Skocz do zawartości

BMW G30 M550I M-PERFORMANCE SATIN DARK GREY BABY!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Pięknie mruczy bestia :) :mrgreen: :cool2:

Pozdrawiam

male-bmw-2.png
  • Odpowiedzi 139
  • Wyświetleń 36,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Jak już chyba pisałem super auto i chyba potwierdza się to co pisałem że koło 12 litrów da się spalić średnio :mrgreen:
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Kilka spostrzeżeń po kolejnych tygodniach spędzonych razem :mrgreen:

1. Nagłośnienie HK, mam nadzieję że się "wygrzeje" albo że ktoś mi to ustawi, bo na chwilę obecną to gra dużo gorzej niż Hifi Pro które miałem w F10. Bardzo ubolewam bo muzyka jest podstawą u mnie jak jadę...

2. Aktywny tempomat. Myślałem że poprawili w stosunku to f10 ale niestety nie, dalej jest słaby i spóźniony. W Grand cherokee aktywny tempomat jest o niebo lepszy.

3. Cała reszta jest poezją, o silniku nie wspomnę bo to najlepszy możliwy wybór. Wydech na trybie sport mógłby być głośniejszy ale czekam na jakiegoś Akrapovica :twisted:. LEDy świecą perfekcyjnie, fotele sportowe w alkantarze to był świetny wybór, ani raz na tych upałach nie spociły mi się plecy :) oświetlenie ambientne w nocy miażdży system :cool2:

PS. Ustawiłem w opcjach oświetlenia zewnętrznego odprowadzanie światłami 30sek ale jak zamknę auto to światła nigdy nie świecą. Tak samo jak otworze auto to ringi się nie uruchamiają, w f10 po otwarciu zawsze najpierw zapalały się ringi. Ktoś coś?

Sprzedam:

- Przednia nakładka M Performance carbon - BMW G30

- Nakładki lusterek M Performance carbon - BMW G30

Info priv.

Opublikowano

Witam,

Gratuluje autka przede wszystkim :) ciekawi mnie Twoje spalanie, ja posiadam G30 530ix i moje obecne spalanie po okolo 1000km to tez 11.1l/100km.. tyle ze ja mam silnik 2.0l :P fakt ze wiekszosc z przebiegu to bylo miasto (powiedzmy 30% trasa i 70%miasto), ale i tak martwi mnie to spalanie.. do tego docieram silnik wiec nie wchodze na wysokie obroty itd mam nadzieje ze spalanie spadnie z czasem.. moze ktos z forumowiczow posiadajacyh g30 wypowie sie na temat spalania?

Kosa69, jak u Ciebie obecnie ze spalaniem? Wiekszosc miasto czy trasa? Wiem, ze nie po to kupiles taki silnik zeby zwracac uwage na spalanie, ale bardzo ciekawi mnie jak to wyglada u Ciebie :)

Opublikowano

1. Nagłośnienie HK, mam nadzieję że się "wygrzeje" albo że ktoś mi to ustawi, bo na chwilę obecną to gra dużo gorzej niż Hifi Pro które miałem w F10. Bardzo ubolewam bo muzyka jest podstawą u mnie jak jadę...

Pytania:

1. Czy Hifi Pro w to inaczej (S677) HiFi system Professional DSP (mowa o audio w F10)?

2. Czy w g30 jest jakiś wyższy zestaw od Harman Kardon? Jakiś bang-olufsen?

Wg mnie DSP w F10 gra na ocenę 8/10 - jest dobrze, ale oczekiwałem więcej. I niby HK gra gorzej.... :? Smutne.

Opublikowano
  • Autor
Witam,

Gratuluje autka przede wszystkim :) ciekawi mnie Twoje spalanie, ja posiadam G30 530ix i moje obecne spalanie po okolo 1000km to tez 11.1l/100km.. tyle ze ja mam silnik 2.0l :P fakt ze wiekszosc z przebiegu to bylo miasto (powiedzmy 30% trasa i 70%miasto), ale i tak martwi mnie to spalanie.. do tego docieram silnik wiec nie wchodze na wysokie obroty itd mam nadzieje ze spalanie spadnie z czasem.. moze ktos z forumowiczow posiadajacyh g30 wypowie sie na temat spalania?

Kosa69, jak u Ciebie obecnie ze spalaniem? Wiekszosc miasto czy trasa? Wiem, ze nie po to kupiles taki silnik zeby zwracac uwage na spalanie, ale bardzo ciekawi mnie jak to wyglada u Ciebie :)

W chwili obecnej jeżdżę po mieście 70% i trasa 30% i mam spalanie na kompie 12,8l, czasem spod świateł ogień ale ogólnie nie kręcę go wysoko bo docieram.

