Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć, jestem tutaj nowy. W najbliższej przyszłości planuje zakup e90/92 335i. Przeszukałem już forum i na aukcji jest podobny model, o którym już dużo wiem. Czy ktoś zna to auto z ogłoszenia? Może ktoś z Was oglądał? Jakie macie zdanie na ten temat? Z góry dziękuję VIN: WBAPM7G5XANL89390 https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-335i-e90-bmw-performance-2010-ID6CrsUl.html#517891b464
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Kraj pochodzenia Polska? :) Przecież to z USA.
Opublikowano (edytowane)

2009 ,nie 2010. (edit)

Dodatkowa chłodnica oleju zapewnia odpowiednie chłodzenie przez długi czas głupot

Nie zapewnia.

Edytowane przez Maxejd
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kubki są zgodnie z fabryką.

Chłodnica oleju w tym modelu jest w standardzie, ale rozwiązania z hot climate version faktycznie ciut pomagają w tym silniku.

Zdjęcia z aukcji:

https://poctra.com/2010-BMW-335-I/id-AykeugvRAmsV6Ju2/CHARLOTTE-NC

Na zdjęciach z otomoto widać że zderzak został z wersji USA, tylko odblaski są zamalowane. To niestety wskazuje na naprawę "po kosztach".

3A0jS9b.png
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Ciekawe jak kurtyny i poduchy w desce. usa chyba inne mają airbagi.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tak, to prawda, ale "NASI" dają radę wszystkiemu...

A że na zdjęciach z aukcji wyglądają, że nikt pirotechniki po wystrzale nie pociął, to i tym razem dali radę z naprawą pirotechniki.

SAAB ready for take off.

codzienność:
- fajna Octavia Elegance Combi 2.0 TDI+ Sportline (DE)
- dobry Touran 2.0 TDI+ CUP (F)
- praktyczne Caddy 2.0 TDI+ Edition35 (F)
czas wolny:
- nerwowe  BMW M140i 340KM RWD shadow finale edition (PL)
weekendy:
- przyjazny Lexus GS-F Sport 477KM (PL)
zabawki:
- zaskakujący SAAB 9-5 Aero 2.3T manual MY2001 MapTun Stage3 (L)

plany:
- ostre BMW M8 Competition Coupé (PL)

Opublikowano

Kurtyny są takie same, poduszki w fotelach też. Nie wiem jak z deską, ale w kierownicy z USA masz 2 naboje, a w Europie 1 nabój. Nie wiem czy w Europie występują też poduszki kolanowe

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Kurtyny są takie same, poduszki w fotelach też. Nie wiem jak z deską, ale w kierownicy z USA masz 2 naboje, a w Europie 1 nabój. Nie wiem czy w Europie występują też poduszki kolanowe

poduszka z EU pasuje do USA, tak samo ma 2 kostki. Nie wszystkie modele w USA maja poduszki kolanowe.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Ten model ma niektóre poduchy inne, w zależności od fotela też, także są 4 lub 6 zmiennych nawet.
Opublikowano
Jako w miarę świeżo upieczony posiadacz E92 z tym silnikiem podpowiem: sprawdź dokładnie historię serwisową z USA plus wszystko co w PL. Jeśli przebieg jest autentyczny to akurat jest ten moment gdy lubi się dużo rzeczy sypać, czyli: pompa paliwa, wtryski, pompa wody, termostat, zawory turbosprężarek i wszelkiej maści wycieki oleju (pokrywa zaworów, obudowa filtra oleju, miska). Więc jeśli właściciel nie ma na papierze potwierdzonej wymiany ww. rzeczy to spora szansa na wydatki w niedalekiej przyszłości - nic katastrofalnego, ale szybko się zbiera sumka.
Opublikowano
No pewnie nic nie ma na papierze. Auto przecież z placu. Dodatkowo standardowo pewnie, typowo na handel. Pół roku poupalać i do żyda, bo nie trzeba już podatku płacić. Niestety tak wygląda większość rynku. Dwa lata temu była taka sama czarna tylko bezwypadkowa, z Japonii, kilka tysięcy drożej wystwwiona, więc cena rej raczej okazyjna nie jest.