Skocz do zawartości

Naglosnienie do e 46

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam w niedlugim czasie bede wymienial glłosniki w swoim aucie i chciałbym sie dowiedziec jakie firmysa dobre jakosciowo co mozecie powiedziec cos na ten temat . takie jak np. Harman kardon, Sony ,Jvc , Alpine idt. czy ktos ma z was chodzi mi zeby ładnie grał wzmacniacz 700wat do standardowego radia mam podpiety plus subuffer . 4 zwykłe glosniki i 4 wysoko tonowe 2 z nich jest spalone ,wiec jak bym wymieniał to 4 wysoko tonowe i te 4 normalne. co polecacie?

Edytowane przez skols003

Opublikowano
  • Autor
Widam w niedlugim czasie bede wymienial gloniki w swoim aucie i chcialbym sie dowiedziec jakwie firmy sa dobre jakosciowo co mozecie powiedziec cos na ten temat . takie jak np. Harman kardon, Sony ,Jvc , Alpine idt. cyz ktos ma z was chodzi mi zeby ladnie gralo wzmacniacz 700wat do standardowego radia mam podpiety plus subuffer . 4 zwykłe głosniki i 4 wysoko tonowe 2 z nich jest spalone ,wiec jak bym wymienial to 4 wysoko tonowe w te 4 normalne. co polecacie?
Opublikowano
Widam w niedlugim czasie bede wzmienial gloniki w swoim aucie i chcialbzm sie dowiedyiec jakwie firmz sa dobre jakosciowo cyz moyecie powiedziec cos na ten temat . takie jak np. Harman kardon, Sony ,Jvc , Alpine idt. cyz ktos ma z was chodzi mi zebz ladnie gralo wymacniacz 700wat do standardowego radia mam podpiety plus subuffer . 4 ywzkleglosniki i 4 wzsoko tonowe 2 z nich jest spalonwe ,wiec jak bym wymienial to 4 wzsoko tonowe w te 4 normalne. co polecacie?

nie żebym był niemiły ale kolego jak można nie zauważyć, że klawa się przestawiła i całego posta nastukać z Y zamiast Z nie mówiąc już o literówkach WIDAM i SPALONWE... Aby spowrotem pisać Z jako Z a Y jako Y wciskasz crtl + shift i po problemie, albo resetujesz kompa jak nie umiesz i każdemu z nas to milej się czyta i milej odpisuje dla osoby kompetentnej...

Skrzynia bassowa pod oryginalne radio? Rozumiem, że przez adapter zmieniający zwykły kabel głośnikowy w chinch? Dobrze Ci to gra? Bo sam kiedyś z tym experymentowałem to jakość nie powala.

Opublikowano
  • Autor
Sorki za błedy juz popawiłem wiec co byscie polecili? nie wiem jak to jest podpiete bo radia nie wyjmowałem ale ze zwmaczniacza wychodza 2podwojne kable i 2 ktore ida do akumumulatora i reszta to głosnikowe b.dobrze gra i to nie z cd tylko z tej elektronicznej kasety z kablem podpietej pod telefon. wzmacniacz firmy CarPower 4kanałowy. dzis wyjme radio to zobacze jak to wszystko jest tam zrobione . ale jakosciowo bardzo dobrze gra tyle ze głosniki popałilo
Opublikowano

jeżeli dobrze gra to nie ma sensu wyjmowanie radia. Poprostu oceń które głośniki nie działają i na ich miejsce kup takie same ori, lub jak wolisz np. H/K tylko nie wiem, czy mają taką samą średnicę i podejdą. Ewentualnie możesz bawić się w podłączanie innych lecz oryginał to oryginał, napewno lepsza jakość jest z harmana ori niż z sony ze sklepu. Dla porównania mam w domu ori głośniki sony z Forda Focusa 2005 rok ZX4 USA. rozmiar 5x7 czy coś takiego. Podłączyliśmy 2 z nich dla kumpla na tylną półkę do buni e36 (miał jakieś inne z wyższej półki ale ze sklepu nie do auta) i chociaż sony mają 30w a poprzednie 50w to grają 2x lepiej. Dlatego polecam ori:) Sam kiedyś będę próbował podłączać coś z H/K ale wszystko w swoim czasie, gdyż wymiana boczków póki co mi się nie uśmiecha ;p

http://allegro.pl/listing.php/search?string=g%C5%82o%C5%9Bniki+bmw+e46&category=0&sg=0

http://allegro.pl/listing.php/search?string=g%C5%82o%C5%9Bniki+e46+harman&category=0&sg=0

Opublikowano

Podepne sie pod temat.

