Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej!

Czy ktoś z Was wymieniał pasek wielorowkowy w N47? Czytałem na różnych grupach, że zdarza się mu strzelić, a wtedy czeka nas laweta... Ktoś zna mniej więcej termin lub przebieg kiedy warto go zmienić? Ja wiem, że BMW wszystko robi lifetime, ale bądźmy realistami :lol:

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Hej. Ja właśnie teraz to zrobiłem. Jeżeli chcesz to tylko oryginał z BMW. Inaczej będzie po jakimś czasie piszczał. Ja zmieniałem 2 razy w ciągu roku bo ciągle piszczał. Stwierdziłem że nie ma sensu znowu kupować zamiennika i kupiłem oryginał. Po założeniu jak ręka odjął. Zero pisku, wszystko pracuje jak powinno.

PS.

Jeżeli porównasz oryginał i zamiennik to są pewne różnice i własnie dlatego paski piszczą. Bynajmniej tak jest u mnie. Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

U mnie zaczyna przy 124tkm słychać napinacz.

Znalazłem komplet pasek i napinacz INA.

Czy ktoś to już zakładał ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeśli chodzi o pasek to tak jak kolega wyżej napisał, nie próbuj zakładać innego niż ze znaczkiem BMW bo z czasem będzie popiskiwał.
Opublikowano
Sam dzisiaj zakupiłem pasek w ASO.Koszt 220zl.Od spodu wygląda tak jak na foto

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalkd9686d27029eec19a3319552c8e3eaac.jpg

Ja kupiłem też z ASO, bo zamienniki podobno po czasie piszczą, a jest to spowodowane tym, że nie mają tej warstwy materiału widocznej na zdjęciu tylko gumę :cool2:

Opublikowano

Ja kupiłem też z ASO, bo zamienniki podobno po czasie piszczą, a jest to spowodowane tym, że nie mają tej warstwy materiału widocznej na zdjęciu tylko gumę :cool2:

Bo wszystko zależy jakie zamienniki. Rok temu zmieniałem pasek, rolki i napinacz. Pasek Conti jak najbardziej ma tą warstwę i po roku dalej cicho, nic nie piszczy.

Pzdr.

• 2 lata później...
Opublikowano

Nie mogłem znaleźć podobnego tematu - chcę profilaktycznie wymienić koło pasowe - zamówiłem Corteco, Pasek OEM, ale też chciałbym może wymienić rolki, żeby komplet był - czy możecie polecić zamiennik czy lepiej OEM ? różnica to prawie 4 stówy.