Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Następny w kolejce jest hamulec ręczny, bo na przeglądzie diagnosta powiedział, niech pan zaciągnie do samego końca dwoma rękami

I padł ci po tym zaciągnięciu? :D

Nie padł, dalej działa jak działał, ale nie umiałem go tak łatwo później zwolnić, a chce go odświeżyć i wole żeby łapał na 3-4 ząbku a nie na 13 :D

Opublikowano

tYMdaL2.jpg

mDOLprO.jpg

amortyzator z tyłu po prawej stronie odmówił posługi, zamówiłem komplet Sachs+lemforder, po wymianie na razie jednej strony nowy amor spowodował że prawa strona stoi 0.5cm wyżej. jak zrobię drugą stronę to porównam czy też się podniesie.

EDIT: druga strona też jest wyżej, zgodnie z przewidywaniem.

oprócz tego wymienione okładziny, rozpieracz, sprężynki, śruba ręcznego. pozostaje tylko regulacja. stare były tak zardzewiałe że ciężko było ruszyć.

TfIvRgS.jpg

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Krótki update przy przebiegu 270k

wymienione tuleje pływające z tyłu oraz wahacze, śruby mimośrodowe, zrobiona zbieżność

Beemka załapała się na akcję serwisową, wymiany wiązki wentylatora/rezystora dmuchawy. ASO Gliwice, czekania na część było ponad 1.5 miesiąca. Auto zastępcze odpłatnie.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

S5p27ve.jpg

takie dziury w masce sie okazały, ewidentnie kiedyś coś tu sie wydarzyło...

ZwrasvE.jpg

więc auto dostało nową pokrywę (zamiennik) a przy okazji polerka lamp i malowanie zderzaka. lakiernik ladnie pomalował, ale spasowanie zderzaka chyba troszeczkę poprawię

• 3 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Niezła akcja z tą dziurą na masce :shock:

Szpachla, lakier i taki zonk :?

Benzyna zamiast krwi...
  • 3 miesiące temu...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

lpB4cCg_d.webp?maxwidth=640&shape=thumb&fidelity=medium

Wtryski sprawdzone, wyregulowane, jeden miał spaloną cewkę wiec wjechał nowy Bosch, samochód jeździ na seryjnym programie, chwilowo jest bez kata, odzyskał wigor i niskie spalanie.

Edytowane przez Pitu_Pitu
  • 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Nowy zestaw na lato, Continental PremiumContact6 oraz OZ Ultraleggera.

Koła tak lekkie że aż chce się skręcać, hamować i przyspieszać, przepaść w porównaniu do Styling193.

Dzięki Bartek!

2fKQN1l.jpg

Chociaż przy hamulcach 348mm troche ciasno siedzi bez dystansu. Wjedzie 12mm na przód, 30mm na tył i będzie klasa.

pvjsMtK.jpg

Opublikowano
Jakie to ma znaczenie za ile kupione jak tylko 1 komplet byl na sprzedaz :mrgreen: 17x8 7.4kg szt. Siadly pieknie :D fajnie ze czujesz roznice ! Pozdro !!
Opublikowano
a mnie interesuje jeszcze cena i gdzie kupione :D (może byc PW)

Kupione po znajomości w bardzo dobrej cenie :D :D

Jakie to ma znaczenie za ile kupione jak tylko 1 komplet byl na sprzedaz :mrgreen:

Jaka waga i rozmiar?

17x8 7.4kg szt. Siadly pieknie :D fajnie ze czujesz roznice ! Pozdro !!
  • 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Pitu_Pitu z "lekkimi" kołami to bardzo dobry ruch :cool2: .

Jak na poważnie zainteresowałem się poszukiwaniami "obuwia" dla E91 Żonki to kojarzyłem, że Bartek na forum ogłaszał :wink: .