Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@słonik40, porównaj to chamstwo do Tesli gdzie ludziom po jakimś czasie za free włączają matrixy i inne funkcje których nie mieli w momencie zakupu. 

Chyba TMS będzie miała u mnie wieczność 

image.thumb.png.dc7a46c81d77cec5822a4ebbeba62f42.png

Nie polemizuj z idiota bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem. 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

@Jac3kBMW bijesz pianę ale w tesli masz podobnie.  Za internet w aucie musisz bulic a bez neta nic nie zrobisz. Poza tym matriksy w tesli? Zearzywz sprzedać zanim tego luksusu uświadczysz.

@Kriss33 model y to żaden konkurent dla macana i to raczej nie dziwne że samochód z baterią większą o około 30 procent waży 15 procent więcej. Jak już na siłę chcesz porównać z czymś od tesli to bliżej mu do modelu x. Podobną pojemność baterii, czy chociażby obecność pneumatyki, ale mimo wszystko wciąż macan może być lepiej wyposażony nawet od modelu x

Edytowane przez słonik40
  • Lubię to 1
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Każdy ma prawo do opinii na forum. Nie jesteś wyrocznią.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dwa zupełnie inne produkty kierowane do innych klientów. Cenowo modelowi y bliżej do dacii spring jak do dobrze wyposażonego macana i to jest fakt niepodważalny.

• Lubię to 1
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
14 minut temu, słonik40 napisał(a):

Dwa zupełnie inne produkty kierowane do innych klientów. Cenowo modelowi y bliżej do dacii spring jak do dobrze wyposażonego macana i to jest fakt niepodważalny.

To cały czas są tylko Twoje opinie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Idąc twoim tokiem myślenia najlepsza jest Dacia spring bo waży jedynie 1300kg aż o 700 mniej od tesli.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Teraz, słonik40 napisał(a):

Idąc twoim tokiem myślenia najlepsza jest Dacia spring bo waży jedynie 1300kg aż o 700 mniej od tesli.

Nawet nie próbuj iść moim tokiem myślenia. Idz swoim.

Opublikowano
Godzinę temu, słonik40 napisał(a):

w tesli masz podobnie.  Za internet w aucie musisz bulic a bez neta nic nie zrobisz.

@słonik40 właśnie nie musisz. możesz sobie hotspota z telefonu zestawić i po temacie. nie płacisz Tesli tylko za usługę internetu. 

Nie polemizuj z idiota bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem. 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Aha i przez tego hotspota włączysz zdalnie ogrzewanie 👍 podpowiem ci wiedzę tajemna w innych markach też istnieje taka funkcjonalność.

@Kriss33 ty też możesz iść swoim, ale jak się dzielisz swoimi przemyśleniami na forum to musisz się liczyć z odpowiedzią. Jeśli zestawienie taniej tesli dla ludu dostępnej w 3 okolicach o ogolonej ze wszystkiego z samochodem z dużo wyższej półki, z dużo lepsza technologia, możliwością bardzo dużej personalizacji sprawia że czujesz się lepiej to nie żałuj sobie. Fanboye tesli tak mają. Ktoś tu kiedyś porównywał dywaniki modelu 3 z dywanikami w bentley 😀

Edytowane przez słonik40
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
13 godzin temu, Jac3kBMW napisał(a):

Polityka grupy VW, ale przecież Tesla na kilometrach oszukuje, hehehe. 

Ludziom można pluć w twarz a oni i tak będą twierdzili że to pada deszcz. 

Pamiętam jak pytałem w Porsche o nowe mapy do cayenne z 2020 roku to powiedzieli mi że się nie da. 

Tesle z początku produkcji jeżdżą na najnowszym oprogramowaniu z najnowszymi mapami. 

Upgrades do twojego ID. – Volkswagen podał ceny pakietów oprogramowania. Nawigacja: 115 zł/mies, 1 090 zł/rok lub 3 650 zł

https://elektrowoz.pl/porady/upgrades-do-twojego-id-volkswagen-podal-ceny-pakietow-oprogramowania-nawigacja-115-zl-mies-1-090-zl-rok-lub-3-650-zl/

Jeśli to dla Ciebie  @Jac3kBMW tak istotny factor, to nie zostawaj z Tesla na wieki, bo się zanudzisz, lecz zainteresuj się Porsche, bo w nowej odsłonie softu będziesz miał 10 letnią subskrypcję a nie jak w Tesli gdzie trzeba płacić za premium Connect:

https://www.theverge.com/news/635940/porsche-2026-911-taycan-infotainment-pcm-alexa-carplay

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Swoją drogą jestem bardzo ciekawy ile procent posiadaczy tesli wykupuje abonament aby cieszyć się tak bardzo ważną funkcjonalnością jak możliwości połączenia się z samochodem z apki w telefonie w celu uruchomienia chłodzenia/ogrzewania etc. Coś mi intuicja podpowiada że jest to znikomy procent a cała reszta woli zaoszczędzić kilka złotych miesięcznie śmiejąc się jednocześnie min z vw. Łysy pan w koszuli w kratę na codzień ujeżdżający bodajże starego leafa z chętnie cytowanego tutaj portalu jak zwykle w formie i niezastąpiony.

