Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim,czy ktoś może mi powiedzieć czemu kiedy wkładam pendrive do zgrania pliku z auta, nie zgrywa się żaden plik? Archiwum wypakowywuje do pustego pen drive, ide do auta czekam aż sie wszystko uruchomi,pen drive wyciągam po 1 minucie i dalej nie mam pliku 1b.hex . Pliki wypakowałem bezpośrednio na pen drive ( copie_scr.sh oraz instruction.txt)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W dniu 5.04.2025 o 21:52, LowRider150 napisał(a):

Cześć wszystkim,czy ktoś może mi powiedzieć czemu kiedy wkładam pendrive do zgrania pliku z auta, nie zgrywa się żaden plik? Archiwum wypakowywuje do pustego pen drive, ide do auta czekam aż sie wszystko uruchomi,pen drive wyciągam po 1 minucie i dalej nie mam pliku 1b.hex . Pliki wypakowałem bezpośrednio na pen drive ( copie_scr.sh oraz instruction.txt)

A masz CIC czy NBT? Bo od lipca 2012 były NBT.

O ile masz professional nav.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
16 minut temu, LowRider150 napisał(a):

CiC Proffesional, jednak skończyło się na kupnie kodu dożywotniego z ebay

Kto bogatemu zabroni 😄

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Wsatwiłem nowe mapy. Mega są w osobnym temacie kolegi. Torrenta do LIVE dodałem

Road Map Europe LIVE 2025-2 (chomikuj)

https://chomikuj.pl/Jack1979/BMW/BMW+Europe+LIVE+2025-2

Road Map Europe LIVE 2025-2 (torrent)

https://mega.nz/file/2BphESLB#r7VEfjgzs-k9tq-tsAPBgp_c-knKyFlYFPIjZN74eAw

https://mega.nz/file/DZwhxZaQ#PjwfdRfRsk8MOE1qx9ifuUFxpLJfM6ghdL3z63xytiw

Road Map Europe JOY 2025-2 (chomikuj)

https://chomikuj.pl/Jack1979/BMW/BMW+Europe+JOY+2025-2

Edytowane przez Jack79
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Hej hej,

pomóżcie żółtodziobowi 🐥
Mam w naszej f31 mapę EUROPE EVO 2016-4 z aktualizacją w 2019, chciałabym zrobić aktualną wersję (ściągam już z torrentów wersję 2025) ale czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć krok po kroku jak to ogarnąć w aucie? 😄 Będę przeogromnie wdzięczna 😉 

Dodatkowo mam pytanie, czy coś może się w trakcie wgrywania tej mapy wykrzaczyć? Nie wiem, wywalić mi system czy cos? Albo jakieś inne konsekwencje? 😜

Z góry dzięki za odpowiedź 😉 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Bez kodu FSC nie ogarniesz. Za darmochę nie dostaniesz. 

🙃🙃

Opublikowano
W dniu 28.04.2025 o 17:40, Blue__shoes napisał(a):

Hej hej,

pomóżcie żółtodziobowi 🐥
Mam w naszej f31 mapę EUROPE EVO 2016-4 z aktualizacją w 2019, chciałabym zrobić aktualną wersję (ściągam już z torrentów wersję 2025) ale czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć krok po kroku jak to ogarnąć w aucie? 😄 Będę przeogromnie wdzięczna 😉 

Dodatkowo mam pytanie, czy coś może się w trakcie wgrywania tej mapy wykrzaczyć? Nie wiem, wywalić mi system czy cos? Albo jakieś inne konsekwencje? 😜

Z góry dzięki za odpowiedź 😉 

Kod FSC dostaniesz na zagranicznym forum za freeko, ale moze nie bedzie go chcial 😉 napewno pamietaj ze musisz miec te same mapy, tylko nowsze (jak masz EVO to musza byc EVO) 🙂 Z doswiadczenia ja aktualizuje mapy tylko jak mam gdzies jechac i wiem ze bede stal w korkach lub dalsza podroz, zeby iDrive byl ciagle wlaczony a to sie w tle bedzie robilo (bo inne funkcje podczas aktualizacji i tak działają), aktualizacja zajmuje okolo godzine, czasami mniej

po kolei co musisz zrobic skoro masz juz pendrive
1) wgrac pliki na pendrive'a 
2) przed uruchomieniem silnika podlacz usb do usb w schowku
3) wlacz silnik
4) nie ruszaj iDrive, on sam wykryje wszystko, wyskoczy komunikat ze ma dysk ze widzi dane i co chcesz zrobic, klikasz ze aktualizuj/dalej
5) i teraz sa dwie mozliwosci
   a) wyswietli pole do wpisania kodu FSC - jak nie masz kabla ENET do zczytania, to kod dostaniesz na zagranicznym forum (weryfikacja uzytkownika trwa okolo tydzien/dwa - bez tego nie dostaniesz           kodu) lub z allegro po wyslaniu VINu (do 2 dni)
   b) przejdzie dalej i zacznie robic aktualizacje
6) Wyswietli ci procentowy status na ekranie, mozesz korzystac dalej z idrive a gdy przejdziesz w nawigacje, sprawdz aktualna wersje to wyswietli sie postep (osobiscie zalecam nie przechodzenie w inne miejsca idrive podczas aktualizacji, tylko zostac na procentach zeby wiedziec ile zostalo)
7)nawigacja sie zaaktualizuje, pendrive mozesz odpiac i wylaczyc silnik dopiero gdy w "aktualna wersja" pojawi sie nowa wersja 2025 🙂

I gotowe, dosyc prosta sprawa, najtrudniejszy do zdobycia kod FSC 😉 

• Dziękuję 1
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, p1ks0n napisał(a):

Kod FSC dostaniesz na zagranicznym forum za freeko

Na którym do evo daja za friko? 🤔

Edytowane przez feel_x

🙃🙃

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie trzeba jechać. i praktycznie nigdy nie aktualuzuje maoy za jednym razem. Gasze po prostu auto i po ponownym odpaleniu kontynuuje. Od CIC  nie ma z tym problemu.

