Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Mam na zimę 18" i jest nawet zbyt miękko. Nie wiem jak można karać piękne nowe auto takimi "kartoflami" jak 17" na lato, tak samo te obawy o adaptive led zupełnie niezrozumiałe, w tym aucie szczególnie że to plug-in hybrid może się sypnąć milion innych droższych rzeczy, idąc tym tokiem rozumowania najlepiej kupić skodę z szybami na korbę.
  • Odpowiedzi 70
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Do 330e jest specjalny kolor, taki biało-stalowo-niebieskawy czy coś. Bardzo nowoczesny kolor i bardzo pasuje do 330e. Taki mocno techniczny.

Strasznie mi się podobał szary mineralny :) Srebrny też jest fajny, ale on jest dostępny do każdego modelu:) ten niebieski jest tylko dla m pakiet, którego nie chce brać, bo nie chce 18 felg.

A w sprawie przyciemnianych szyb nie taniej jest folie dać ? Potem jak ktoś będzie chciał kupić a będzie mu przeszkadzać będzie mógł zdjąć :)

A co do czarnej podstufiki to strasznie mi się podoba, ale parę osób mi powiedziało, że jest niepraktyczna i jak całość jest czarna ( skóra i podsufitka) to ciężko jest w takim samochodzie odnaleźć i się nudzi. Ktoś ma i może polecić?

Felgi 17''?? Trójka jest sporym samochodem i felga 17'' nadaje się na zimę, 18'' to minimum z opcja na 19'' aby samochód dobrze wyglądał.

Kolor miałem na myśli ten:

http://www.bmw.co.uk/dam/brandBM/marketGB/countryGB/newvehicles/phev/3-series/introduction/iPerformance-3-series-saloon-individual-driving-behaviour-1-600x338.jpg.resource.1471956966906.jpg

Jest ciężki do określenia, trzeba go zobaczyć na samochodzie, jest naprawdę ciekawy.

Ciemne szyby oryginalne wyglądają również bardzo dobrze :wink:

Podsufitkę mieliśmy w białasie jasną a w niebieskim mamy czarną... w sumie po tygodniu człowiek się przyzwyczaja :cool2:

Pytanie, czy różnica w rozmiarze felgi wprowadza aż tak znaczące zmiany w prowadzeniu przy zachowaniu komfortu?

Największą różnicę robią opony typu run flat, na których robi się bardzo twardo. W białasie mieliśmy 18'' na lato run flat a zima 17'' opony standardowe i zmiana kół powodowała drastyczne różnice. Teraz lato 18'' i zima 17'' jest run flat więc aż tak dużej różnicy nie ma.

Bądź człowiekiem... 18'' do Twojego samochodu to naprawdę minimum przyzwoitości :twisted:

Jeśli chodzi o kolor czy możesz podać mi jaki jest to kolor w konfiguratorze?

Opublikowano

Trochę zmienił mi się budżet i mam do wyboru tylko:

Car audio harman/kardon(mam wybrane HIFI 676) 3086zł

Pakiet= Asys. Martwe Pole , side view cam , active protection 3515zł

Co z tego byście wybrali ?

Ciekawie mnie czy Harman nie zwiększy mocno poboru prądu z akumulatora. W końcu ma 600W a HiFi 205w .

Opublikowano
Trochę zmienił mi się budżet

A uwzględniasz w tym wszystkim rabat, czy bazujesz na kwotach katalogowych? 5-6% rabatu prawie zawsze dostaniesz, a jak będziesz lepiej marudził to trochę więcej.

Opublikowano

Jeśli chodzi o kolor czy możesz podać mi jaki jest to kolor w konfiguratorze?

Nie chce Cie wprowadzić w błąd, nie pamiętam jak się ten kolor nazywał. :(

Opublikowano

Jak masz dwoje sprawnych oczu i dwie sprawne ręce to bierz Harmana :)

Będziesz miał dwa troszkę mniej sprawne ucha :)

Opublikowano
A83 srebrny Glacier jest dostępny w konfigu dla każdej wersji :) aczkolwiek występuje on w katalogu jako domyślny :)

No własnie nie wiem czy to jest to. Nasza biała była Alpinweiss, natomiast 330e którą testowaliśmy też niby była biała ale jak ustawiliśmy auta obok siebie jednak inna ale nie srebrna. :duh:

Jak masz dwoje sprawnych oczu i dwie sprawne ręce to bierz Harmana :)

Będziesz miał dwa troszkę mniej sprawne ucha :)

Plus jak koledzy pisali na forum, Harmann to nie tylko sprzęt ale też podobno dodatkowe wyciszenie auta. :cool2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nasza biała była Alpinweiss, natomiast 330e którą testowaliśmy też niby była biała ale jak ustawiliśmy auta obok siebie jednak inna ale nie srebrna.

