Skocz do zawartości

[N47 M47] aplikacja android diagnostyka, DPF i więcej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Ja nigdy nie miałem aplikacji Carista na telefonie a ich adapter działa od pierwszego strzała.

Odnośnie tanich adapterów z Chin - wczoraj próbowaliśmy sparować je z telefonem kolegi - jakiś Huawei nowy model i okazuje się albo zupełnie nie widział adaptera albo nie chciał się sparować. Natomiast Carista poszła bez problemu.

• Odpowiedzi 5,2 tys.
  • Wyświetleń 961,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• To zależy czy chcesz zmierzyć prawidłowy stan oleju nieużywanego silnika który ma stać w garażu czy takiego który ma pracować 🙂 Niech Ci będzie, jak moje słowa Ci nie odpowiadają to masz wycinek

• Dlatego było robione w miejscu gdzie był dostępny komputer. Apke chcialem zwyczajnie przetestować czy pojdzie jak trzeba. Nie poszło, wiec twórca jak przeczyta będzie o takim problemie wiedział. Jak s

• Żadnego resetowania wymiany, przecież programem nie usuniesz popiołu z puszki. Możesz próbować wyprać ale sprawności nowego DPF nie osiągniesz. Jak auto było użytkowane, głównie miasto?

Opublikowane grafiki

Opublikowano
Witam, zakupiłem aplikację i interface Carista ( jak polecano na początku tego wątku) niestety cały czas mam komunikat "adapter initialization failed" co może być przyczyną ??? bardzo proszę o poradę

Cyztalem na amzonie ze powinno sie adapter sparowac pjerw z aplikacja odcsristy a potem można z inną używać

U mnie Carista poszła bez żadnego problemu. Upewnij się że masz odpowiednie ustawieniu w opcjach połączenia.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Pozdrawiam,

47

Opublikowano
Ja nigdy nie miałem aplikacji Carista na telefonie a ich adapter działa od pierwszego strzała.

Odnośnie tanich adapterów z Chin - wczoraj próbowaliśmy sparować je z telefonem kolegi - jakiś Huawei nowy model i okazuje się albo zupełnie nie widział adaptera albo nie chciał się sparować. Natomiast Carista poszła bez problemu.

W paru miejscach czytałem, że niektóre modele Huawei/Honor tak samo jak iPhone do współpracy m.in. z ELM327 potrzebują aby interfejs był wyposażony w BT 4.0 lub WIFI. Możliwe, że tutaj jest problem, bo większość ELM BT wyposażonych jest w BT 3.0

Opublikowano
Witam Panowie jakie było moje zdziwienie gdy wchodzę w apke patrzę i nie wierze reg zaplanowana V ,reg aktywna X sadza 24g popiół 7,87g dystans od reg 75 km .Po przejechaniu 20 km

reg zaplanowana v, reg aktywna v, sadza 30g oczywiście dpf się wypalił ale dlaczego po 100km i nie zerowało dystansu od ostatniej reg tylko dystans leci dalej...

Panowie po około 100 km poziom sadzy 24gr i widzę ,że reg zaplanowana V o co kaman ?

Opublikowano
U mnie przy jeździe jedynie po trójmieście dpf wypala się co około 250 km. Procedura wypalania potrafi włączyć się nawet podczas wolnego przemieszczania się po mieście. Niestety efektywność jest wtedy słaba. Żeby poprawnie wypalić muszę wyjechać na obwodową. No i częste przyspieszanie to dużo sadzy dlatego najlepiej się w ogóle nie zatrzymywać ;)
Opublikowano
Miasto praktycznie te same trasy, jak ktoś zauważył wcześniej w okresie zimowym dpf wypalał mi się średni co 370km, teraz jak ciepło wychodzi co 100 km z moich obserwacji.
Opublikowano

U mnie wypala co ok olo 300km i 13gr sadzy.

I nie narzekam

Opublikowano

Witam.

Mi się wypala po mieście przy 50km I 2700 obr na drugim biegu. Średnio co 200km. Też macie temperature wody 100st?

Chyba że program przeklamuje. Nie wiem czy jest to zdrowe dla silnika.

