Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

LeasPlan publikuje aktualne terminy oczekiwania na nowe auta (w miesiącach), wrzucam poniżej BMW

Seria 1 6-8

Seria 2 Active Tourer 4-6

Seria 2 Gran Tourer 6-8

Seria 3 Touring

W tej chwili większość alokacji na wersję preLCI jest już wyczerpana. Produkcja wersji G20/21 LCI od lipca 2022. Cenniki na wersję LCI prawdopodobnie dostępne w kwietniu/maju

Seria 3 Sedan

W tej chwili większość alokacji na wersję preLCI jest już wyczerpana. Produkcja wersji G20/21 LCI od lipca 2022. Cenniki na wersję LCI prawdopodobnie dostępne w kwietniu/maju

Seria 4 Gran Coupe

Seria 4 Coupe 4-8

Seria 5 Touring 6-8

Seria 5 4-8

Seria 8 6-8

Seria Z 7-8

X2 6-8

X1 Wyczeprana produkcja 2022-cenniki nowego modelu od 06.2022

X4 X3 6-8 (x4 min 8 miesięcy)

Opublikowano

Co do serii 3, to jeden z handlowców napisał mi

samochody, które nie zdążą wyprodukować się do czerwca, powinny płynnie przechodzić w auta po liftingu
Opublikowano
Co do serii 3, to jeden z handlowców napisał mi

samochody, które nie zdążą wyprodukować się do czerwca, powinny płynnie przechodzić w auta po liftingu

Dziwna sprawa bo to na forum jeden z kolegów który pracuje w fabryce "3", twierdzi że na planach produkcyjnych mają informację o produkcji wersji LCI dopiero od października.

Jeśli wiedzą że się cos już nie wyprodukuje w takiej wersji to nie powinni już zbierać zamówień na takie auto. Nie chce mi się wierzyć że w tych samych pieniądzach będą oferować wersję poliftingową.

Opublikowano
I to jest niesamowita zagwozdka. Rabatów na pewno nie będzie, gdyż taką informację otrzymałem od trzech salonów, a jak będą, to będą symboliczne. Ceny też zapewne nie zostaną utrzymane na aktualnym poziomie, bo to przecież nowy model i nowe usprawnienia. Ja z jednej strony chciałbym dostać preLCI, z drugiej najnowsze wydanie, to najnowsze wydanie... :)
Opublikowano
I to jest niesamowita zagwozdka. Rabatów na pewno nie będzie, gdyż taką informację otrzymałem od trzech salonów, a jak będą, to będą symboliczne. Ceny też zapewne nie zostaną utrzymane na aktualnym poziomie, bo to przecież nowy model i nowe usprawnienia. Ja z jednej strony chciałbym dostać preLCI, z drugiej najnowsze wydanie, to najnowsze wydanie... :)

Nie jeśli jakieś nowe rozwiązania nie za bardzo ci odpowiadają :-) W moim przypadku nowy kokpit aka iPad to absolutna utrata wszystkiego, co dobre w BMW :-) Także to ostatni moment na fajny środek :-)

E30 324TD Touring 116KM, E46 330d Touring Remapped 205KM, E91 330XD Touring 270KM remapped , F31 330d xDrive 305KM remapped, G21 M340i LCI

Seria 3 musi mieć 3 litry :-)

Opublikowano

Poczytałem trochę i się przeraziłem :O

Kilka dni temu zamówiłem M340i praktycznie full opcja z lakierem Individual.

Sprzedawca zapewniał że jeszcze są pule na Serie 3 preLCI.

Restrykcje w momencie zamówienia:

- dotykowy kontroler iDrive

- indukcja

- lędzwie w fotelu pasażera

- tymczasowy brak Apple CarPlay po BT - dostępny jako aktualizacja softu

W salonie twierdzą że produkcja maj ale z tego co tutaj czytam to na preLCI już nie ma szans ;( a nowy tablet mnie bardzo skutecznie zniechęca do LCI

Opublikowano
Dzisiaj na stronie pojawił się nowy cennik BMW i cena 3 akurat nie została zmieniona. Cennik obowiązuje dla produkcji od marca do czerwca. No ciekawe jak rozwiążą przejście zamówień na wersję LCI
Opublikowano

Ja zamówiłem 17/01 i termin sierpnia, ale niby ma być w lipcu, więc jak dostanę telefon, że nie załapałem się na wersję przed liftem to się nieco zdenerwuję :(

Niby bez restrykcji, ale 4 pakiety + laserowe światła, głośniki HK mogą nieco opóźnić wszystko z tego co tu piszecie :/

Bez-tytu-u.jpg
Opublikowano
Ja zamówiłem 17/01 i termin sierpnia, ale niby ma być w lipcu, więc jak dostanę telefon, że nie załapałem się na wersję przed liftem to się nieco zdenerwuję :(

Niby bez restrykcji, ale 4 pakiety + laserowe światła, głośniki HK mogą nieco opóźnić wszystko z tego co tu piszecie :/

Kiedy dostales termin produkcji?

