Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chyba żartujesz ? nie ma szukać przyczyny tych stuków ? Ewidentnie coś jest nie tak , być może coś z wałkami rozrządu lub jakiś zawór , trzeba jak najszybciej znaleść przyczynę , za kilkadzisiąt km może się posypać coś więcej.

Nie lekceważ tego jedź do dobrego mechanika , może uda mu się zdiagnozować usterkę na słuch

Opublikowano

Sprawdz korekty wtryskiwaczy .

Klepie pewnie jakis wtryskiwacz

Pompa vakum tak dziala w kazdym m57

Co do walkow albo rozrzadu jakby cos sie tam dzialo to bys dlugo bie pojezdzil

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Co to za silnik? M57N czy N2?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Połowa tego hałasu to pompa vacum (norma... nie musisz nic z tym robić). Połowa to sam silnik. Mialem w swoim pod koniec podobnie ;)

Ściągaj kolektor i rób pomiar kompresji.

E60 535xd+++ + 8hp70x

Individual project by mnichu

Opublikowano

Jak rozwiązać dylemat: pompa vacum czy wtrysk?

odkręcamy pompę i uruchamiamy silnik. Proste do zrobienia i daje jednoznaczne wyniki.

tylko zasłoń dziurę po pompie, żeby syfu nie naleciało i nie zachlapało wszystkiego.

nie jestem fachowcem ale zdaje mi się że można uruchomić silnik bez pompy?

Opublikowano
Silnik 235km 268000 przebiegu. Koło pasowe mechanik niby obejrzał i jest ok. W weekend sprawdzę korekty. Jest może ktoś tu z Poznania lub okolic co zna się na temacie i pomógł by namierzyć te stuki ??
Opublikowano

Przycisnij mu pare razy do 4-4,5k rpm i puszczaj gaz na raz. Jak bedzie milknąć stukanie to przynajmniej panewki wykluczysz a wszystkie podejrzenia spadna na wtyskiwacze... cylindry.... silnik ;p

Moim zdaniem mieszanka nie jest spalana prawidlowo. A przyczyn mozliwych jest sporo.

E60 535xd+++ + 8hp70x

Individual project by mnichu

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Rozrząd był wymieniany? Mam wrażenie, że w korekcjach nic ciekawego nie będzie, ale oczywiście sprawdź na zimnym i na ciepłym, pokaż nagrania z tego.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W moim silniku m57n2 też tak klepie po odkręceniu korka. Korekcje wszystkich wtryskiwaczy BDB. Silnik chodzi ładnie. Na FB ludzie wrzucali filmiki z zapytaniem co tak hałasuje i inne silniki też tak pracują więc to chyba normalne?
Opublikowano
W moim silniku m57n2 też tak klepie po odkręceniu korka. Korekcje wszystkich wtryskiwaczy BDB. Silnik chodzi ładnie. Na FB ludzie wrzucali filmiki z zapytaniem co tak hałasuje i inne silniki też tak pracują więc to chyba normalne?

Pompa Vacuum tak pracuje.