Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
BMW Smorawiński Poznań. Tylko dopytaj pneumatyka dla x5,a nie ogólnie .Daj znać w poniedziałek.

Pozdrawiam

zgodnie z obietnicą dzwoniłem i dopytałem.

powiem jakie były moje osobiste wrażenia z tej rozmowy, nikogo nie oskarżając o złe chęci i celowość podawania określonych informacji :wink: .

wypytałem Pana zajmującego się sprzedażą nowych samochodów dość dokładnie i nawet kilkakrotnie wracałem do tego tematu w czasie rozmowy i moim zdaniem oni wiedzą, że tej pneumatyki nie ma, ale nie chcą tego klientowi powiedzieć.

pan powiedział, że faktycznie na pneumatykę w X5 są bardzo duże restrykcje, ale tylko w określonych połączeniach konfiguracji, ale jak zapytałem w dokładnie jakich to już szczegółów nie znał ..... więc słabo.

zapytałem w takim razie czy przyjmie moje zamówienie z pneumatyką i potwierdzi termin realizacji, na co stwierdził, że oczywiście chociaż termin poda przybliżony, bo w sumie teraz nie do końca wiedzą kiedy samochód przyjedzie, ale standardowo trzeba czekać 8-9 mc-y.

więc w sumie to po części odpowiedział jak jest z dostępnością pneumatyki, bo niby jest, ale za 9 m-cy, a pewno później przedłużą o kolejne miesiące, a nowe umowy mają już tak skonstruowane, że nic im nie grozi i mogą bez problemu przedłużać czas produkcji, a klient i tak nie może zrezygnować.

.

Opublikowano

Mnie dzisiaj sprzedawca poinformował, że pneumatyka i dociąganie drzwi ma ograniczoną dostępność do czerwca włącznie. Obsługa za pomocą gestów została całkowicie wycofana.

W konfigu mam też HK i hak, które przy składaniu zamówienia(08.2021) były w restrykcji, ale teraz już są dostępne.

Opublikowano
Mnie dzisiaj sprzedawca poinformował, że pneumatyka i dociąganie drzwi ma ograniczoną dostępność do czerwca włącznie. Obsługa za pomocą gestów została całkowicie wycofana.

W konfigu mam też HK i hak, które przy składaniu zamówienia(08.2021) były w restrykcji, ale teraz już są dostępne.

Czy to przypadkiem nie chodzi o gładzik w drive? Mój wspominał, że z tym będzie ciężko, ale nic nie mówił o obsłudze gestami.

Opublikowano

Czy to przypadkiem nie chodzi o gładzik w drive? Mój wspominał, że z tym będzie ciężko, ale nic nie mówił o obsłudze gestami.[/quot

Zarówno gładzik jak i obsługa gestami to totalnie nie przydatne bzdury także nie ma czego żałować.

Opublikowano

Czy to przypadkiem nie chodzi o gładzik w drive? Mój wspominał, że z tym będzie ciężko, ale nic nie mówił o obsłudze gestami.

Nic mi nie wpominał o gladziku w drive. Dokładnie info jakie dostałem to: "Obsługa za pomocą gestów – opcja wycofana"

Opublikowano
Ja w audi korzystam z gładzika na joysticku za każdym razem jak coś wpisuje (kontakt lub adres). Działa to świetnie tylko, że w audi nie mam dotykowego ekranu.
Opublikowano
................................... Obsługa za pomocą gestów została całkowicie wycofana. ...........................................

Ale to chyba nie dotyczy wersji G05 (wycinek z informacji wewnętrznej BMW)

https://prnt.sc/26wadfd

.

Opublikowano
witam. podziele sie z wami moja wiedza na temat transportu z Bremerhaven. 14. 01 otrzymałem status 182 minął juz ponad miesiac i wczoraj dowiedziałem sie ze moje auto z Bremerhaven zostało zabrane do miejscowosci KELHEIM do centrum logistycznego BLG , z kąd ma byc zabrany do Kleszczowa ale nie wiadomo kiedy. Mój handlowiec z taka sytuacja ma do czynienia pierwszy raz i sam był zdziwiony dlaczego tak jest, ale dzis bmw napisało ze z uwai na braki kierowcow spowodowane cowidem i masowe doposazania aut powstał ogromny korek transportowy i dlatego czesc samochodow zostaje przerzucona pociagami do innych centrów logistycznych współpracujących z BMW takich jak Kelheim i inne. Tak wiec moj samochód pokonał ponad 750km pociagiem zeby znow stac w kolejce na transport do Polski, ktory nie wiadomo kiedy nastapi. o co tu chodzi? ile tych aut tam musi byc?
Opublikowano
A ktoś wie ile czasu teraz trwa transport USA - Bremerhaven?