@p1ks0n fajnie ze ogarniasz EVO za friko. Jak coś to będe pisał 🙂

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

No, ciekawe gdzie dają za darmochę. 😉

Edytowane przez feel_x

🙃🙃

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mam tam konto od 2 lat 🤣 narazie mam wykupione usługi od bmw, może następnym razem skorzystam. 

🙃🙃

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To działa na zasadzie szukam, kto mi to ogarnie za frajer i czekam, az ktos sie zlituje. Na każdym forum znajdziesz taki temat. Kwestia spędzenia czasu i czekania. Za darmo nikt nie ma dostępu do plików z ASO, oprócz pracowników:) 

• Moderatorzy
Opublikowano
W dniu 3.05.2025 o 12:39, p1ks0n napisał(a):

trzeba zalozyc konto i poczekac na weryfikacje zeby wiadomosci prywatne sie aktywowaly 😉

Mam tam konto 7 lat, pokaż mi jak zdobyć tam za free kod do EVO bo ja już kiedyś z tym Shawnem korespondowałem 😄

Nie wprowadzaj ludzi w błąd.

• Lubię to 1

spacer.png

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

@Kuj0n I co ci ten Shawn napisał?  Że chętnie da ale za opłatą? 

🙃🙃

• Moderatorzy
Opublikowano

Oczywiście, że za opłatą 😄

Cytat
This car has a newer NBT2 EVO Head Unit. Where it becomes complicated is that with EVO, the FSC Code is not a 20 Digit Alphanumeric FSC Code that can be generated, as is possible for older Map Types.  It is actually a digital certificate file signed by BMW AG's private key, thus impossible to make outside of BMW AG.

This leaves only 2 possible options that I can provide as follows:
1)  OEM Map FSC Code issued by BMW AG, which is $200 USD.
2)  Load a full set of non OEM FSC Codes, which includes Lifetime Map FSC Code as well as CarPlay, Screen Mirroring (Miracast), and BMW Apps for $125 USD

Finalnie gdzie indziej kupiłem lifetime do evo za 34 funty.

spacer.png

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

No i czar prysł 🤣 kolega znalazł temat ze niby dają ale nie zweryfikował i wyszło jak wyszło.

Edytowane przez feel_x

🙃🙃

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Nowe mapy WAY. Torrenta na teraz brak. Niestety jeszcze nie weryfikowałem, bo to świeże. Proszę o info czy działa. Pierwsza strona też uaktualniona

Road Map Europe WAY 2025-2 (mega)

https://mega.nz/folder/GWQmGJzK#bb4kidKwfNgJw6odt5fFDA

Road Map Europe WAY 2025-2 (chomikuj)

https://chomikuj.pl/Jack1979/BMW/BMW+Europe+WAY+2025-2

Edytowane przez Jack79
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Witam,
Mam problem taki, że wykupiłem pakiet Connected Drive Professional. Pobrałem ori mapę, przygotowałem wszystko zgodnie z instrukcjami, lecz po włożeniu pendrive z przygotowaną mapą (robi to BMW Download Manager) pokazuje mi się na idrive komunikat komunikat "Podłącz urządzenie USB z prawidłowym kodem aktualizacyjnym", aktualizacja nie rusza. Monit o podanie FSC nie wyskakuje oczywiście, bo to już długi FSC, z tego co zdążyłem się zorientować. W folderze, do którego pobrane zostały ze strony BMW mapy, brak (przynajmniej w folderze głównym) jakiegokolwiek pliku będącego kodem fsc (edit: po sprawdzeniu okazało się, że to te same pliki, które są w archiwum mapy na 1 stronie tego wątku).

Jednostka ID5 (auto jest z października 2016 r.). Kupiłem świeżo sprowadzone, z zaktualizowaną mapą (2024) - możliwe, że ktoś coś kombinował z kodami FSC (zainstalował mapę przy pomocy jednorazowego kodu FSC) i przez to teraz jest problem z aktualizacją? Czy po wykupieniu aktualizacji mapy muszę jeszcze za kod FSC zapłacić? 😄

W wydruku z ASO w pozycji "Mapa nawigacji" jest m. in. taki wpis: "Kod aktywacyjny ważny w przypadku map nawigacji wydanych do 31 paź 2022 (SWID: 01200069)."

Z góry dzięki za (p)odpowiedzi.

Edytowane przez maaad13
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

@maaad13 chyba już ci na Facebooku pomogłem, patrząc na treść posta 🙂 Daj znać czy to ty i problem już rozwiązaliśmy 🙂

Opublikowano

Wiadomo coś na temat NEXT 2025-2? Mam wersje 2025 i jest mocna nie aktualna na trasach w Polsce którymi podróżuje. 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Według mnie nie będzie już, aktualizacji. Przynajmniej w pliku lookup z pszdata 4.52.3x, więc z marca 2025 nie ma wzmianki o kolejnych aktualizacjach. Sądze że do map NEXT, i wszystkich starszych nie będzie już nic nowego. Będą tylko aktualizowabe nowsze czyli

WAY,EVO, LIVE, JOY

• Przykro mi 1