Edytowane przez słonik40
Opublikowano
4 minuty temu, słonik40 napisał(a):

Swoją drogą jestem bardzo ciekawy ile procent posiadaczy tesli wykupuje abonament aby cieszyć się tak bardzo ważną funkcjonalnością jak możliwości połączenia się z samochodem z apki w telefonie w celu uruchomienia chłodzenia/ogrzewania etc. Coś mi intuicja podpowiada że jest to znikomy procent a cała reszta woli zaoszczędzić kilka złotych miesięcznie śmiejąc się jednocześnie min z vw. Łysy pan w koszuli w kratę na codzień ujeżdżający bodajże starego leafa z chętnie cytowanego tutaj portalu jak zwykle w formie i niezastąpiony.

@słonik40 przecież możesz sobie zostawić mały router z kartą SIM. 

@BMFun W Tesli płacisz za dostęp do  internetu i tylko tyle a w zamian dostajesz cały czas najnowszy soft. Mi chodzi tylko o politykę marek premium. 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

W vw możesz sobie używać android auto taniej i szybciej niż mały router z SIM. Fsd też chyba można wziąć w abonamencie?

IMG_3808.thumb.png.27aeb0c2632e0b9f86bbd9382607cb82.png

Edytowane przez słonik40
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, słonik40 napisał(a):

Swoją drogą jestem bardzo ciekawy ile procent posiadaczy tesli wykupuje abonament aby cieszyć się tak bardzo ważną funkcjonalnością jak możliwości połączenia się z samochodem z apki w telefonie w celu uruchomienia chłodzenia/ogrzewania etc.

slonik jak zwykle w formie 😄

Ja w moich Teslach nie wykupowalem nigdy zadnego abonamentu bo on do niczego nie jest potrzebny jak mozesz udostepniac siec przez hotspot telefonu.

Gadanie o braku webasto bez abonamentu w Tesli to skrajna niewiedza/ignorancja wiec tak jak pisalem, nic nowego u kolegi slonika 🙂

--------------

"Play stupid games, win stupid prizes"

Musk sie doigral swoim zaangazowaniem politycznym i radykalizacja, myslal ze wszystko mu wolno a klienci pokazuja teraz fucka, proponuje wiecej sieg-haili publicznych, napewno pomoze marce ^^

Tesla (TSLA) brand damage is destroying used car value: 'People don't want them anymore' | Electrek

Edytowane przez adamjttk

.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

@adamjttk a jak włączysz webasto albo obejrzysz obraz z sentry w aucie które nie jest podłączone do Internetu?  Jeśli auto jest w obrębie twojego hotspota tzn że już jest tak blisko że robienie czegokolwiek przez telefon nie ma sensu.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ale papa w artykule. Najgorszy wynik „lidera” w branży, przy wypadzie na narty kierowca tesli przejeżdża 100km więcej ale to przecież nic lol 😀 dodatkowo niech autor przeczyta treść pozwu, pozywającej tesle przebieg rósł nawet jak auto stało 😂

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
8 godzin temu, słonik40 napisał(a):

@adamjttk a jak włączysz webasto albo obejrzysz obraz z sentry w aucie które nie jest podłączone do Internetu?  Jeśli auto jest w obrębie twojego hotspota tzn że już jest tak blisko że robienie czegokolwiek przez telefon nie ma sensu.

Boze ale Ty glupoty piszesz, nie masz zielonego pojecia.

Moja Tesla moze stac w Norwegii a webasto moge wlaczyc siedzac na Karaibach. To samo tyczy sie otwarcia auta, uruchomienia zdalnego czy bog wie czego jeszcze.

To ze nie wykupujesz abonementu nie znaczy, ze Tesla nie jest "podlaczona do internetu" przeciez, lol.

Z tego co sie orientuje abonament jest potrzebny do map satelitarnych (bez niego sa tylko zwykle mapy), kiedys jeszcze nawigacja nie pokazywala korkow bez abonamentu, teraz nawet to pokazuje.

