Skocz do zawartości

MOJE PIERWSZE 316 - co powiecie o tym modelu?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja mam 2 sztuki e36 i czasami jak sie przesiadam z 2.5 na 1.8 to wydaje mi sie ze mnie ktos za zderzak z tylu 3ma :lol: :lol: :lol: :lol:

Pierwsza e 36 kupilem 1.8 bo male oplaty i male spalanie ale tak naprawde przy spokojnej jezdzie to 2.5 czyli moja druga e36 pali odrobine wiecej niz 1.8.

Bez 6 cylindrow to nie jest betka i mysle ze wolalbym e21 2.3 niz e36 1.8 lub 1.6

Swoja 1.8 mam tylko dlatego ze zona bardzo lubi nia smigac, jej to wystarcza

Opublikowano
Mam 1.6 - fajne, wygodne majace jeszcze ciekawa prezencje auto. Chodzi tak samo jak 1.8, pali podobnie - w miescie do 11 litrow - poza filtrami, tulejkami w zawieszeniu i sprzeglem nic w niej robilem. Ogolnie jestem zadowolony!
Opublikowano

narazie fura sprawuje sie cewlujaco. nie widze wad w tym samochodzie. jak na taki silnik (pewnie dzieki malej masie) idzie bardzo porzadnie. no i to fajne warczenie przy przekraczaniu 3 tys obrotow... miod.. :wink:

a mam takie pytanie. jak jest zrobiony rozrzad w tym modelu. czy to co widze po otwarciu maski z przodu ( pasek ktory leci na alternator, wije sie na kilka jeszcze innych kol, w sumie 5) to jest to tez pasek rozrzadu?

czy tam gdzies zupelnie z innej strony jest? a moze to wcale nie pasek tylko lancuch np.??

pozdro

Opublikowano (edytowane)

Jeśli auto jest 1997, to napewno masz łańcuch rozrządu. A ten jest nie do zepsucia, więc nie ma po co go maltretować :mrgreen: I z tego, co wiem, nie widać go tak od razu po otwarciu maski:)

Dużo się dowiesz, jeśli skorzystasz z tego:

http://www.bmw-z1.com/VIN/VINdecode-e.cgi

Edytowane przez apsik9
Opublikowano

spoko... jestem niezmiernie wdzieczny za Twoja pomoc... widze ze na tym forum wlasciciele BMW trzymaja sie razem i latwo o porade... :cool2:

pozdro

Opublikowano

po pierwszym tankowaniu musze wam oznajmic ze sie grubo myliliscie ze spalaniem... :8)

wyszlo mi 6,9 litra na 100 km w cyklu mieszanym !!! :D

podam dokladne dane po powrocie do domu...

pozdrawiam

Opublikowano
Mi tez kiedys na trasie 700 km wyszlo 5.9... idealnie, katalogowo, ale jechalem powoli, i co z tego jak w miescie bierze 10 :)
Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.
Opublikowano

720,7 km na 50,11 litrach= daje spalanie 6,95 L/ 100 km

300 km miasto, 420 trasa...

takie spalanie jak dla mnie rewelacja, a musze przyznac ze nie bawilem sie w jazde na emeryta...

pozdro...

Opublikowano
po pierwszym tankowaniu musze wam oznajmic ze sie grubo myliliscie ze spalaniem... :8)

wyszlo mi 6,9 litra na 100 km w cyklu mieszanym !!! :D

podam dokladne dane po powrocie do domu...

pozdrawiam

Wszystko zalezy od tego jakie to miasto.. Bo wachock tez miastem mozna nazwac.. Zapraszam do Krakowa.. 100 km w godzinach popoludniowych.. zobaczysz ile spali :D

Opublikowano

lublin i okolice, piotrkow tryb.

wiadomo, ze ktos z londynu bedzie szydzil z twoich korkow w kraku i tak dalej... ale nie da sie ukryc, ze w miastach po jakich jezdzilem tyle mi pali i lux... :D

pozdro