Sprzedam:

Info priv.

Opublikowano
  • Autor

Pytania:

1. Czy Hifi Pro w to inaczej (S677) HiFi system Professional DSP (mowa o audio w F10)?

2. Czy w g30 jest jakiś wyższy zestaw od Harman Kardon? Jakiś bang-olufsen?

Wg mnie DSP w F10 gra na ocenę 8/10 - jest dobrze, ale oczekiwałem więcej. I niby HK gra gorzej.... :? Smutne.

Tak, miałem DSP i byłem zachwycony... teraz HK i jest gorzej, chyba że mam coś zle ustawione i głośniki są nie "wygrzane"...

Można za 25k wziąć Bowers&Wilkins :lol:

Sprzedam:

Info priv.

Opublikowano
  • Moderatorzy

Niestety harman w g30 jest słaby. Tak mi się wydaje chyba ze są jakieś ustawienia z kosmosu które go poprawia. Głośniki napewno wygrzane bo kolegi auto ma 20 tkm.

Odprowadzanie do domu działa tak jak w każdym bmw, trzeba pociągnąć dźwignie od świateł tak jak byś chciał zrobić blinde ale po wyłączeniu silnika.

Opublikowano
Zgadzam się z tym HK. Bylem w szoku ze w testowce z tym systemem grało to gorzej niż moje hifi w f36. Testowałem na tych samych plikach lossless.
Opublikowano

:shock:

Dzięki za informacje, bardzo przydatna. Z drugiej strony, 25k za audio :roll:.

Home lights - nice ma w kluczyku? W F10 mam w kluczyku, bod guzikiem od bagażnika..

@kosa69 - kolega mógłby wrzucić jakieś zdjęcia jakieś coś... może filmik pracy jednostki przy uniesionej masce..? Inspiracja do przemyśleń zakupowych jest bardzo na miejscu :twisted: :mrgreen:

Opublikowano
Witam,

Mam dobrą nowinę.Po 4000km spadnie do 9.1 przy dynamicznej jezdzie.

Ale niżej już raczej nie zejdzie

Opublikowano
  • Autor
Niestety harman w g30 jest słaby. Tak mi się wydaje chyba ze są jakieś ustawienia z kosmosu które go poprawia. Głośniki napewno wygrzane bo kolegi auto ma 20 tkm.

Odprowadzanie do domu działa tak jak w każdym bmw, trzeba pociągnąć dźwignie od świateł tak jak byś chciał zrobić blinde ale po wyłączeniu silnika.

O widzisz to nie wiedziałem, że trzeba blindować po wyłączeniu silnika. Z kluczyka można oczywiście. Natomiast po otwarciu z pilota w f10, zapalały się ringi a tutaj nie.

Tutaj parę fotek z wczraj - nałożyłem ceramikę CERAMIC PRO :mrgreen:

http://s1.fotowrzut.pl/7ZRQFXNV9J/1.jpg

http://s1.fotowrzut.pl/7VAHHSXBMI/1.jpg

http://s1.fotowrzut.pl/JM4U0H41AD/1.jpg

@lolman - jeśli tylko wahasz się czy brać ten silnik to... nie masz nad czym :lol: :lol: :lol: jak nie weźmiesz to będziesz żałował i tyle :twisted:

Sprzedam:

Info priv.

Opublikowano

Gratuluje fury, genialna!

Co do ringow, to u mnie sie zapalaja po otwarciu auta z kluczyka, z ladnym efektem "rozjasnienia" wiec i u Ciebie ba pewno powinno tak dzialac.

Opublikowano
kosa69 - z ciekawości zapytam, jakie paliwo lejesz? 95 czy 98 ?
Opublikowano
  • Autor
kosa69 - z ciekawości zapytam, jakie paliwo lejesz? 95 czy 98 ?

Teraz jak docieram leję Verve albo Vpowera, później pewnie zwykłe :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Co do testu zahara - zgadzam się w 100%, to auto jest po prostu najlepsze :mrgreen: chcesz mieć komfortową limuzynę? włącz comfort. Chcesz mieć M5? Włącz sport plus :twisted:

I potwierdzę to co mówił, w trybie sport wydech powinien być jednak głośniejszy. Niby jest ok ale dałbym kilka decybeli więcej :twisted:

Sprzedam:

Info priv.

