Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zamówienie z początku sierpnia (318i bez restrykcji) - pierwotnie termin odbioru na połowę grudnia

Dziś dostałem info o planowanej produkcji na 5 tydz 2022 :mrgreen:

Daj w styczniu znac czy zabrali Ci ekran dotykowy... :) Bedzie wiadomo czy to przejsciowe chwilowe czy kisza chipsety na iDrive 8 ;)

Opublikowano

Cennik raczej znacząco nie wzrośnie ale rabaty pewnie spadną jeszcze bardziej

Na OTOMOTO oferty , ceny katalogowe albo z 5% rabatem. Jest tu jeszcze gdzie odjąć z rabatu? Może już coś dołożyli od siebie do katalogu :D

a rabat cały czas 5%. :D

Opublikowano
Zamówienie z początku sierpnia (318i bez restrykcji) - pierwotnie termin odbioru na połowę grudnia

Tutaj akurat jesteś na plus bo tak odebrałbyś auto 2021 w grudniu i nim byś dotarł już by było starsze o rok :shock:

W zasadzie tez tak później pomyślałem :mrgreen:

Daj w styczniu znac czy zabrali Ci ekran dotykowy... :) Bedzie wiadomo czy to przejsciowe chwilowe czy kisza chipsety na iDrive 8 ;)

5 tydzień 2022 to juz luty (dokładnie 30.01 - 06.02)

Nie nastawiam sie na terminowość ale nawet jesli to odbiór pod koniec lutego dopiero :P

Dealer nic nie wspominał wczoraj o braku ekranu dotykowego.

Opublikowano

5 tydzień 2022 to juz luty (dokładnie 30.01 - 06.02)

Nie nastawiam sie na terminowość ale nawet jesli to odbiór pod koniec lutego dopiero :P

Dealer nic nie wspominał wczoraj o braku ekranu dotykowego.

Wiem, że 5 tydzien to juz luty. Zakladam ze jakis tydzien przed produkcja poinformuja Cie o ew niespodziankach... Dealerzy niewiele teraz mowia :) Bo niewiele wiedza... Tez dostaja info w ostatniej chwili :)

Opublikowano
Dziś zamówiłem m340i. Pan w salonie powiedział że w tym przypadku nie ma żadnych restrykcji i że wszystko będzie (dotykowy wyświetlacz, hud, lasery, hak). Odbiór do końca lipca 2022. Akurat będzie prawie 1 miesiąc na sprzedanie auta po wykupie z aktualnego leasingu
Stop Electric GO V8. 2 litry to może mieć czajnik ;D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Z ciekawości jaki konfig i jaki rabat, oczywiście jeśli mogę na forum zapytać
male-bmw-2.png
Opublikowano
Dziś zamówiłem m340i. Pan w salonie powiedział że w tym przypadku nie ma żadnych restrykcji i że wszystko będzie (dotykowy wyświetlacz, hud, lasery, hak). Odbiór do końca lipca 2022. Akurat będzie prawie 1 miesiąc na sprzedanie auta po wykupie z aktualnego leasingu

zazdroszcze tak głębokiej wiary :D :D :D

Opublikowano

HUD bez restrykcji to odważnie nawet jak na M340 ;)

Opublikowano

Zamówiłem wszystko z restrykcjami poza HK - też m340i. Chciałem zrobić upgrade z HiFi do HK i napisali mi, że nawet na m340i są restrykcję a HK jest oznaczone najwyższą z nich. Ciekawe komu wierzyć :duh:

Opublikowano

zamówienie 20 września 318i bez restrykcji -pierwotny termin 2 tydzień listopada

W tym tygodniu info od handlowca produkcja 29.11.2021 status 150 nie miałem opcji z restrykcjami , w tej chwili ekran dotykowy żadnych problemów. VIN jest ale żadnej dekoder nie dekoduje w tym momencie

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

zamówienie 20 września 318i bez restrykcji -pierwotny termin 2 tydzień listopada

W tym tygodniu info od handlowca produkcja 29.11.2021 status 150 nie miałem opcji z restrykcjami , w tej chwili ekran dotykowy żadnych problemów. VIN jest ale żadnej dekoder nie dekoduje w tym momencie

Komedia :mrgreen:

Gdzie zamawiałeś z ciekawości ?

Opublikowano
Ja zamawiałem 330ix m sport pod koniec października, termin wydania na umowie to koniec kwietnia 22r. Jak będzie przed wakacjami to będzie sukces!
Opublikowano

Arena Premium Łódź

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
jestem ciekaw, jak to będzie u mnie wyglądało, bo ja auto zamówiłem u brokera, gdzie no umowa jest na konkretne auto z konkretnym wyposażeniem, za konkretną cenę, a za jej zerwanie $$$ :D

Również zamawiałem za pośrednictwem kogoś w postaci brokera i również przeszło mi przez myśl jakby to teraz było..

Czytam Wasze wpisy i nijak nie klaruje mi się jakiś logiczny schemat co z czym i kiedy produkuje się szybciej, a co wisi.

Jestem w stanie wiele zrozumieć, nie koniecznie zaakceptować, ale chociaż zrozumieć, natomiast faktu, że coś zamawiam, produkt tego mieć nie będzie, a ja jeszcze muszę de facto za to płacić to mi się we łbie nie mieści.

Audi A4 2.0Tq /CompSport stage 1/

BMW F20 /CompSport stage 1/ - było

BMW G21 318d - jest

Opublikowano

Czytam Wasze wpisy i nijak nie klaruje mi się jakiś logiczny schemat co z czym i kiedy produkuje się szybciej, a co wisi.