Pozdrawiam

Opublikowano
Temperatura 88...86 stopni...wypala co 300
Opublikowano
Mi pokazuję 99.95 stopni może dlatego że 50km/h i trzymam go na 2700 obr.
Opublikowano
Do mnie dzis dotarł ten 2 interfejs z wyłącznikiem czarny z chin telefon w ogóle nie widzi go
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
podziwiam was.. dobry interfejs kosztuje na allegro 60-70zł.. a wy zamawiacie coś z pozornej oszczędności za 5-6 dolarów i czekacie miesiąc na przesyłkę, po czym dostajecie g*wno, które nie działa... gratuluję Janusze ekonomii i zakupów

Diagnostyka silników N53 i N43

Możliwość zdalnej diagnostyki, szczegóły zapraszam na PRIV

6CiWSrm.png

Opublikowano
Cześć, poproszę o kod do wersji expert jesli jeszcze aktualne.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Przeczytaj pierwszą stronę tego tematu, tam jest napisane jak uzyskać kod.
Opublikowano
podziwiam was.. dobry interfejs kosztuje na allegro 60-70zł.. a wy zamawiacie coś z pozornej oszczędności za 5-6 dolarów i czekacie miesiąc na przesyłkę, po czym dostajecie g*wno, które nie działa... gratuluję Janusze ekonomii i zakupów

Nie Januszem. Januszu.

Potrzebuje interfejs z wyłącznikiem dla wygody!

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
interfejs z wyłącznikiem? icar v2 z ALLEDROGO, za 65 zł jak dobrze trafisz w tym dostawa na paczkomat, czyli praktycznie do samego wieczora jest szansa, że dojdzie jeszcze na drugi dzień...

Diagnostyka silników N53 i N43

Możliwość zdalnej diagnostyki, szczegóły zapraszam na PRIV

6CiWSrm.png

Opublikowano

Błąd 447b program pokazuje przy lambda sensorze 0.

Czy to oznacza koniec sondy?

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Wrobelp też mam ten błąd. Daj znać czy wymiana lambdy pomoże:) jakoś nie mogę się za to zabrać.

Kodowanie, Konwersja aut na EU z każdym systemem. NCD2. Aktywacja Carplay, Android Auto, usług online.

Opublikowano
Zastanawia mnie jakie wskazania powinny byc poprawne przy sondzie w live.
Opublikowano

Witam,

Czy ktoś miał podobny problem, brak komunikacji z ECU po podłączeniu do auta.

E39 530D 2003 M57

Telefon mam s8 otg działa, kabel mam od Viaken.

Ktos coś? :)

Opublikowano
  • Autor

dawid111, po podłączeniu kabla telefon powinien zapytać jakiej aplikacji dać dostęp do USB, wybierasz Btool. Ewentualnie w ustawieniach aplikacji sprawdź czy Btool ma włączone zezwolenia 'Pamięć'.

Ewentualnie wymuś zatrzymanie innych aplikacji diagnostycznych jeśli z nich korzystałeś.

Jest nowa wersja publiczna 2.30

- Seria F: poprawka 'Reg. aktywna'. Dodane moduły FEM, REM i kilka innych. Powinno już czytać błędy z wszystkich dostępnych modułów

- Przy czytaniu błędów pojawia się teraz lista modułów dla danego modelu. Lista jest jeszcze niekompletna ale założenie jest takie że po wybraniu auta będzie widać listę modułów dla danego modelu.

Opublikowano
Ponawiam pytanie jakie parametry dla poprawnie działającej sondy lambda w live?
Opublikowano

Dzis na trasie, (po ok 250km od ostatniej regeracji) regeneracja DPF załączyła sie sama - nie było wcześniej info nt regenereacji zaplanowanej - byc moze dlatego ze akurat jechałem autostradą i w momencie kiedy komputer zaplanował to spełnione były warunki i od razu sie odpaliła.

Pojawiło sie odpowiednie oznaczenie w polu Regeneracja Aktywna.

Pozdrawiam,

47

Opublikowano
Do mnie dzis dotarł ten 2 interfejs z wyłącznikiem czarny z chin telefon w ogóle nie widzi go

Poprawiam ten z wyłącznikiem też działa.

Nie widziało go bo już niby sparowany był . Tzn. Niebieski i czarny mają ten sam numer urządzenia. Dlatego nie pokazywał mi nowego urządzenia . Dopiero parujac czarnego na telefonie gdzie niebieski nie był jeszcze sparowany zauwazylem że ten sam numer urządzenia się pojawia.