Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , ręce mi już opadają , przeczytałem chyba wszystkie wątki na ten temat i dalej niemoge sobie poradzić z moim problemem.

Chodzi o tylne lewe drzwi (za kierowcą) , ogólnie to od zawsze pipsztak chodził ciężej niż w innych drzwiach , i w zimniejsze dni też się nieotwierały , jednak zawsze potem gdy się ociepliło wszystko wracało do normy. Pojechałem ostatnio na wakacje i samochód stał przez tydzień nie jeżdżony , i problem się zaczoł po dość silnym deszczu , myslałem że przejdzie ale minoł już ponad tydzień a ja dalej niemoge otworzyć tylnych drzwi ! Wczoraj się za to zabrałem , doszło do tego że zniszczyłem sobie tapicerke a drzwi jak były zamknięte tak są , próbowałem też połączyć na krótko i też nic z tego.

I teraz moje pytanie , czy ma ktoś jakiś rysunek albo schemat jak wyglądają te wszystkie zapadki i gdzie mniej więcej trzeba pchać łape (ręce mam już całe pokaleczone) żeby to cholerstwo jakoś odblokować ?Za wszelką pomoc będe naprawde bardzo wdzięczny

Jeśli nie idzie na siłe , trzeba użyć jeszcze większej siły
Opublikowano
Sorki ale nie bardzo rozumiem o co chodzi. Czy te drzwi nie otwierają się centralnie i nie otwierają się podnosząc słupek blokady drzwi? Czy tylko nie otwierają się przez cetralny zamek a poprzez wyciągnięcie słupka otwierają się. Jak podasz wiecej szczegółów to postaram ci sie pomóc.
Opublikowano
Fizycznie sie nie otwieraja na osciez tak ? Czyli po prostu masz zamkniete. Problem jest w tym, ze tam jest silownik elekltryczny, mozesz miec duzy problem. Jeszcze nie slyszalem o tym przypadku. Polecam Ci nie zabierac sie za to samemu, chociaz chyba juz troche za pozno. Jedz do jakiejs firmy, albo do jakiegos magika mechanika, napewno ktos Ci to otworzy,

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
Drzwi są cały czas zamknięte i zaryglowane , nie da rady ich w żaden sposób otworzyć , ani przez centralny , ani przez pociągnięcie cyngla (niemożna go podnieść)
Jeśli nie idzie na siłe , trzeba użyć jeszcze większej siły
Opublikowano
Weź do ręki kombinerki, odkręć plastikową nakładkę na trzpieniu cyngla do zamykania i spróbuj szarpnięciami w górę i w dół próbować zerwać mechanizm ryglujący.
Opublikowano
Sprawdz jeszcze czy przy zamku kierowcy masz dobrze podlaczony mikroprzelacznik od ryglowania drzwi. U mnie urwane byly kabeli i podwojne ryglowanie nie dzialalo. sproboj dac impuls z akumulatora na silownik tych drzwi.
Serwis BMW. Nie ma rzeczy niemowliwych. Zaraszam - Ireland.
Opublikowano

Miałem to samo :duh: Odsłoniłem delikatnie tapicerke długi śrubokret przyłozyłem w miejscu gdzie siłownik łaczy sie z dzwignia do zamka i jeden dobry strzał młotkiem(w śrubokret) i otwarte :lol: (nie gwarantuje ze nie peknie cos w siłowniku u mnie było oki)W siłowniku sa dwa silniczki jeden do otwierania drugi do ryglowania w wyniku dostania sie wody ten do ryglowania skorodował całkowicie i stąd powstał problem wywaliłem go i jednych dzwi nie rygluje ale otwiera i zamyka

Powodzonka :dance:

Opublikowano

Po pierwsze nic na sile po drugie tak jak pisze kolega powyzej tam sa dwa silowniki jeden do otwierania a drugi do ryglowania i ten do ryglowania ma ta ka zapadke wiec na sile nic nie zdzialasz :roll: Jak juz zepsules tapicerke to mozna powiedziec ze sprawe masz rozwiazana odkrec caly mechanizm z dwoma silniczkami, (znajduje sie na wysokosci klamki - mniej wiecej) dwie srubki na kluczyk numer 6, rozbierz to wszystko, wyrzuc ten silownik do ryglowania poskladaj wszystko i po problemie. Bedziesz miec sama centralke bez ryglowania.

a tu masz opis mojej walki z problemem

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=25880&highlight=