Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Jeśli to możliwe to proszę o sprawdzenie czy moje e91 też łapie się na jakąś akcję :-)

WBAUY31060F150358

Dzięki śliczne

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam! Jeśli to możliwe to proszę o sprawdzenie czy moje e91 też łapie się na jakąś akcję :-)

WBAUY31060F150358

Dzięki śliczne

Brak akcji technicznych.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Cześć. Proszę i sprawdzenie mojego auta: A201656

Brak akcji

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Cześć. Proszę o sprawdzenie mojego auta F657686

Numer Identyfikacj Pojazdu (VIN): WBA3K31090F657686

Marka: BMW

Nie odnaleziono żadnych akcji przywoławczych lub technicznych związanych z podanym numerem VIN.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Poproszę o sprawdzenie akcji dla 0L11230

Numer Identyfikacj Pojazdu (VIN): WBAWZ510200L11230

Nie odnaleziono żadnych akcji przywoławczych lub technicznych związanych z podanym numerem VIN.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Cześć. Proszę o sprawdzenie nr vin: B070201.

Dziękuję.

VIN:WBAJM71040 B070201

Status Nr czynności Opis Szczegóły Rezerwacja

Otwórz 10013450300

Programowanie sterowników (DDE)

Lokalny nr kampanii:

SK

Stan faktyczny

Analizy jakości przeprowadzane w naszej firmie wykazały, że w rzadkich przypadkach w trakcie użytkowania samochodu w układzie dolotowym mogą gromadzić się łatwopalne osady. Z tego powodu należy zintegrować funkcję ochronną działającą w oparciu o oprogramowanie dla odpowiedniego podzespołu, aby zapobiec dalszemu rozprzestrzenianiu się potencjalnego uszkodzenia. W przypadku początkowego lokalnego przepalenia w układzie dolotowym aktywuje i wyświetli się dodatkowo komunikat Check-Control „Usterka napędu...”.

Konsekwencje

W rzadkich przypadkach osady te mogą doprowadzić do lokalnych przepaleń układu dolotowego, a w skrajnym przypadku – do pożaru.

Opublikowano

Witam, a czy orientuje się ktoś jak sprawdzić czy chłodniczka była w moim aucie wymieniana ? Po jakiś oznaczeniach?

Auto mam z 2012 roku, a na chłodnicy jest wybita data produkcji 2018. W historii nie ma wpisów...

• Moderatorzy
Opublikowano
Witam, a czy orientuje się ktoś jak sprawdzić czy chłodniczka była w moim aucie wymieniana ? Po jakiś oznaczeniach?

Auto mam z 2012 roku, a na chłodnicy jest wybita data produkcji 2018. W historii nie ma wpisów...

Czyli była wymieniona :)

spacer.png

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To i ja się podłączę:

Bardzo proszę o sprawdzenie mojego, vin WBAWY110300C56642

Numer Identyfikacj Pojazdu (VIN): WBAWY110300C56642

Opublikowano

Będę wdzięczny za sprawdzenie również mojego VIN WBAJM91030BH78227 pod względem akcji serwisowych.

Z góry wilekie dzięki

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Będę wdzięczny za sprawdzenie również mojego VIN WBAJM91030BH78227 pod względem akcji serwisowych.

Z góry wilekie dzięki

Numer Identyfikacj Pojazdu (VIN): WBAJM91030BH78227

Z samochodem powiązana jest akcja techniczna. Kliknij tutaj i umów wizytę serwisową online lub znajdź kontakt do swojego Dealera BMW tutaj, aby poznać więcej szczegółów. Kod akcji technicznej: 0013460300

0013460300

Programowanie sterowników (DDE)

Lokalny nr kampanii:

Opublikowano

Witam,

Posiadam od nieco ponad roku BMW F01 z 2011 roku z 2.0d. I mam nastepujacy problem, moje BMW nie kwalifikuje sie niestety na akcję serwisową wymiany EGR dzwonię regularnie do serwisu BMW w Lublinie i w dalszym ciągu nie ma auta z moim numerem VIN na liście aut kwalifikujących się na akcję serwisową. Zwarzywszy ze od niedawna zauwazylem ubytki plynu chlodniczego postanowiłem działac na wslasną rekę i czy ktos z użytkowników F10/F11 probował moze zaślipić EGR by uniknąc ryzyka zapalenia sie auta? Lub inny sposob by uniknac problemow i stresu zwiazanego z ryzykiem zapalenia sie auta zwiazku z wadliwym EGR?

Opublikowano
Jak będzie czysty kolektor bez nagaru to jest szansa że nawet jak tam płyn poleci to się nie zapali tak łatwo. Generalnie to ta mieszanina jest niebezpieczna.
  • Moderatorzy
Opublikowano

Oni to mają jakoś rozgraniczone, tzn. jest akcja przywoławcza że sami ściągają Ci samochód do wymiany chłodniczki i druga akcja na akcję przy zgłoszeniu usterki przez Ciebie.

Usterkę ubytku płynu chyba najłatwiej sprawdzić wykręcając czujnik temperatury spalin za EGR, od "spalonego" płynu robi się tam nalot. Przynajmniej ja w ten sposób sprawdziłem sobie przed zgłoszeniem się do ASO.

spacer.png

Opublikowano
Oni to mają jakoś rozgraniczone, tzn. jest akcja przywoławcza że sami ściągają Ci samochód do wymiany chłodniczki i druga akcja na akcję przy zgłoszeniu usterki przez Ciebie.

Usterkę ubytku płynu chyba najłatwiej sprawdzić wykręcając czujnik temperatury spalin za EGR, od "spalonego" płynu robi się tam nalot. Przynajmniej ja w ten sposób sprawdziłem sobie przed zgłoszeniem się do ASO.

Ok dziekuje za infirmacje, ale czy jest mozliwosc na wlasna reke moze usuniecia wadliwego EGR lub jego zaślepienia. I czy by uniknac zapalenia wystarczy samo zaslepienie EGR czy trzeba go fizycznie usuwac i rozkodowywać.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam i proszę o sprawdzenie nr VIN pod kontem akcji serwisowej F10 N47

WBA5E71080G686792

Numer Identyfikacj Pojazdu (VIN): WBA5E71080G686792

Opublikowano
Witam i proszę o sprawdzenie nr VIN pod kontem akcji serwisowej F10 N47

WBA5E71080G686792

Numer Identyfikacj Pojazdu (VIN): WBA5E71080G686792

Dzięki