Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
A jaki to ma związek z rodo? Nagrywa dane personalne ?

Niestety pod RODO w ostatnich miesiącach podciąga się wiele absurdalnych wymogów, zaleceń itp. (mówię to na przykładzie zarówno branży, w której działam, jak i codziennych spostrzeżeń)...

• Odpowiedzi 179
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

RODO obowiązuje w całej UE. Dlaczego zatem w innych krajach działa remote 3d viem a w pl nie?????????????

Poza tym RODO weszło w życie 25.5.18, mi działało 3d viem aż do listopada..........

więc coś tu nie gra w tym ich bełkocie

Opublikowano
Dobra wiadomość, dziś z nudów przeglądałem sklep ConnectedDrive bezpośrednio w samochodzie i zauważyłem, że jest dostępna usługa Remote 3D view dla mojego auta w cenie 1 zł za jeden miesiąc próbny. Parę minut po zakupie, usługa była aktywna.
Opublikowano
a w portalu też masz?

Nie widzę tej opcji w portalu w ogóle. Jedynie w aplikacji na telefon (iOS) widnieje jako zamówiona usługa.

Opublikowano
Dobra wiadomość, dziś z nudów przeglądałem sklep ConnectedDrive bezpośrednio w samochodzie i zauważyłem, że jest dostępna usługa Remote 3D view dla mojego auta w cenie 1 zł za jeden miesiąc próbny. Parę minut po zakupie, usługa była aktywna.

Ciekawe co na to RODO :lol:

TKHolding Architecture BIM VR

http://www.tkholding.pl

http://www.facebook.com/TKholdingPL

http://www.youtube.com/c/TKHolding

Film "Dlaczego Polacy boją się elektryków?" =>

Opublikowano

Ciekawe co na to RODO :lol:

Nie wiem, może narazie im nie mówmy :cry:

Opublikowano
Odebrałem G30 2 tygodnie temu. Jak już się udało założyć konto (tylko przez portal), to opcja była od razu aktywna, przed chwilą sprawdziłem że działa.
Opublikowano

Opcja działała i jak pisali poprzednicy ,z niewiadomych względów prawnych , u jednych

już została odłączona , a pozostali „szczęściarze” jeszcze nie zostali odcięci .

Powodów póki co nie znamy, terminów odzyskania dostępu do usługi również.

Zdaje się, że to specyficzna forma dyskryminacji, wymagająca zdecydowanej reakcji prawnej użytkowników.

Lakoniczną odpowiedź mailową i telefoniczną , że usługi nie ma i nie będzie ze wzgl. Prawnych już otrzymałem.

Rozglądam się za skuteczną formą przywrócenia usługi.

Opublikowano
Opcja działała i jak pisali poprzednicy ,z niewiadomych względów prawnych , u jednych

już została odłączona , a pozostali „szczęściarze” jeszcze nie zostali odcięci .

Powodów póki co nie znamy, terminów odzyskania dostępu do usługi również.

Zdaje się, że to specyficzna forma dyskryminacji, wymagająca zdecydowanej reakcji prawnej użytkowników.

Lakoniczną odpowiedź mailową i telefoniczną , że usługi nie ma i nie będzie ze wzgl. Prawnych już otrzymałem.

Rozglądam się za skuteczną formą przywrócenia usługi.

Śpiewka o względach prawnych jest od samego początku. Jak jeździłem wersją testową to dziewczyna, która była kierowcą pokazywała mi jak to działa u niej na telefonie. Przy odbiorze powiedzieli mi, że to nie działa ale, że ma działać w przyszłości. Później wyczytałem na forum, że można to aktywować przez kontakt z obsługą przez samochód i u mnie zadziałało po drugim telefonie. Kolega z bliźniaczym samochodem w firmie, męczył się z nimi przez ponad miesiąc słysząc, że nie będzie to działać ze względów prawnych. W salonie jak im powiedziałem, że to u mnie działa to byli zdziwieni i byli święcie przekonani, że odblokowałem to na lewo. Moje przypuszczenie jest takie, że kwestia czy to działa czy nie działa nie ma nic wspólnego z kwestiami prawnymi tylko z obsługą systemu informatycznego. Przypuszczam, że interface tego systemu po stronie BMW pewnie nie jest przyjazny i byle człowiek na infolinii nie jest wstanie tego prawidłowo obsłużyć, więc wolą pociskać kit o kwestiach prawnych - ale to tylko moja teoria.

TKHolding Architecture BIM VR

http://www.tkholding.pl

http://www.facebook.com/TKholdingPL

http://www.youtube.com/c/TKHolding

Film "Dlaczego Polacy boją się elektryków?" =>

Opublikowano
Ja odebrałem nie dawno swoje nowe auto i ta usługa była widoczna tylko w aucie (ConnectedDrive). Można ją wypróbować na miesiąc za 1zł co oczywiście właśnie zrobiłem i działa. Na telefonie pokazała się dodatkowa opcja Remote view 3D.
Opublikowano
tomek... Uruchomiłeś ją sam przez bmwconnected na stronie na jeden miesiąc czy miałeś już to zrobione z automatu przy odbiorze auta od dealera i jest na jakiś dłuższy okres?
Opublikowano
I lada moment Ci wyłączą. Opcja nie jest walidowana w PL i nie jest dostępna. Po odbiorze działa prze kilka dni. W asystencie plus jest też opcja rozpoznania dróg z pierwszeństwem - też ni dostępne na naszym rynku. Szkoda że dealer o tym nie opowiadał...
Opublikowano
I lada moment Ci wyłączą. Opcja nie jest walidowana w PL i nie jest dostępna. Po odbiorze działa prze kilka dni. W asystencie plus jest też opcja rozpoznania dróg z pierwszeństwem - też ni dostępne na naszym rynku. Szkoda że dealer o tym nie opowiadał...

To jest fakt. Jeździłem ostatnio po Austrii i zaskoczony byłem jak mi wyskakiwały powiadomienia o pierwszeństwie.

Opublikowano

Ja odebrałem auto we wtorek, w środę aktywowałem usługi a w sobotę o 12 usługa już umarłą. Szkoda oj szkoda. Z infolinii wynika że BMW nie planuje uruchomienia tej usługi w PL.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Opublikowano
Ja odebrałem auto we wtorek, w środę aktywowałem usługi a w sobotę o 12 usługa już umarłą. Szkoda oj szkoda. Z infolinii wynika że BMW nie planuje uruchomienia tej usługi w PL.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Spróbuj wylogować i ponownie zalogować się w aplikacji na tel. U mnie to pomogło.