Opublikowano
A ja myślę, że jeżeli BMW nie zdąży wyprodukować naszych aut przed liftem, to iDrive8 będzie naszym najmniejszym problemem. Wątpię żeby chcieli wydać LCI w tej samej cenie więc albo zerwą umowę (po wielu miesiącach naszego czekania) albo "poproszą" o dopłatę.
Opublikowano
Umowa jest wiążącą dla dwóch stron, nie mogą poprostu sobie jej zerwać a tym bardziej kazać nam coś dopłacić do wersji lci bo się nie wyrobili z produkcją...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Z tego co pisał tu forumowicz, który pracuje w fabryce BMW, 3er mają planowo produkować do października.

Tym samym jeśli ktoś zamówi pre lci będzie miał co zamawiał.

Audi A4 2.0Tq /CompSport stage 1/

BMW F20 /CompSport stage 1/ - było

BMW G21 318d - jest

Opublikowano
Z tego co pisał tu forumowicz, który pracuje w fabryce BMW, 3er mają planowo produkować do października.

Chyba że jeszcze istnieje opcja, że produkcja preLCI będzie szła równolegle z LCI przez pierwsze miesiące. Kto będzie chciał zmienić zamówienie i dopłacić to dostanie LCI a kto pozostanie przy starym zamówieniu dostanie obecną 3. Teoretycznie jest taka możliwość i naturalnie zostanie wygaszona produkcji obecnej wersji.

Bo nie bardzo logiczne jest zbieranie zamówień na obecną wersję jak już ktoś pisał że praktycznie nie ma już na G20/21 alokacji na produkcję do czerwca/lipca.

Opublikowano

Wgl zastanawiam się czy ewentualna wojna na Ukrainie też może wpłynąć jakoś na produkcję?

Czy na Ukrainie są robione jakieś podzespoły do bmw ?

Opublikowano

Chyba że jeszcze istnieje opcja, że produkcja preLCI będzie szła równolegle z LCI przez pierwsze miesiące. Kto będzie chciał zmienić zamówienie i dopłacić to dostanie LCI a kto pozostanie przy starym zamówieniu dostanie obecną 3. Teoretycznie jest taka możliwość i naturalnie zostanie wygaszona produkcji obecnej wersji.

Bo nie bardzo logiczne jest zbieranie zamówień na obecną wersję jak już ktoś pisał że praktycznie nie ma już na G20/21 alokacji na produkcję do czerwca/lipca.

Nie wyobrażam sobie jak by to miało wyglądać i zakładam, że bmw również sobie tego nie wyobraża, bo takie przypadki raczej nie mają miejsca. Fabryka staje w lipcu/sierpniu na przerwę urlopową, następuje przezbrojenie maszyn/robotów i przystosowanie do produkcji nowego modelu, faza testów i rusza produkcja pełną parą. Od tego momentu nikt nie pamięta, jak wyglądał model przed liftingiem. Cały proces produkcyjny jest zaplanowany tak aby był jak najbardziej efektywny, tak aby z taśmy zjeżdżało jak najwięcej ukończonych samochodów, które będą mogły od razu jechać do klienta.

Opublikowano

Nie wyobrażam sobie jak by to miało wyglądać i zakładam, że bmw również sobie tego nie wyobraża, bo takie przypadki raczej nie mają miejsca. Fabryka staje w lipcu/sierpniu na przerwę urlopową, następuje przezbrojenie maszyn/robotów i przystosowanie do produkcji nowego modelu, faza testów i rusza produkcja pełną parą. Od tego momentu nikt nie pamięta, jak wyglądał model przed liftingiem. Cały proces produkcyjny jest zaplanowany tak aby był jak najbardziej efektywny, tak aby z taśmy zjeżdżało jak najwięcej ukończonych samochodów, które będą mogły od razu jechać do klienta.

Też się nie znam na tych procesach, ale jeżeli na jednej taśmie są w stanie produkować kilka modeli/wersji np G20 i G21 to czysto teoretycznie jest to możliwe. Ale jest raczej tak jak mówisz ze to jest opcja mało realna

Opublikowano
Swego czasu opel produkował astrę J i astrę K w jednym terminie. Teraz produkuje Astrę K ST i Nową Astrę w tym samym czasie. Wszystko jest możliwe :D :mrgreen:
Bez-tytu-u.jpg
Opublikowano
Umowa jest wiążącą dla dwóch stron, nie mogą poprostu sobie jej zerwać a tym bardziej kazać nam coś dopłacić do wersji lci bo się nie wyrobili z produkcją...

Gdybyś miał rację, nie miałbym w tej chwili już drugiej umowy na produkcję tego samego auta w ciągu ostatnich 13 miesięcy.

Opublikowano
Radość długo nie trwała- znowu zmiana statusu i znowu z 111 na 105:( już czwarty raz taka sama jazda.
http://i607.photobucket.com/albums/tt156/henake/auta-1_zps844b52e9.jpg
Opublikowano
hmm, ja po 1,5 miesiąca nie dzwonienia - zadzwoniłem dzisiaj - zamówienie 2 sierpnia - aby spytać o status zamowienia - niestety mój opiekun jest na urlopie - więc szef działu sprzedaży ma wyszukać moje zamówienie i oddzwonić - czekam......
Opublikowano
U mnie zamówienie 11 października i 18 lutego auto trafia do produkcji na taśme. Start produkcji miał być końcem marca / początkiem kwietnia :) Miesiąc wcześniej. Z restrykcji wszystko. Od assystentów pro, head up, lasery, lędźwie, HK itp. nic z indywiduala. M340i