Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Prezydent rzeszowa Tadeusz Ferenc jest naprawde porządnym człowiekiem. Chłop przez kilka lat swojej kadencji wział sie do roboty tj. drogi w rzeszowie dostaja swoje nowe zycie (wszystkie w remocie) jak widac wział sie tez za ceny paliw oraz place dla dzieci i drogi rowerowe rosną jak grzyby po deszczu. Chciało by sie aby jego kadencja sie nigdy nieskonczyła.
Opublikowano
W Wrocławiu przy Auchanie również 3,99 zł. Nie wiem czy stacje przy hipermarketach sprzedają benzynę poniżej kosztów byle przyciągnąć klientów czy może zarabiają chociaż po 1 gr na litrze. Ale widać że im się opłaca bo takie niskie ceny utrzymują się wiele miesięcy.
http://img221.imageshack.us/img221/3032/clipboard02zn2.jpg
Opublikowano
Jeszcze jej nie lałem (tankuje tylko Shela) ale wysłucham opini tych co zatankowali (czy zupka jest ok).

w ten sposób mamy swoiste błędne koło. właściciele stacji paliw muszą podnosić marże gdy robi to konkurencja, ponieważ ich obniżanie budzi podejrzenia u potencjalnych klientów, że paliwo może być chrzczone :roll:

Opublikowano

Moje BMW juz od trzech tygodni jezdza na paliwku za 3.95 :roll2: Stacja przy przy hipernowej i paliwo najwyzszej jakosci :D

W Wrocławiu przy Auchanie również 3,99 zł. Nie wiem czy stacje przy hipermarketach sprzedają benzynę poniżej kosztów byle przyciągnąć klientów czy może zarabiają chociaż po 1 gr na litrze. Ale widać że im się opłaca bo takie niskie ceny utrzymują się wiele miesięcy.

Przeczytaj artykul w pierwszym poscie. Cena hurtowa paliwa to 3.60 :!: :!:

Opublikowano
Moje BMW juz od trzech tygodni jezdza na paliwku za 3.95 :roll2: Stacja przy przy hipernowej i paliwo najwyzszej jakosci :D

No i ta za 3.95 to nawet 98 jest..............

Opublikowano

Z auchan jest dobre paliwo - nigdy nie narzekałem

I zalewam 98 :P

BMW = Będziesz Musiał Wyprzedzać :-)
Opublikowano

Racja, napisane jak byk :duh:

Zatem mają jakies przebicie. A stacje przy marketach zazwyczaj są samoobsługowe, beż żadnych sklepów, barów czy myjni. No i słusznie, po co powiększać koszty, budować hangary, zatrudniak kilkanaście osób jak i tak głównym produktem stacji jest paliwo. Takie wypasione stacje mogą stać przy głównych trasach, a nie na każdym skrzyżowaniu w mieście.

Co ciekawe w Lubinie powstała stacja bezobsługowa, gdzie tankuje się z automatów, ładowanych kasą, a ceny są takie same jak na pozostałych stacjach w mieście oferujących full service. Czy to nie bez sensu? :worried:

http://img221.imageshack.us/img221/3032/clipboard02zn2.jpg
Opublikowano

Co ciekawe w Lubinie powstała stacja bezobsługowa, gdzie tankuje się z automatów, ładowanych kasą, a ceny są takie same jak na pozostałych stacjach w mieście oferujących full service. Czy to nie bez sensu? :worried:

nadrabiają straty po odjeżdżających bez płacenia? :twisted2:

Opublikowano
W Koszalinie skad pochodze jest straszny bandytyzm jesli chodzi o ceny paliw. Byly artykuly w gazetach ze lokalne stacje trzymaja oligopol. narobiono szumu, zainteresowal sie sprawa prezydent miasta i postanowil otworzyc stacje ktora miala by przelamac bandycki uklad w miescie. Niestety skonczylo sie na czczych obietnicach... stacja stanela , a ceny sa utrzymywane na poziomie innych stacji w miescie... Miedzy Koszalinem a Slupskiem (67km) bywa roznica do 20gr na litrze.

Bumier

http://img340.imageshack.us/img340/1074/bumier2.png

Opublikowano
W Koszalinie skad pochodze jest straszny bandytyzm jesli chodzi o ceny paliw.

Tankowalem w wakacje niedaleko Koszalina (Darlowo) Bp 95 za 4.59 za litr :doh: Tego samego dnia, ale juz 460km dalej Pb 98 tankowalem po 4.05 :8) Niezly bandytyzm :duh:

Opublikowano
Wlasnie zatankowalem Pb 95 za 3.79 :D :D :D
Opublikowano

:jawdrop: Gdzie :?:

Za tyle to ja tankowałem pół roku temu.

A co do cen w Koszalinie, to latem cały pas nadmorski jest cholernie drogi. Od Międzyzdrojów po Łebę. W Trójmieście ze względu na większą konkurencję, aż tak nie wariują z cenami latem.