Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiaj rozpakowałem adapter icar pro. Jest gdzieś w bimmercode odczyt poszczególnych błedów? Narazie widzę tylko w prawym górnym rogu kasowanie. Rozumiem że bimmerlink jest tylko pod iOS?

Ewentualnie jakaś inna apka do odczytu i kasowania błedów (silnika, poduszek itp).

Opublikowano
Dzisiaj rozpakowałem adapter icar pro. Jest gdzieś w bimmercode odczyt poszczególnych błedów? Narazie widzę tylko w prawym górnym rogu kasowanie. Rozumiem że bimmerlink jest tylko pod iOS?

Ewentualnie jakaś inna apka do odczytu i kasowania błedów (silnika, poduszek itp).

W Bimmercode nie ma. Bimmerlink tylko pod iOS.

W Carly sprawdzisz błędy ze wszystkich modułów (ale nie masz kodowania z iCarem - musi być ich adapter).

Z iCar Pro z innymi apkami (np. Torque, Piston, polski SDPROG) sprawdzisz kody błędów, ale tylko z silnika.

Chyba, że ktoś inny ma link (niż Carly) do apki ze skanerem błędów, która łączy się ze wszystkimi modułami?

kupię 540i E39 po lifcie, sedan
  • 3 tygodnie później...
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Tak w każdej chwili możesz przywrócić backup.
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano

Wchodzisz w dany moduł i w prawym dolnym rogu masz przycisk.

NGufcWU.jpg

Opublikowano

Koledzy

Wasze welcome lighty zapalają się w momecie otworzenia auta ? Ja do tej pory mialem tak ze otwierałem auto naciskajac guzik raz i zapalały mi się zakodowane światła. Wczoraj kombinowałem z autem i musiałem i leve fem gateway podnieść, co spowodowało że całę moje kodowanie musiałem robić jeszcze raz. I teraz zakodowane welcome light zapalają się dopiero po drugim naciśnięciu guzika otwórz na pilocie. Wiecie może który parametr w fem za to odpowiada czy to taka przypadłość nowszego softu ?

Opublikowano

Witam. Czy przy pomocy aplikacji bimmercode można zmienić czułość czujnika zmierzchu żeby później zmieniało z drl na mijania. Tetaz nawet w jasny dzień jak wjadę np. w las to przełącza na mijania. I czy taki adapter jak w linku będzie ok, ten za 18,35$? Czy lepiej kupić na allegro? Czy to jedno i to samo?

https://s.click.aliexpress.com/e/bHhXkTXj

Opublikowano
Gdyby ktoś chciał Vgate iCar 2 BT, 3 BT / WI-FI lub 4.0 BLE z Polski to zapraszam na PW (wystawiam paragony i FV23%).
kupię 540i E39 po lifcie, sedan
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Po włączeniu przez Bimmercode sportowych wskaźników (Sport Display) zegary pojawiły się na wyświetlaczu, ale niestety nie działają...

Jest jakiś patent na uruchomienie tego?

Pacjent: F30 335ix, 2013

Opublikowano
Witam, mam F30 z usa, probowalem zmienic jezyk na Polski i teraz nie mam zadnych opisow w Menu, nawigacje zmienilem na EU ale rowniez nie dziala, jedynie radio udalo mi sie ustawic na czestotliwosci europejskie. Ktos wie co sie stalo z jezykiem? Musze wgrywac gdzies u secjalisty czy mozna to jakos odwrocic? Co powinno byc zaznaczone aby jezyk PL byl dostepny?
Opublikowano
Witam, mam F30 z usa, probowalem zmienic jezyk na Polski i teraz nie mam zadnych opisow w Menu, nawigacje zmienilem na EU ale rowniez nie dziala, jedynie radio udalo mi sie ustawic na czestotliwosci europejskie. Ktos wie co sie stalo z jezykiem? Musze wgrywac gdzies u secjalisty czy mozna to jakos odwrocic? Co powinno byc zaznaczone aby jezyk PL byl dostepny?

Możesz powiedzieć co dokładnie zmieniłeś że nastąpiła taka awaria? :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Opublikowano
Zmienialem glownie jezyk, nawet po dodaniu j. Polskiego do listy tj. Language 4 - polonishe, pozniej w language Polish ustawieniu List, pojawia sie opcja w komputerze samochodu Polski ale i tak nie dziala. Dodatkowo wlaczylem Navi na EUE(ece) czy jakos tak a rowniez nie mam euro map. Moze nie sa te opcje zainstalowane w moim aucie? . Odnoanie napisow pomogl Reset modulu i powrot do stanu podczas pierwszego polaczwnia z komputerem samochodu
  • 2 tygodnie później...