Skocz do zawartości

[E91] 325D+ 2007r

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
No znam ten piękny samochód;) fajnie że sobie ogarnąłem bo mnie koła z bagażnika obecnie wyciąga żona..
  • Odpowiedzi 168
  • Wyświetleń 29,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• Odświeżę trochę bo chyba miłość wróciła do samochodu 😄  Separacja spowodowana taka zamiana   Samochód jeździ i ma się dobrze robi niecałe 10k rocznie i systematycznie Penrite co r

• Bardzo polubiłem te koła

• Dach się zepsuł i naprawił, wada fabryczna usunieta. Plus nowe uszczelki. 

Opublikowane grafiki

Opublikowano
  • Autor

I pyk, kolejna pierdoła

ee56cb9b85dc2638.jpg

Powrót do korzeni :mrgreen:

37f4b7433e35a6cc.jpg

I poraz kolejny, dzięki Bartku. Chyba w podpisie sobie te podziękowania ustawie :norty: :cool2:

Edytowane przez zlkwow_

:arrow: E91 325D+
Opublikowano
:cool2:
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Te carbonowe dodatki nadadzą jej smaczku :cool2: Jeszcze listwy do środka od Bartka weź ;)
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

fdec704cc3811b9e.jpg

:8)

Opublikowano

Skóry debeściackie :D . To z jakiegoś individuala czy obszywka customowa wykonana w Polsce?

Carbon spoko tylko powinien być na dyfuzorku performance a nie na zwykłym :D .

Widze że na Ślasku najbardziej doinwestowane E91 się zebrały :D .

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano
  • Autor

Poprzedni właściciel tak nabroil, chwała mu za to :norty:

Dzieło firmy z Wodzisławia.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Carbon, lakierowany, czy otwartoporowy, nielakierowany, jak w dodatkach wewnętrznych M performance m.in. w F30, F25, niesamowicie uszlachetniają każdy samochód. Super!
Benzyna zamiast krwi...
Opublikowano
Piękny ten carbon na jak światła w niego świecą robi robote :) wnetrze w tym aucie jest 1 liga :) Ale skleroza nie boli ;) miał w ręce i nie zabrał że sobą hahahahaha
Opublikowano
  • Autor
Piękny ten carbon na jak światła w niego świecą robi robote :) wnetrze w tym aucie jest 1 liga :) Ale skleroza nie boli ;) miał w ręce i nie zabrał że sobą hahahahaha

:duh: :mad2: :duh: :mad2:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Przebieg: 222222km

20190211-160458.jpg

Opublikowano
...Carbon spoko tylko powinien być na dyfuzorku performance a nie na zwykłym :D .

Występowały oem dyfuzory carbon nie performance tylko o dokładnym kształcie mpakietowych :cool2:

Opublikowano
  • Autor

Wczoraj bylo modzone, takze krótkie info do pamiętnika.

Udało się wkoncu kupić wtryski(216), kontakt z Bartkiem i do dzieła!  :cool2:

20190218-155103.jpg

20190219-160650.jpg

20190219-155142.jpg

20190219-164606.jpg

Stare wtryski out

20190219-155147.jpg

Przy okazji wrzucony separator olejowy i egr off

20190219-165449.jpg

Wyeliminowany również błąd 4 świecy który pojawił się kilka dni temu, mimo tego że była stosunkowo niedawno zmieniana przez Marka już odmówiła posłuszeństwa.

Wrażenia po wymianę wtryskow, relelacja. Nie spodziewałem się nawet w połowie takiego efektu. Dupohamownia stwierdza duży przyrost mocy :lol: a tak poważnie, elastyczność ciut lepsza ale ciąg powyżej 2tys obrotów - konkret! Zastanawiam się czy warto program jeszcze robić  :mrgreen:  :norty:

Ogolnie silnik suchutki, gniazda rewelka, musiał ktoś grzebać przy wymianie rozrządu.

Podejście do tematu jak zylwykle mega profesjonalne! Poraz enty szacunek za wiedzę, dzięki panie tuner :cool2:

Tyle na tą chwilę

Opublikowano

Konkretne mody :)

Znajomy garaż. :)

Podlej mu paliwa nie żaluj :)

Opublikowano
Profi :cool2: Dlaczego zmieniałeś wtryski, od czego wleciały? W dalszych planach już tylko program?

Moje galerie:

Jest 🙂BMW F36 440I // TOYOTA GR SUPRA

Była 😞 BMW F30 335XI 

https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=167&t=397494

Była 😞 BMW E90 330D 

https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=339724

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Ciekawe jaka byłaby różnica na rolkach. :)

Ale tę flanszę EGR off to bym odesłał z powrotem do rzemieślnika który po niej smarkał... :duh:

3A0jS9b.png
Opublikowano
  • Autor
Ciekawe jaka byłaby różnica na rolkach. :)

Ale tę flanszę EGR off to bym odesłał z powrotem do rzemieślnika który po niej smarkał... :duh:

Żałuję szczerze że nie poświęciłem paru groszy na hamowanie, było by dla potomnych. Ale nawet przez myśl by mi nie przeszło że stanie się coś takiego z tym autem, chyba ze Bartek nawgrywał jakichś wirusów z dyskietki.... :lol:

W przypadku flanszy, function over fashion! Nie spędza mi to snu z powiek w tym przypadku w ogóle.

Opublikowano
Flansza faktycznie paskudna aale.. to jest przykryte oryginalna lapka trzymająca pokrywę silnika ... tu musiałem dorzezbic bo wykonawca tego uchwytu nie przewidzial i osłona byłaby nie przykrecony jak fabrycznie... to mogłoby powodować drgania. I nieprzyjemne odgłosy.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Musieliście sami dospawać to mocowanie czy jest tak z pudełka?
3A0jS9b.png
Opublikowano
  • Autor
Musieliście sami dospawać to mocowanie czy jest tak z pudełka?

Trzeba było dospawac, jak już cypisek21 pisał.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
A, ok ominął mnie ten post. Wiem że to przykryte i dobrze że jest, bo osłona musi się porządnie trzymać. Ale może przynajmniej lekkie przeszlifowanie tego, mimo wszystko to jedna z pierwszych rzeczy które widać po zdjęciu osłony. :wink:
3A0jS9b.png
Opublikowano
Po zdjęciu osłony to nadal jest niewidoczne. Na ten element przykrecony jest uchwyt osłony. Taka czarna lapka.
Opublikowano
  • Autor

Takie efekty dnia dzisiejszego przy okazji usuwania egr ze sterownika.

received-305982410039559.jpg

Edytowane przez zlkwow_