Moje zostało wyprodukowane w drugim tyg. stycznia.

Około 5-6 tygodni transport do Bremerhaven od daty produkcji.

Opublikowano
witam. podziele sie z wami moja wiedza na temat transportu z Bremerhaven. 14. 01 otrzymałem status 182 minął juz ponad miesiac i wczoraj dowiedziałem sie ze moje auto z Bremerhaven zostało zabrane do miejscowosci KELHEIM do centrum logistycznego BLG , z kąd ma byc zabrany do Kleszczowa ale nie wiadomo kiedy. Mój handlowiec z taka sytuacja ma do czynienia pierwszy raz i sam był zdziwiony dlaczego tak jest, ale dzis bmw napisało ze z uwai na braki kierowcow spowodowane cowidem i masowe doposazania aut powstał ogromny korek transportowy i dlatego czesc samochodow zostaje przerzucona pociagami do innych centrów logistycznych współpracujących z BMW takich jak Kelheim i inne. Tak wiec moj samochód pokonał ponad 750km pociagiem zeby znow stac w kolejce na transport do Polski, ktory nie wiadomo kiedy nastapi. o co tu chodzi? ile tych aut tam musi byc?

No niech ich jasny ch

Opublikowano
A ktoś wie ile czasu teraz trwa transport USA - Bremerhaven?

Moje zostało wyprodukowane w drugim tyg. stycznia.

Około 4 tyg

Ja z chęcią sam bym pojechał po odbiór

Opublikowano
Nie napawa to optymizmem. Widzę, że długo wyczekiwane usztywnienie produkcji jakie w końcu otrzymałem to dopiero początek długiej drogi :/
Opublikowano

Dzisiaj dzwoniłem i powiedział handlowiec, że nie dzwonił, bo chciał poczekać aż będzie w Kleszczowie, ale w czwartek dostał informacje, że wyjeżdża z Bremerhaven, powinno już być w Kleszczowie, ale nie ma takiej informacji. Jutro będzie pytał. Podejrzewam, że jeżeli nie ma jej w Kleszczowie, to znaczy, że sytuacja wygląda tak jak u kolegi wyżej i pociągiem pojechało gdzieś indziej, a handlowiec albo o tym nie wie albo mi nie powiedział.

Obawiam się że jeżeli przewożą auto w inne miejsce, to jeszcze postoi. Jeżeli miałoby wyjeżdżać na dniach, to nie byłoby sensu go ciągnąć pociągiem w inne miejsce, chyba że się mylę.

Opublikowano
Mój dotarł dziś do Kleszczowa, w przyszłym tygodniu wydanie

jak logistyka wyglądała u Ciebie? Kiedy się wyprodukował i kiedy dopłynął?

Opublikowano

Req. Prod. Week 44/11/2021

Sub. Prod. Week 43/10/2021

Conf. Prod. Week 46/11/2021

181 (Handover to distribution) - 14.12.2021

status 182 otrzymał 10.01.2021

transport do Polski status zmienił się w zeszłą środę

Opublikowano

Mój podobno jest jednak w Kleszczowie. Handlowiec twierdzi że może uda się w piątek za tydzień odebrać, ale jeszcze się nie nastawiam.

Produkcja: 11.11.21

Dopłynął do Niemiec: 14.12.21

Status 182 (po doposażaniu, można transportować do Polski): 14.01.22

Status 190 (w Kleszczowie): 16.02.22 (wczoraj)

Odbiór fajnie by było tak jak handlowiec mówił, czyli 25.02.22, ale znając obecną sytuację może się przeciągnąć. Trzymam kciuki :D

Opublikowano

nieźle, czyli kiedyś auto 4 miesiące od zamówienia a dzisiaj 4 miesiące od produkcji dopiero do odebrania, komedia.

mam nadzieję, że to wszystko przyspieszy, bo jak nic się nie zmieni i moje auto rzeczywiście się wyprodukuje jeszcze w lutym (niby usztywniona produkcja, ale nutka niepewności pozostaje),to odbiorę dopiero w czerwcu...