sytuacji było więcej osób tutaj na forum.

U mnie też wyszło około 15% rabatu na wersję LCI, co oznaczało dopłate 13 tysięcy. Zdecydowałem się dopłacić, bo auto było wyprodukowane, a cena mimo wszystko lepsza niż dostałbym zamawiając teraz samochód gdzie indziej

Opublikowano

Serdecznie polecam wszystkim współpracę z BMW Inchcape Wrocław

330i Touring zamówiona 02.2022, z gwarancją LCI i gwarancją ceny z lutego

Na początku czerwca gdy wyszedł konfigurator LCI dorzucono kilka gratisów za brak laserów (ładowarka indukcyjna, oświetlenie ambientowe, active protection, przyciemnienie szyb, akcesoria bagażnika, ogrzewanie kierownicy)

Z przymrużeniem oka słuchałem zapewnień że auto się wyprodukuje "jako jedno z pierwszych" jednak już 4 lipca wskoczyło na produkcje a kilka dni później było w Kleszczewie. Tam lekkie perturbacje z transportem do Warszawy i ostatecznie odebrałem auto 3 sierpnia.

Początkowy rabat wynosił 10,5% a po zmianie cen na LCI i dzięki gwarancji ceny w umowie skoczył na 18%. Nie dopłacałem nic (poza hakiem który domówiłem bo wcześniej był w restrykcjach)

Znakomita obsługa, dobry kontakt a przede wszystkim dotrzymywanie słowa i niemijanie się z prawdą. Na pewno skorzystam ponownie

e3d39725c85c759amed.jpg

Opublikowano
Ja też na Inchcape Wrocław nie moge złego słowa powiedzieć - "awaryjny" zakup mojej czerwonej strzały przebiegł całkowicie bezstresowo...
Opublikowano

A co jesli nie zrezygnujesz z zamówienia ?

Ja bym nie rezygnował tylko zrobił tak żeby oni musieli :-)

Opublikowano

Właśnie rozmawiałem z moim handlowcem w BMW Bońkowscy Szczecin.

Przekazał mi, że ktoś u nich niedawno zamówił M340i Touring w moim kolorze (Merlbourne Red) z białą skórą i prawdopodobnie nie będzie jej odbierał. A właśnie dostała VIN i za miesiąc będzie do odbioru. Jeśli ktoś jest zainteresowany, to mogę przekazać bezpośredni kontakt do handlowca, to przedstawi więcej szczegółów :-)

E30 324TD Touring 116KM, E46 330d Touring Remapped 205KM, E91 330XD Touring 270KM remapped , F31 330d xDrive 305KM remapped, G21 M340i LCI

Seria 3 musi mieć 3 litry :-)

Opublikowano
No i jak to jest, że ktoś zamówił niedawno i już ma VIN a inni od roku czekają na pierwszy termin produkcji (który i tak będzie przesuwany 10 razy) :D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No i jak to jest, że ktoś zamówił niedawno i już ma VIN a inni od roku czekają na pierwszy termin produkcji (który i tak będzie przesuwany 10 razy) :D

Rok temu były inne warunki i nikomu nie zależy na realizacji tego zamówienia ;)

A obecnie to inna rozmowa, ot i cała tajemnica :?

No i to że jeden sloty ma, drugi nie ma, a zamówienia zbiera.

Audi A4 2.0Tq /CompSport stage 1/

BMW F20 /CompSport stage 1/ - było

BMW G21 318d - jest