Ponieważ nie mam nic lepszego do roboty to czytam to i zagraniczne fora... Nie ma logiki... Albo jest to tak zwana "fuzzy logic" - nie do ogarnięcia przez interfejsy białkowe... ;)

Opublikowano

A można wiedzieć gdzie Ty zamawiałeś.

Po cichu liczę że moja tez się gdzieś załapie na początku roku. Wedlu zamówienia ma być do końca lutego i też 318 bez restrykcji.

Opublikowano

Trzymam kciuki za touchscreen ale tak jak pisałem u mnie kod z brakiem pojawił się 2 dni przed końcem produkcji.Najciekawsze, ze wszystko inne mam w tym digital key, otwieranie noga itd. Jest dobry news na forum x5 zrobili „retrofit” :D .Tutaj linki do wątku:https://g05.bimmerpost.com/forums/showthread.php?t=1874976&page=2

Jeszcze informacyjnie za brak toucha 2 tys jest odejmowane od ceny. Przynajmniej jak tak mam.

Opublikowano

A można wiedzieć gdzie Ty zamawiałeś.

Po cichu liczę że moja tez się gdzieś załapie na początku roku. Wedlu zamówienia ma być do końca lutego i też 318 bez restrykcji.

Dobrzański Kraków

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ponieważ nie mam nic lepszego do roboty to czytam to i zagraniczne fora... Nie ma logiki... Albo jest to tak zwana "fuzzy logic" - nie do ogarnięcia przez interfejsy białkowe... ;)

Jak odbierałem swoje G21 to mi powiedzieli, że już się zaczynają cyrki na sedany, a kombi podobno jeszcze rzadziej zjeżdżały z taśmy.

Wygląda na to że jestem tym szczęśliwcem, bo czekałem niespełna 4 miesiące, z tym że z założenia moje 318d nie miało mieć wodotrysków katalogowo 215 więc pewnie nie było i dlatego nie było problemów z produkcją.

Audi A4 2.0Tq /CompSport stage 1/

BMW F20 /CompSport stage 1/ - było

BMW G21 318d - jest

Opublikowano

Ja się dziś dowiedziałem ze grudzień bez produkcji będzie. Start od stycznia.

Największa niewiadoma to restrykcja na aktywny tempomat….

Opublikowano (edytowane)

Edytowane przez Marcin_S83
Opublikowano

Panowie nie prawda pracujemy normalnie do 17 grudnia i startujemy 3 stycznia. Produkcja odbywa się z tak zwanymi „szpringami” czyli band nie zatrzymuje się na na 3 pauzy 10 minutowe tylko przychodzi i cię puszcza na 10 minut dodatkowy pracownik. Band staje tylko na 30 minutowa pauzę. Zmiana przeciwna czyli 1 pracuje w trybie normalnym czyli ze wszystkimi postojami na pauzy. Mówimy o Werk München

Pozdrawiam

Rozumiem że jesteś pracownikiem BMW w Monachium.

Jeśli wiesz i możesz to przybliż trochę sytuację jeśli chodzi o produkcję naszych 3. Jaki jest klucz jeśli chodzi o przydzielanie produkcji, bo jak widać wygląda to trochę dziwnie.

Opublikowano

Panowie nie prawda pracujemy normalnie do 17 grudnia i startujemy 3 stycznia. Produkcja odbywa się z tak zwanymi „szpringami” czyli band nie zatrzymuje się na na 3 pauzy 10 minutowe tylko przychodzi i cię puszcza na 10 minut dodatkowy pracownik. Band staje tylko na 30 minutowa pauzę. Zmiana przeciwna czyli 1 pracuje w trybie normalnym czyli ze wszystkimi postojami na pauzy. Mówimy o Werk München

Pozdrawiam

Rozumiem że jesteś pracownikiem BMW w Monachium.

Jeśli wiesz i możesz to przybliż trochę sytuację jeśli chodzi o produkcję naszych 3. Jaki jest klucz jeśli chodzi o przydzielanie produkcji, bo jak widać wygląda to trochę dziwnie.

Czas oczekiwania jest wydłużony ponieważ prawie 50000 tys zamówień jest opóźnionych z powodu postoju fabryki od 18.03.2020 do 25.05.2020 oraz faktycznie problemu z dostępem pewnych części czy półprzewodników do ich produkcji. Ponadto zostały wstrzymane inwestycje w Chinach w fabryce odnośnie rozbudowy lini produkcyjnej pod i4 ( jak wiemy Chiny produkują 3 w wersji long). Dlatego cała produkcja i4 na cały świat odbywa się w Monachium, co jest priorytetem na chwile obecna dla BMW oraz od 1 listopada produkujemy co 2 auto Phev. Ponieważ do końca roku są dodatkowe dopłaty dla aut z tym napędem ale warunkiem ich otrzymania jest zarejestrowanie auta do końca roku. Faktycznie najdroższe modele maja priorytet i względnie mało restrykcji jeśli chodzi o dostępność części czyli i4(g26) M3(g80 i g81), M340i oraz M340d jaki 330Phev, 320Phev(g20,g21). Dlatego uboższe wersje są produkowane w ramach luzu między wyżej wymienionymi modelami. Jak wiecie czas produkcji 318 a M3 czy i4 jest taki sam a zysk znacznie większy przy droższych wersjach.

Status 150 oznacza przydzielenie miejsca produkcyjnego( kiedy wjedzie na band, w tym już czasie numer Vin jest już nadany)

Status 184 oznacza zakończenie produkcji- auto opuściło linie produkcyjna.

Pozdrawiam