Abonament to zwykly skok na kase bo 2 kliknieciami robisz hotspota z telefonu (wykorzystywany w sumie jedynie do Spotify)

.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Czyli za każdym razem jak wsiadasz do auta żeby posłuchać muzyki to wyciągasz telefon z kieszeni, grzebiesz w nim i grzecznie odkładasz na półeczkę aby bateria zaraz nie padła? Ooo niezłe  nabijacie się z vw ale Apple car play łączy się sam i nigdzie nie trzeba grzebać ale jednoosobowy zespół chętnie cytowanego tutaj „portalu” skąd mógłby o tym wiedzieć skoro wiedzę czerpie praktycznie jedynie z internetu.

ile razy to pisałeś o minimalizacji wykonywanych czynności przed jazdą? Ile tu naplułeś na przycisk startu? Na to że klima ci czasem w BMW nie dziala A tymczasem kilka razy dziennie jak pryszczaty nastolatek grzebiesz w telefonie tylko po to żeby posłuchać muzyki. Podpowiem ci mały hint. Właśnie dlatego u mnie te wszystkie Spotify i inne cuda na kiju aplikacje są w aucie całkowicie bezużytecznie bo w Apple car play mam wszystko out of the box za każdym razem jak wsiądę do auta. Wszystko skonfigurowane i gotowe do użycia i bez potrzeby dodatkowych abonamentów (tu akurat cię rozumiem)

Edytowane przez słonik40
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

sloniku, to nie jest tak jak piszesz zupelnie

Nie winie Cie ze nie masz pojecia bo mowilem sto razy --> na polgodzinnej jezdzie testowej nic sie nie wychwyci, takie detale wychodza po tygodniu jazdy dopiero.

1. Nie wyciagam zadnego telefonu na poleczke przy krotkiej jezdzie bo hotspot zuzywa tyle baterii co kot naplakal, mozna godzinami udostepniac bez ladowania. Przy dluzszej jezdzie oczywiscie telefon lezy na poleczce bo jest wygodnie zerkac jak potrzeba na ekran (umiejsowienie ladowarki w BMW jest tragiczne dla porownania)

2. Jak masz odpalony hotspot w telefonie przed wejsciem do auta to auto laczy sie automatycznie z Twoim tel., nie musisz nic wtedy klikac! Chociaz prawde mowiac mialem wielokrotnie ze tego nie robilo, cos z timingiem wrzucania biegow przed odjazdem (jak za szybko odjezdzasz po wejsciu do auta to nie polaczy, potrzebuje kilku sekund), nie doktoryzowalem sie bo to 2 kliki i tak jak nie zalapie wiec nie placze (ikonka do wifi jest na glownym ekranie w rogu a nie zadnym podmenu)

3. Spotify w krotkich trasach nie odpalam i tak bo pomimo kilku tysiecy piosenek po prostu sie "przejadly", w NO jest kilkadziesiat stacji radiowych w cyfrowym DAB, reklam malo (w porownaniu do ciaglych reklam lekow na swedzaca pochwe w PL i tanich cenach w elektromarketach) wiec slucham radia w swietnej jakosci czesciej.

4. Apple Car Play mam w BMW i dla mnie to bezuzyteczny badziew, nie uzywam w ogole, ale co kto lubi oczywiscie.

5. Abonamenty ograniczam bo to zwykly skok na kase - place ich i tak kilkanascie miesiecznie i nie zamierzam placic Tesli nawet 10 PLN za to, mam abonament internetowy w telefonie, w ipadzie, w telefonie corki, syna i absolutnie nie bede kupowal kolejnego w Tesli dla zasady.

PS. Zeby nie bylo ze tylko psiocze na BMW - audio ma odrobine lepsze niz w TMYP/TM3P, czystosc wysokich tonow gorsza ale basy lepsze i jest glosniej (mocniejszy wzmacniacz), wygluszenie przez 500kg ekstra tez lepsze wiec basom to pomaga.

------------

wyniki finansowe Tesli za Q1

Fatalne wyniki Tesli. Spółka Muska z najniższym zyskiem od końca 2020 r. - Bankier.pl

Hah, zysku nie ma wogole, sytuacja firmy tragiczna bo sie obecnie nie rozwija, Muskowi juz pala zmiekla, juz nie pieprzy od rzeczy na twitterze, juz zapowiedzial ze znika z DOGE i z podkulonym ogonem koncentruje sie znowu na Tesli, klient glosujacy portfelem potrafi ustawic do pionu szybko nawet najbogatszego czlowieka na swiecie, bardzo dobrze, bardzo mi sie to podoba. Natomiast krzywda na wizerunku marki bedzie sie ciagnela latami imho.

-------------

220k PLN za 500KM i zaczyna tych karaluchow byc na miescie tyle co Tesli 😜

IMG-4208.jpg

Edytowane przez adamjttk

.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

@Jac3kBMW choroba Adama przeskoczyła na ciebie. Zysk na akcje to całe 29 CENTÓW czyli przy aktualnej cenie akcji to jest 0.1 procenta.  To jest dno i 3 metry mułu a Ty jeszcze robisz z siebie durnia ciesząc się ze akcje idą w górę a idą bo musk znowu naobiecywał góry i doliny. Tak wiem wiem. Już za chwilę już za momencik. W przyszłym roku mają jeździć miliony robotaxi przy produkcji rocznej wszystkich samochodów niecałych dwa miliony. Akcjonariusze to w znacznej mierze debile mający problemy z podstawami matematyki:

• Lubię to 1