Ja mam jedną w kolorze Alpinweiss 3 (300), a drugą w Mineralweiss Metallic (A96), która mieni się w słońcu i wygląda jakby była oklejona lekko matową folią.

Opublikowano
Samochód kupiony :) Już nie mogę się doczekać 330e :) Polecam salon w Warszawie Inchcape w Warszawa I Pana Kamila :) W żadnym salonie samochodowym w Polsce nie miałem takiej miłej i fachowej obsługi :)
Opublikowano

gratulacje :-)

aż sam bym się z chęcią zapoznał z tą wersją, mimo iż kocham zapach benzyny :8)

żeby nie było, wiem że tam też benzyny nie brakuje :mrgreen:

Opublikowano
To bedzie chyba pierwsze 330e tutaj. Ciekaw jestem wrazen z codziennego uzytkowania

2009-2013 E46 330iA; 2013-2014 E91 318dA; 2014-2016 F34 320dA; 2016-2019 F34 330xdA; 2018-2020 G30 540xiA

2020-2023 F98 X4M; 2022-2026 G08 iX3

Opublikowano

Poczytajcie komentarze na dole jak to wygląda w USA i Irlandii...

http://www.caranddriver.com/reviews/2016-bmw-330e-iperformance-tested-review

w jednym dostajesz refund 7500 EUR + obniżenie VAT, w drugim też inne tax reductions... a u nas co? NIC :((( to jest właśnie smutne, że musisz inwestować w coś, co praktycznie nigdy się nie wróci...

0-100 w 5.8 to w sumie jakiś plus ;-)

Opublikowano
Dużo będę jeździł na samym prądzie :) Za parę lat kupię już sam elektryk z małym silniczkiem range extender. Auto kupiłem bardziej jakie ciekawostkę/gadget niż jako zwrot :) Pewnie trochę się pospieszyłem bo np. jak za parę lat będą dofinansowania to auto będzie u nas tańsze od 318i :) Auto mam fajne wyposażenie standardowe, które trochę rekompensuje zakup tej wersji. Ma automatyczną skrzynie, rozszerzoną deskę rozdzielczą, remote control, felgi Turbine 406, ogrzewanie i chłodzenie postojowe, niebieski grill w standardzie. Jak by było jakiekolwiek dofinansowanie to było by super!
Opublikowano
Samochód kupiony :) Już nie mogę się doczekać 330e :) Polecam salon w Warszawie Inchcape w Warszawa I Pana Kamila :) W żadnym salonie samochodowym w Polsce nie miałem takiej miłej i fachowej obsługi :)

Witam,

Zupełnym przypadkiem też niedawno byłem w tym samym salonie u Pana Kamila i dostałem bardzo atrakcyjną ofertę na 330e. Jestem już na 90% zdecydowany, ale biorąc pod uwagę, że będzie to moja pierwsza hybryda i pierwszy samochód z automatem,

nalegałem na możliwość odbycia jazdy testowej. Czekam już drugi tydzień, samochód ma być "niedługo" dostępny, ale dokładnie kiedy to nie wiadomo. Jak było w Twoim przypadku? Brałeś w ciemno?

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Jakby co to w Rzeszowie jest takie demo :D
Opublikowano
To skoro zadowolony z Inchcape z obsługi, to szybko uciekaj od nich z serwisem ;)
Opublikowano

Witam,

Zupełnym przypadkiem też niedawno byłem w tym samym salonie u Pana Kamila i dostałem bardzo atrakcyjną ofertę na 330e. Jestem już na 90% zdecydowany, ale biorąc pod uwagę, że będzie to moja pierwsza hybryda i pierwszy samochód z automatem,

nalegałem na możliwość odbycia jazdy testowej. Czekam już drugi tydzień, samochód ma być "niedługo" dostępny, ale dokładnie kiedy to nie wiadomo. Jak było w Twoim przypadku? Brałeś w ciemno?

Brałem w ciemno :)Miałem bardzo mało czasu po 27 grudnia księgowa powiedziała, że trzeba jakiś koszt dla firmy zrobić :) Jechałem Lexusem IS300H i tragedia z tą skrzynia CVT :) A chciałem bardzo hybrydę :) Dla mnie jedyny minus F30 to zegary. W nowym konfigu w marcu mają się pojawić nowe zegary cyfrowe jako opcja (te z 5) Ja bym poczekał, ale nie każdy lubi wyświetlacze zamiast zegarów. Jaki rabat dostałeś?

Opublikowano

W nowym konfigu w marcu mają się pojawić nowe zegary cyfrowe jako opcja (te z 5) Ja bym poczekał, ale nie każdy lubi wyświetlacze zamiast zegarów. Jaki rabat dostałeś?

A masz może info co oprócz zegarów ma się zmienić?