Skocz do zawartości

CZY WARTO ZAKLADAC MAGNETYZER DO E 36 COUPE 1.6???????????

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To nie tylko opinire na tym forum!

Jezeli ogladasz program p.t.Pogromcy mitow.to ostanio widzialem obalony mit o magnetyzerach.

Malo tego,ze nie zmniejszaja zuzycia paliwa,to powoduja wieksze zuzycie.

A tych wszystkich sprzedawcow tego swinstwa kazalbym zamiknac.

pozdrawiam

Opublikowano
Nie zgodzę się co do waszych wypowiedzi moja 318 zeszła mi 0,8l po założeniu magnetyzerów. Testowałem kiedyś już na paru autach i efekt był podobny.
http://wawrylek.110mb.com/img/podpis1.jpg
Opublikowano
Chcę sprzedać moją starą E30 więc zdjąłem z niej magnetyzery. Chyba nigdy więcej nie będę jeździć bez nich. Najlepiej widać różnicę właśnie po ich zdjęciu. Oczywiście nie jest to jakiś made in Allegro, mam go już chyba z 8 lat. Teraz zastanawiam się nad Maksorem.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Magnetyzer daje tyle ile nalepka na wlewie paliwa. :modlitwa:
Opublikowano

Jak robiłem sobie chatę to kupiłem 125p kombi - piło to 15L w mieście no i ojciec sprezentował mi magnetyzer po przeczytaniu artykułu w jakiejś gazecie. No i co? Jak palił 15 tak palił 15 i po miesiącu się zatarł :| .

Wiem, że to pewnie przypadek ale mam od tamtego czasu rezerwe do tych wynalzków.

http://images22.fotosik.pl/34/375df5381f18b28am.jpg

Moja śliczna była..........teraz w Gliwicach

Opublikowano

ja tam sie nie znam, ale nie slyszalem jeszcze zeby ktos robiacy w samochodach to polecil albo zeby sie nie usmiechnal.. ogolnie jak ktos chce kupic to prosze bardzo..

szkoda, ze wiekszosc artykulow znalezionych na google przesyla na artykuly pisane przez samych producentow/dystrybutorow; tutaj pare bardziej chyba konkretnych znalezisk

http://pl.wikipedia.org/wiki/Magnetyzer

Magnetyzer to urządzenie elektromagnetyczne albo magnetyczne poprawiające właściwości wody lub paliwa, np. magnetyzer ograniczający powstawanie kamienia kotłowego.

Magnetyzer wpływa na ułożenie dipoli magnetycznych przepływającej cieczy zmieniając jej właściwości (np: zmniejszając zawirowania).

Stosowanie magnetyzerów w układach paliwowych ma zapewnić lepsze spalanie również przez odpowiednie ułożenie dipoli magnetycznych.

Liczne testy magnetyzerów paliwa i powietrza prowadzone przez magazyny motoryzacyjne, przez użytkowników i przez warsztaty samochodowe (badania na hamowniach), nie wykazały praktycznie żadnego wzrostu mocy silnika, spadku zużycia paliwa lub zmniejszenia toksyczności spalin w stosunku do seryjnych samochodów bez magnetyzerów, ponieważ paliwo nie wykazuje budowy polarnej (nie jest dipolem).

http://forum.tdi-tuning.pl/viewtopic.php?p=18086

MAGNETYZERY NIE DZIAŁAJĄ NA PALIWA SAMOCHODOWE

To co jest napisane na tej stronie to stos bzdur i szczyt naciagania.

Magnetyzery stosuje się co prawda w przemyśle, ale głownie w wodociągach (pole magnetyczne oddziałowuje na czasteczki wody, związane to jest z budową fizyczno-chemiczną cząstek wody, ale nie na weglowodowry w paliwie).

Wszystkie firmy, które powołują się na badania PIMOT, ITS, ośrodków wojskowych czy jeszcze inne, robia to w sposób nielegalny i KŁAMIĄ.

Nie ma wiarygodnych badań (a prowadziłem tez takie sam na PW), które potwierdzają skuteczność magnetyzerów. Pomiary mieszczą sie w tolerancji błędu, lub sa celowo fałszowane (zawsze można tak manipulowac parametrami hamowni, warunkami badań, by wynik był korzystny lub nie).

Na koniec argument (nie wymyślony przeze mnie) bardzo przekonujący:

Koszt wytworzenia magnetyzera to tylko kilka złotych (cena sprzedaży astronomiczna). Gdyby dawało to szczędnosci w zużyciu paliwa na poziomie 5%, czy jakąkolwiek redukcję poszczególnych skłaników spalin, to producenci silników dawno by je stosowali seryjnie.

http://www.chojnacki.com.pl/testy.php

Opublikowano

No właśnie, czemu producenci aut (w tym BMW) nie stosują magnetyzerów, skoro zysk aż tak duży a wydatek niewielki?

Jakiś domorosły wynalazca (bo co to za firma np. ten "Maksor") chce być lepszy niż laboratoria i sztaby konstruktorów firm samochodowych, które zeby zmniejszyć zużycie paliwa o takie wartości jakie obiecują "producenci" magnetyzerów, muszą wprowadzać bardzo drogie technologie i konstrukcje.

Naiwni jednak zawsze się znajdą, którzy kupią magnetyzer, stożek, strumienicę i dzięki nim interes pod nazwa "tuning" nieźle się kręci.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Naiwni jednak zawsze się znajdą, którzy kupią magnetyzer, stożek, strumienicę i dzięki nim interes pod nazwa "tuning" nieźle się kręci.

Raczej "tjunink" :twisted2:

Opublikowano
Witam. Gdy kupowałem swoją bunie z Niemiec e46 320d miała zamontowany magnetyzer. Po pewnym czasie go wymontowałem, co dziwne to to że autko bez niego też jezdzi tak samo -ach te magnesy.