Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie ten dział trochę. Daj fotki przede wszystkim. Jak masz ryski płytkie a zapewne takie sa to papier ścierny na morko o gradacji 2000/2500 a potem polerka i będzie jak nówka. Jeżeli nie miałeś z tym do czynienia i nie potrafisz ocenić jak są głębie na start spróbuj samą polerką bez matowienia papierem. Wypadałoby też kontrolować powłokę lakierniczą miernikiem lakieru.

Prostszym sposobem jest zakup wosku koloryzującego, który w małej części rysy zaryje ale to rozwiązanie tymczasowe i daje słabe rezultaty.

Podsumowując chyba prościej będzie oddać ten problem do zakładu detailingowego i tam temat ogarną. Jeżeli mimo wszystko uparcie chciałbyś sam załatwić problem to podpowiem co konkretnie ja bym zrobił.

Import pojazdów z USA, Kanady, Emiratów.

www.importusa.pl

www.facebook.com/importusa

Opublikowano
Kiedyś był temat o tym.Autor pisał o jakimś sprayu którego używał ale to było kilka lat temu i tematu brak już chyba
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
Dokładnie grzeje dupe i tylko na Bmw mojej lub starszej 3. Po zaparkaowaniu tyłem - łapy odbite na tylny spojlerze i szybie. Nie ma co prawda dużych zniszczeń, tylko drobne mikroryski ale strasznie brudzą auto sierściuszki. :oops:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Gdzies w supermarketach typu OBI widzialem swego czasu jakis spray odstraszajacy koty, moze to pomoze?
Instagram: @kolczasty
Opublikowano
Ponoć koty boją się ogórków :lol: możesz spróbować.. o sprayu też słyszałam - jest skuteczny ale nie wiem gdzie go dostać.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A po co? Koty mają chowane pazury. Nie drapią lakieru tak jak psy.

Send with Tapatalk...

Opublikowano
Ja tych kotów nie widzę , parkuję idę do roboty - wracam i są ślady, kiedyś się cofnęłem po coś do auta i siedział już grzejąc się. Myślałem o jakiś może są na aledrogo generatorach cześtotliwości na odstraszanie , no przecież nie będę kładł kilograma ogórków z przodu i z tylu auta codziennie :P
Opublikowano
mój kot robi dokładnie to samo i dobrze wie, że nie może skakać po samochodzie, bo jak mnie widzi to nie wejdzie na auto, dopiero włazi jak zniknę z pola widzenia. Łapki są non stop, ale nie ma żadnych zadrapań :-).
Opublikowano
Miałem kiedyś taką sytuację. Auto 2 letnie salonowe innej marki i kot sąsiada który co jakiś czas grzał dupę na masce mojego auta. Miałem też psa który wówczas zobaczył tego kota na masce i chciał go dopaść. Kot wskoczył na dach ze strachu przed psem a mój pies zdrapał mi prawie całą maskę z lakieru usiłując zapolować na kota. Efekt był taki że cała maska do lakierowania a także polerka dachu - bo kot również wysunął pazury.
Opublikowano

ja w ogrodniczym sklepie kupiłem kiedys takie granulki odstraszajace koty...

nie pamietam jak to sie nazywało- cos kwiatowego, rozsypywalem wokol auta i pomoglo.