Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Obecnie posiadam F10 535 xd 2013 rok i zamierzam się przesiąść na 750LD.

Doradźcie czy warto od strony technicznej kupować 7 z tym motorem. Czytam i czytam o tych 4 turbinach - moc fajna ale chyba nikt nie lubi jak się auto psuje.

Wiem, że motor jest od lipca 2016 roku i nie za wiele o nim piszą, znaczy piszą ale o momencie i koniach ale nie ma nic o usterkach. Czy jest awaryjny i czy w ogóle warto???

Opublikowano
Witam

Obecnie posiadam F10 535 xd 2013 rok i zamierzam się przesiąść na 750LD.

Doradźcie czy warto od strony technicznej kupować 7 z tym motorem. Czytam i czytam o tych 4 turbinach - moc fajna ale chyba nikt nie lubi jak się auto psuje.

Wiem, że motor jest od lipca 2016 roku i nie za wiele o nim piszą, znaczy piszą ale o momencie i koniach ale nie ma nic o usterkach. Czy jest awaryjny i czy w ogóle warto???

Masz F10 z 2013, chcesz zamienić na G12, więc awaryjność to chyba nie powinna Cię obchodzić tylko ewentualnie przedłużona gwarancja. Awaryjność Cię nie dotyczy. To będzie problem 2, 3 właściciela. Silniki 50d są znane z X5 od kilku lat i ludzie sobie chwalą.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Opublikowano

Masz F10 z 2013, chcesz zamienić na G12, więc awaryjność to chyba nie powinna Cię obchodzić tylko ewentualnie przedłużona gwarancja. Awaryjność Cię nie dotyczy. To będzie problem 2, 3 właściciela.

100% racja !!

Opublikowano
Przedluzonej gwarancji juz nie ma tzn jeszcze jest ale tylko do 31 marca
"We at BMW do not build cars as consumer objects, just to drive from A to B. We build mobile works of art" - Chris Bangle
Opublikowano

Co do gwarancji to sprzedawca mi napisał tak że mam do wyboru

BSI service inclusive 5km/100.000km

BRI repair Inclusive 3 rok /200 000km (w Polsce występuje BRI i mówią na to gwarancja a poniżej dostajemy cos więcej )

Gwarancja 4 rok /120 000km

Co do pytania o silnik - trochę obawiam się o ilość turbin. Z tego co się dowiedziałem BMW w tych nowych silnikach zmieniło ich położenie (mówią, że wyrzucili je na zewnątrz - bo wcześniej się grzały).

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • 5 tygodni później...
Opublikowano
Zgadzam sie.Long version jest za dlugi, wersje short prowadzi sie prawie tak dobrze jak 5ke.Silnik 50d bez sensu, ba 40d tez bez sensu.30d stanoooowczo wystarczy.
  • 11 miesięcy temu...
  • 2 miesiące temu...