Skocz do zawartości

525 TD '95 r. Inspekcja - jak skasować zostawiając oilserwis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio skutecznie wylaczylem inspekcje i oil service w/w metoda.

Po przekreceniu kluczyka najpierw wygaslo mi INSPECTION. Czekalem chwile ale OIL palil sie dalej. Wylaczylem i wlaczylem ponownie zaplon, moment potem wygaslo OIL. Zapalily sie ladnie zielone lampeczki :)

Poniewaz nic ciekawego sie juz wiecej nie dzialo, wylaczylem zaplon.

Auto po tym zabiegu zachowuje sie tak samo dobrze jak przed, przy wlaczaniu zaplonu pala sie zielone lampki, po odpaleniu silnika gasna.

I tu pytanie: przy kasowaniu troche "przespalem" moment zapalenia sie zielonych diód, i nie wylaczylem zaplonu od razu jak napisane w instrukcji, tylko po 5-10 sekundach. Nie zaszkodzilem tym jakos autku? :worried:

Bo jak pisalem, po kasowniu wsio wyglada ok...

Drugie pytanie: czy te inspekcje itp to tylko "przypominacze" z ktorymi mozna jezdzic bez kasowania, czy po jakims czasie auto zostaje jakos przyblokowane przez komputer?

Opublikowano
Witam kupielm 3 tyg temu bmw 1.6 sedan z roku 1994 przebieg 154 tys km i pali mi sie ta kontrolka inspekcja auto sprowadzone z niemeic oil mi sie nie swieci ale i tak za 2 dni okolo ile zmianic olej i filtr bo wiaodmo zawsze trzeba wyminic a co do insdpekcji kasowac ja czy nie trzeba ???
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Witam kupielm 3 tyg temu bmw 1.6 sedan z roku 1994 przebieg 154 tys km i pali mi sie ta kontrolka inspekcja auto sprowadzone z niemeic oil mi sie nie swieci ale i tak za 2 dni okolo ile zmianic olej i filtr bo wiaodmo zawsze trzeba wyminic a co do insdpekcji kasowac ja czy nie trzeba ???

Jak wynika z instrukcji obsługi E 36 inspekcja przede wszystkim przypomina o potrzebie wymiany płynu hamulcowego.

OTAK O...... :8)

-=BAWARKA TO DOBRA PARA DLA MNIE -=

http://img512.imageshack.us/img512/2996/333333333yq4.jpg

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=43306&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=

• 2 miesiące temu...
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam.

U mnie OIL SERVIS skasowałem zwierając PINy 7 i 19.

Zwieram PINy, przekręcam stacyjke (ale nie zapalam silnika), odczekuje około 11 sekund i OIL SERVIS znika i zapalają się wszystkie zielone diody LED, wyłączam stacycjkę rozwieram PINy i po sprawie.

Działa na 100 % w E34 1989r. 520i.

:dance:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

mam pytanie pali mi si einspekcja z zegarkiem czyli plyn hamulcowy do wymiany. ale wszytsko jest ok auto hamuje jak nalezy czy naprawde wymieniac plyn czy dac sobie na wstrzymanie

i oil servis mam jedna cegielke czyli wymiana oleju i filtrów jest bliska. z gory dzieki za odpowiedz pozdrawiam

• 2 lata później...
Opublikowano

witam

mam 520 vanos 93r dzisiaj skasowałem inspekcje wł zapłon potem zwarłem 7i19 na ok 15 sek.

natomiast oil serwice skasowało sie tylko pomarańczowe i czerwone a wszystkie zielone nadal mi swiecą

próbowałem jeszcze kilka razy różnie kombinując najpierw zapłon potem zwora i na odwrót ale nic z tego, wszystkie zielone nadal są,

drzwi miałem zamkniete! co powinienem zrobic zeby skasowac oil do zera i ile tys km bmw liczy od zielonej do czerwonej?

Opublikowano (edytowane)
:duh: zielone sie mają swiecic.. one stopniowo znikają i zapala sie pomaranczowy a potem czerwony kwadracik... kasujac oil service zapalasz zielone kwadraciki a gasisz czerwony i pomaranczowy ps. ja do czerwonego nie dopuszczm... bmw zaleca wymiane na pomaranczowym.. niema okreslonej liczby kilometrów twoja bryka sama mierzy kiedy masz zmienic olej... jak robisz wiecej tras to zielone bedą znikac pomału, jak kulasz w koło komina np taxa to zielone ci bedą szybko znikac.... Edytowane przez mati-e28
Opublikowano
:duh: zielone sie mają swiecic.. one stopniowo znikają i zapala sie pomaranczowy a potem czerwony kwadracik... kasujac oil service zapalasz zielone kwadraciki a gasisz czerwony i pomaranczowy ps. ja do czerwonego nie dopuszczm... bmw zaleca wymiane na pomaranczowym.. niema okreslonej liczby kilometrów twoja bryka sama mierzy kiedy masz zmienic olej... jak robisz wiecej tras to zielone bedą znikac pomału, jak kulasz w koło komina np taxa to zielone ci bedą szybko znikac....
Opublikowano
wow a ja myslalem ze wszystkie maja zniknac i zapalac sie po kolei od zielonychpo jednej do czerwonego, dzieki