Opublikowano
Pytam bo za kilka dni odbieram M 550i. W F10 M550d lałem zwykły ON, i wszystko było ok. Znawcy mówią że te paliwa premium są suche i lepiej lać zwykłą Pb. Tylko pytanie czy 95 czy 98 ?
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Wszystkie parametry techniczne odnośnie mocy, spalania, przyspieszenia producent podaje w katalogu przy założeniu paliwa 98.
Opublikowano
  • Członkowie klubu

Piękny samochód. Jak stoi obok F10 to nawet wygląda na sporo lżejszy :D

No i spalanie rzeczywiście małe, jednak technika poszła do przodu. W e39 v8 żeby spalić 11l to muszę jechać 90 między tirami.

Opublikowano

Co do testu zahara - zgadzam się w 100%, to auto jest po prostu najlepsze :mrgreen: chcesz mieć komfortową limuzynę? włącz comfort. Chcesz mieć M5? Włącz sport plus :twisted:

I potwierdzę to co mówił, w trybie sport wydech powinien być jednak głośniejszy. Niby jest ok ale dałbym kilka decybeli więcej :twisted:

Wybor bedzie jeszcze trudniejszy jak pojawi sie m550d, quad-turbo, 400 koni, 4,4 do setki i zuzyciu paliwa na poziomie 5.9 litra przy momencie obrotowym jak w ciezarowce (760 Nm)

2009-2013 E46 330iA; 2013-2014 E91 318dA; 2014-2016 F34 320dA; 2016-2019 F34 330xdA; 2018-2020 G30 540xiA

2020-2023 F98 X4M; 2022-2026 G08 iX3

Opublikowano

Gratuluję autka, fajny wybór ;) Choć wnętrze trochę wygląda jak u mnie w M135i/M2 :P

Wydech od strzała zrobisz w MG, w MSLab ogarną Ci rabat/termin lepszy ;)

Wybor bedzie jeszcze trudniejszy jak pojawi sie m550d, quad-turbo, 400 koni, 4,4 do setki i zuzyciu paliwa na poziomie 5.9 litra przy momencie obrotowym jak w ciezarowce (760 Nm)

Chyba dla polskiego Janusza kupującego auto w 6 letnim leasingu. Nikt normalny się w taki silnik nie pcha, chyba że z założeniem, że na koniec gwarancji sprzedajesz natychmiast.

Opublikowano
M550d też już przecież jest dostępne ;)
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Ale nie w wersji touring. Szkoda ze BMW praktycznie nie przewiduje w swojej gamie odpowiednika dla RS6 Avant

2009-2013 E46 330iA; 2013-2014 E91 318dA; 2014-2016 F34 320dA; 2016-2019 F34 330xdA; 2018-2020 G30 540xiA

2020-2023 F98 X4M; 2022-2026 G08 iX3

Opublikowano

Chyba musze cześciej forum oglądać ;)

Gratuluje fajnego auta.

Duży plus za silnik, ja gdybym się interesował takim samochodem wziął bym dodatkowo:

- tapicerkę indywidual ze skóra na desce i podsufitką indywidual - bez tego auto w środku wygląda trochę ubogo moim zdaniem...

- masaze w fotelach przednich - miałem okazję testować gadżet w S63 AMG - jeśli byla by tylko taka opcja w katalogu - brał bym jak rolnik dotacje (a w G30 jest:D)

- porządne audio B&W - koszt nieduży a dobre auto w długie trasy umila życie.

- listwy w carbonie ale niestety to pewnie będzie tylko dla M5, piano black się szybko rysuje a aluminium do niczego nie pasuje - a już na pewno nie do indywiduala...

i w zasadzie tyle z wiekszych rzeczy, cala reszta to jakies tam detale ;)

Ciekawe jak auto będzie się spisywać po dłuższym użytkowaniu.

Znalazłeś już jakieś wady samochodu czy na razie ciężko obiektywnie spojrzeć na autko :)?

Pozdr.

Opublikowano
  • Autor

Na razie od 3 tygodni leżę w szpitalu więc fura stoi... :evil:

Co do tego co wymieniłeś, nie chciałem foteli komfortowych ponieważ po testach swierdziłem że wolę sportowe. W f10 miałem komforty i skórę, i teraz coś innego - dodatkowo auto sportowe więc alkantara jakoś mi przypasowała :) Harman kardon w f10 był boski, teraz jest lipa - jakbym wiedział to myślałbym nad b&w chociaż za 20k można zrobić takie audio że łeb urywa.

Sprzedam:

Info priv.

Opublikowano

Współczuje zatem,

życzę abyś szybko wyszedł ze szpitala i cieszyl się autem :P (i innymi rzeczami ktorymi mozesz sie cieszyc w zyciu :P)

nie czytałem całego tematu, jeśli to nie tajemnica napisz czy dostałeś jakiś rabat %%$$?