Skocz do zawartości

CHIPTUNING BMW seria G, silniki B38, B47, B58, B48, B58, N63

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sprawdziłem dzisiaj poprzez aplikację MHD Flasher i niestety mam zablokowany sterownik, w MHD pokazuje "FEMTO unlock required" :/.. Po cichu liczyłem, że może jednak nie ma tej blokady 😄 ale.. gdyby to był maj/czerwiec rok produkcji, to była by szansa, u mnie data ECU build - 3.08.2020.

No nic.. poczekamy, zobaczymy, może coś się zmieni w tej kwestii, i więcej firm ogarnie jak to odblokować, chociaż nie sądzę, aby nagle ceny spadły jakoś mocno..

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No nie wiem, poza tym, wchodzi sermi, modyfikacje beda zabronione, jak wejdzie system do SKP, po wszystkim, auta nie przejda przegladu. 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
3 godziny temu, Avenged90x napisał(a):

Sprawdziłem dzisiaj poprzez aplikację MHD Flasher i niestety mam zablokowany sterownik, w MHD pokazuje "FEMTO unlock required" :/.. Po cichu liczyłem, że może jednak nie ma tej blokady 😄 ale.. gdyby to był maj/czerwiec rok produkcji, to była by szansa, u mnie data ECU build - 3.08.2020.

No nic.. poczekamy, zobaczymy, może coś się zmieni w tej kwestii, i więcej firm ogarnie jak to odblokować, chociaż nie sądzę, aby nagle ceny spadły jakoś mocno..

Gdyby pojawiła się opcja odblokowania i programu w jeden dzień to nie mialbym nic przeciwko zapłaceniu więcej.

• Lubię to 1

Audi A4 2.0Tq /CompSport stage 1/

BMW F20 /CompSport stage 1/ - było

BMW G21 318d - jest

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie mam problem z BMW seria 6. Piszczy mi coś strasznie jak jest rozgrzany silnik dokładniej coś gwizda i nie jest to pasek. Ktos może pomóc. 

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

X4 G02 silnik B47T (D25 - ten na jakiś dwóch turbinach) - 231 kM - przebieg 90tkm.

Można coś jeszcze tutaj zadziałać?

Słyszałem, że podobno coś tam pęka w nich przy modach.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

szału niby nie obiecuja ale koło 40 KM i pod 310 NM czyli jak prawdziwe 2 litry benzyna  Tylko mapa działa na wsio a BOX jest bezpieczny? niby jakos go wsterowuja pod auto na hamowni za około 2 koła.  Mi troche brakuje mocy szczerze to kupiłem ja z zamiarem podniesienia mocy tylko wczesniej nie poczytałem ze sterowniki sa zablokowane. pozdrawiam.

Opublikowano

szału niby nie obiecuja ale koło 40 KM i pod 310 NM czyli jak prawdziwe 2 litry benzyna  Tylko mapa działa na wsio a BOX jest bezpieczny? niby jakos go wsterowuja pod auto na hamowni za około 2 koła.  Mi troche brakuje mocy szczerze to kupiłem ja z zamiarem podniesienia mocy tylko wczesniej nie poczytałem ze sterowniki sa zablokowane. pozdrawiam.

Może ktos robił ja z Redy chetnie podjade i zobacze autko po boxie.

Opublikowano
W dniu 25.04.2025 o 18:05, MedicuS napisał(a):

Gdyby pojawiła się opcja odblokowania i programu w jeden dzień to nie mialbym nic przeciwko zapłaceniu więcej.

Witam. U mnie rok produkcji 3 2020 G20 . Byłem u jednego tunera ... skanował, skanował sterownik, skrzynię i stwierdził że nic nie może zrobić 😞 (sterownik nawet wyjmował i coś na krótko próbował)

Dzwoniłem do innych wysłałem VIN i stwierdzili że .. można zrobić... Teraz sie zastanawiam czy ja trafiłem na słabego tunera czy inni próbują zaklinać rzeczywistość. 

Opublikowano
Godzinę temu, Waldek0205 napisał(a):

Witam. U mnie rok produkcji 3 2020 G20 . Byłem u jednego tunera ... skanował, skanował sterownik, skrzynię i stwierdził że nic nie może zrobić 😞 (sterownik nawet wyjmował i coś na krótko próbował)

Dzwoniłem do innych wysłałem VIN i stwierdzili że .. można zrobić... Teraz sie zastanawiam czy ja trafiłem na słabego tunera czy inni próbują zaklinać rzeczywistość. 

Nie ma co się zastanawiać tylko zweryfikować u innego tunera...

Opublikowano

Faktycznie szukaj gdzie indziej, skoro nawet z TCU sobie nie poradził. TCU nie ma żadnych zabezpieczeń, można sobie samemu flashować sterownik za pomocą telefonu i xHP.

Opublikowano

Rece chip GTS coś tam działa bo czuć że autko zwawsze ale niestety wyskakuje ikona  silnika po mocniejszym "depnieciu" gazu. Próbowane na różnych poziomach, zgodnie z zaleceniem od nich ale nic to nie daje.

Box zwrócony,kasa odzyskana.

Opublikowano

Widzę że dalej to samo co kiedyś z tymi boxami - kiedyś kupiłem Focusa ST250 z boxem na rzekomo 290 koni, po dwóch szybkich startach ze świateł szedłem równo z seryjnym Civickiem 1.5 turbo 182 konie.

Opublikowano
17 godzin temu, komoornik napisał(a):

Ktoś zna, mam u siebie w B58.

I jak się sprawuje? Bo czytałem, że właśnie lepsze od RaceChipa.

Opublikowano

Na pewno jest znacznie większa kontrola niż w przypadku RaceChip, bo można mieć nawet custom mapy. Do tego są od razu narzędzia aby wykonywać logowanie.

Ja jestem tak częściowo zadowolony, bo pomimo paliwa 98 (z Orlenu, tunerzy uważają że podobno sensowne paliwo) tak na prawdę mogę stosować tylko podstawową mapę, inaczej pojawia się cofanie zapłonu. Wyniki przyrostu max mocy i momentu szału nie robią, choć ciekawiej wygląda to jak się spojrzy na przebieg wykresu - bo przyrosty są zauważalne w całym zakresie.

Opublikowano

Mam racechip gts black w x4 g02 lci b48 30i i jestem mega zadowolony. Mam na stale mapę 7 i działa fajnie. Odczuwalne na codzień. Tak że przy braku normalnego stage 1, to jest bardzo spoko alternatywa. Samodzielnie zamawiałem i montowałem. 

IMG_1399.jpeg

IMG_1415.jpeg