Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć, chciałem wymienić seryjne hamulce (tarcze + zaciski) na M pakietowe. W salonie BMW powiedziano mi jednak, że operacja ta jest możliwa tylko i wyłącznie w fabryce a na teraz mogę kupić wersję PERFORMANCE za 17k. Czy ktoś wymieniał seryjne hamulce w 520xd na M pakietowe (niebieskie)?
Opublikowano

Bo chyba trafiłeś na gościa który albo mało wie albo wbija wszystko i mu się nie chce.

Powiedział że nie można, bo nie ma w katalogu retrofitu na hamulce M pakiet.

Ale nic nie stoi na przeszkodzie, żeby skompletować odpowiednie części i to wymienić.

Z katalogu trzeba wziąć tarczę, klocki, jarzma i jakieś pierdoły.

Trzeba zweryfikować czy czasem nie trzeba wymienić pompy - trzeba będzie dokupić.

Skalkulować części, kupić (np. na czescidobmw.pl albo w innym sklepie) albo zamówić w ASO, wycenić w ASO usługę montażu części i tyle.

Aha i zweryfikować czy felgi które masz mogą być do większych tarcz.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
I okaże się że do 520d nie ma to żadnego sensu... lepiej sprzedać i kupić 530d z większymi hamulcami.
Opublikowano

:cool2:

ale zawsze ktos sie znajdzie komu sie to bedzie oplacalo

Opublikowano

Ja wymieniałem. Wymieniałem dlatego, że nie opłacało mi się kupować nowych tarcz, klocków, czujników do swojej 520d. W tym czasie nie było żadnych zamienników, i po 20% rabacie musiałbym za tarcze, klocki, przód - tył zapłacić ok. 6tys.zł

Dorwałem na allegro ( jest dużo ofert ciekawych ) za 3500zł hamulce od 530i ( niebieskie ), wszystko nówki, zdjęte z nowego wozu, bo właśnie ktoś do siebie wrzucił czerwone. Wszystko pasuje, pompy nie trzeba wymieniać, średnica tarczy jest większa, wygląd lepszy, no i hamowanie nieznacznie lepsze, ale lepsze.

Pzdr

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

Opublikowano
Hamulce ważne rzecz w aucie, warto zmienić na większe, ja na Twoim miejsce zakładałbym hamulce od M550i , tylko pamiętaj że wtedy najmniejsze koło to 18 cali
  • Moderatorzy
Opublikowano
Hamulce ważne rzecz w aucie, warto zmienić na większe, ja na Twoim miejsce zakładałbym hamulce od M550i , tylko pamiętaj że wtedy najmniejsze koło to 18 cali

No to chyba tak samo jak w przypadku niebieskich sportowych hamulców M, nawet przy 18" jest ciasno.

Opublikowano

A ja myślę że zawsze warto. Co dziwne w Realoem katalogu dla 520xd była opcja mocniejszych hampli

Screenshot-20200330-191104-com-android-chrome.jpg tu zacisk przód jaki byłby wtedy.

Sam mam kupiony komplet od 530i i czeka na przełożenie. Wizualnie lepiej znacząco a liczę że hamowanie też się poprawi