Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
M3 zamowione 04.08.2021r. wg dealera emki maja priorytet w producji, a w umowie mam info ze auto dojdzie do 31.12.2021. do dzis nie dojechalo i co wiecej nadal ma status 105. :mad2:
http://i607.photobucket.com/albums/tt156/henake/auta-1_zps844b52e9.jpg
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
M3 zamowione 04.08.2021r. wg dealera emki maja priorytet w producji, a w umowie mam info ze auto dojdzie do 31.12.2021. do dzis nie dojechalo i co wiecej nadal ma status 105. :mad2:

Obyś naprawdę miał 105 a nie 047 bo większość dostała takie statusy.

Ja również zamawiałem w Sierpniu wtedy m3 produkowały się szybko niby...

Opublikowano
A czy komuś w tym wątku minął termin z zamówienia?

Mi na przykład. Autko miało przyjechać 30 Listopada, potem 29 grudnia, a teraz to już „przełom marca i kwietnia” :-/

Opublikowano
Gdzie sprawdzić VIN auta bo https://www.mdecoder.com krzyczy z przekroczono limit dzienny

Sprawdź z innego IP (np z telefonu) lub podaj swój Vin.

Dzięki udało się z telefonu.

Auto już w systemie widoczne i jedynie informacja o usunięciu dotyczy tylko tego:

S6P1 ENTF. SPEZ. WIFI-/BLUETOOTH-FUNK.

Data produkcji jest określona na dzień kiedy był na lakierni 17.01.

Czyli zgodnie z tym co było w systemie w połowie grudnia czyli 3t/2022r.

Opublikowano

Wiekszosci osób tutaj, chyba ze ktoś zamawiał w marcu 2021.

Ja mam już 4 miesiące po terminie i niewiele sie zmieniło w temacie, szkoda słów

Opublikowano

Wiekszosci osób tutaj, chyba ze ktoś zamawiał w marcu 2021.

Ja mam już 4 miesiące po terminie i niewiele sie zmieniło w temacie, szkoda słów

Czy w takiej sytuacji nie należy się jakaś rekompensata ? :cry:

Bez-tytu-u.jpg
Opublikowano
Przeczytaj umowę, może coś masz. Ale generalnie Dealer nie odpowiada za opóźnienia niezależne od niego. Dopłacać do interesu nie będzie :D
Opublikowano
Przeczytaj umowę, może coś masz. Ale generalnie Dealer nie odpowiada za opóźnienia niezależne od niego. Dopłacać do interesu nie będzie :D

Chyba to tak do końca nie jest, samo ustanowienie daty odbioru w umowie jest wiążące dla dilera, dodatkowo ja miałem zapis o 1 % ekstra upustu za kazdy tydzień zwłoki (do max 4%) Oczywiście jest zapis jeszcze, że diler nie odpowiada za obsuwe z nie swojej winy - ale to akurat bzdura, bo w umowie są tylko dwie strony: diler i klient, jeśli fabryka daje d..y to Ty i tak masz podstawe do roszczeń wobec dilera a diler dalej może sie "kopać" z BMW Polska czy centralą...taka będzie jego rola.

Oczywiście to tyle teoria, bo tak w realnym życiu to jak zobaczą że coś kręcisz nosem, anulują umowe i auto pójdzie do innego klienta, który w podskokach zapłaci cenę katalogową.Tobie wcisną kit że auto "spadło z lawety" .

Opublikowano
ja swoją odebrałem tydzień temu, od momentu gdy pojawiła się w PL do odbioru minęł tydzień :D Natomiast wyprodukował się w połowie listopada... trochę się naczekałem, auto extra :8)
Opublikowano
Nie mogłem zalogować się do starego konta, dlatego pisze z nowego.

G20 zamówiona we wrześniu 2021 obecnie jest wyprodukowana, status „ w transporcie”.

320i, lasery, mpakiet, dravit grey, Hi-Fi, bez aktywnego tempomatu + musiałem zrezygnować z elektrycznej klapy bagażnika

Z head up czy bez? Bo dziś dowiedziałem się, że head up jest jednym z największych "opóźniaczy"

E30 324TD Touring 116KM, E46 330d Touring Remapped 205KM, E91 330XD Touring 270KM remapped , F31 330d xDrive 305KM remapped, G21 M340i LCI

Seria 3 musi mieć 3 litry :-)

Opublikowano
To na pasażera, zresztą każdy z nas w zamówieniu ma wpisane "rezygnacja z dodatkowych funkcjonalności fotela pasażera".. chociaż brak lędźwi mnie zaskoczył, myślałem, że to dotyczy tylko boczków

ż tego, co wiem, to dotyczy tylko wypchnięcia lędźwiowego pasażera, boczki nadal są pompowane.

E30 324TD Touring 116KM, E46 330d Touring Remapped 205KM, E91 330XD Touring 270KM remapped , F31 330d xDrive 305KM remapped, G21 M340i LCI

Opublikowano
Nie mogłem zalogować się do starego konta, dlatego pisze z nowego.

G20 zamówiona we wrześniu 2021 obecnie jest wyprodukowana, status „ w transporcie”.

320i, lasery, mpakiet, dravit grey, Hi-Fi, bez aktywnego tempomatu + musiałem zrezygnować z elektrycznej klapy bagażnika

Z head up czy bez? Bo dziś dowiedziałem się, że head up jest jednym z największych "opóźniaczy"

Bez head up'u. Już przy zamówienie ze sprzedawcą ustaliłem, żeby tego nie brać bo pewnie będą opóźnienia.

Opublikowano
Zamówiłem w Grudniu M340xd w praktycznie pełnej konfiguracji, jedyne z czego musiałem zrezygnować to dodatkowe akcesoria bagażnika ( te pompowane szyny ), reszta łącznie z HeadUp i H&K podobno nie jest już problemem.
Opublikowano
Zamówiłem w Grudniu M340xd w praktycznie pełnej konfiguracji, jedyne z czego musiałem zrezygnować to dodatkowe akcesoria bagażnika ( te pompowane szyny ), reszta łącznie z HeadUp i H&K podobno nie jest już problemem.

HK za chwilę ma nie być problemem, Head up niestety nadal ma być, co mnie martwi i zastanawiam się , czy nie wyrzucić.

Opublikowano
moje autko po raz pierwszy wskoczylo w dekoder bimmer work, do tej pory tylko w mdecoder - czy rozumiec to jako jakis postep? :-) czy tylko kwestia dzialania tej stronki?
Opublikowano
moje autko po raz pierwszy wskoczylo w dekoder bimmer work, do tej pory tylko w mdecoder - czy rozumiec to jako jakis postep? :-) czy tylko kwestia dzialania tej stronki?

Sprawdź czy widać już auto w MY BMW. Mój wskoczył jak zjechał z taśmy. Oczywiście nie połączysz się z autem bo musiałbyś podać kod ale auto pojawiło się w tej aplikacji jak zjechało z taśmy, wcześniej go nie wykrywało po VIN

A jaką masz datę produkcji widoczną w tych dekoderach?

Opublikowano

A mozesz z ciekawości podać VIN ?

Opublikowano
Tego kodu nie mam, na netlify zadnych „open issues found”. Ciekawe co sie z tym autem dzieje…

a co, miał być odbiór w grudniu że już taka sraczka? ;D

Stop Electric GO V8. 2 litry to może mieć czajnik ;D