Mam pytanie do kogos kto zmienial swoje naglosnienie w jakiejs firmie. Tj. firma wywalala ori glosniki i wstawiala inne takie ktore zarzyczyl sobie kupujacy + wzmacniacz. Pytam bo nie jestem jakims majsterkowiczem i robienie dystansow itp. itd. przeze mnie wyszloby tragicznie. Chodzi o cene robocizny w skrocie mowiac.

Opublikowano
  • Autor
patrzyłem kolego do radia i jest normalnie na dwoch kostkach podpiete z tyłu ale gra dobrze i czysto czyba ze przy kompie było cos ustawiane ale nie znam sie wiec sie nie udzielam. wcacajac do tematu głosnikow ktos ma jakies propozycje jakiej firmy są dobre?
Opublikowano
A do wzmacniacza wchodzą jakieś kable które wychodzą z radyjka? Z tego co wiem, do wzmaka potrzebujesz kabli chinch więc jeżeli nie wychodzą gdzieś za radiem to w którymś miejscu w aucie adapter musi zwykły kabel w chinch'a przerabiać. (coś takiego: http://allegro.pl/adapter-sygnalowy-rca-konwerter-jakosc-audiopower-i2378093365.html ) W sumie nie o tym temat. Jeżeli chcesz coś normalnego to Pioneer / Alpine / JBL / Sony. Takie marki już daja pozytywny efekt, jednak jeżeli kupować coś w kosztach tych głośników to już lepiej moim zdaniem spróbować z H/K ori, gdyż jeżeli masz suba to nie potrzebujesz wygórowanych głośników do sopranu, ja mam obecnie radio Pioneer + wzmak + skrzynia basowa i ori głośniki bmw i efekt jest zadowalający (słychać jak gra już z 100m czyściutko itd oczywiście przy volume prawie max) Jednak chcę wstawić ori radio + xcarlink + wyrzucić wzmak i skrzynie a za nią wstawić 2 głośniczki Sony z forda focusa ZX4 USA. Mają taki basik jaki mi wystarczy, a co także jest ważne stylistyka deski rozdzielczej powróci do "ładnego" stanu :)
Opublikowano

Ponad rok temu przerabialem temat audio z przodu w drzwiach. Szczerze to porazka :D Musialem wycinac katowka dziury na glosniki, poniewaz fabryka zrobila tylko przetloczenia i glebsze glosniki nie wchodzily - nie dalo sie wtedy zalozyc tapicerki drzwi. Takze niezbedne bylo ciecie, pozniej zrobienie dystansow, wygluszenie drzwi i podlaczenie wszystkiego. Z przodu wrzucilem u-DIMENSION EL COMP 5:

http://allegro.pl/u-dimension-el-comp-5-kurier-gratis-comp5-i2376933452.html

Do tego wygluszenie mata i gra o niebo lepiej. Po tygodniu czasu wycialem z tylu za kanapa otwor na "narty" poniewaz bylo to zabudowane na stale. Zbudowalem skrzynie odpowiednia do bagaznika w ksztalcie rombu, wrzucilem w nia glosnik jbl 30cm i ustawilem tak, ze gra do srodka pojazdu przez otwarty podlokietnik. Od strony bagaznika wycialem z plyty scianke, przykleilem material i wszystko w zasadzie wyglada jak seria, poniewaz mam taki charakter :) Nie moga mi sie platac kable w aucie, ani widac chaltury :P Bylo troche zabawy z podlaczeniem wzmaka pod oryginalna duza navi i wiazke auta, ale wszystko dalo sie ogarnac :)

Opublikowano
U mnie wzmak wisi podwieszony w bagazniku, takze kolko mozna smialo wozic. Nie wiem od czego to zalezy, ale po podlaczeniu wszystkiego, kiedy odpalalem auto i grala muzyka w tym momencie to bylo slychac denerwujacy strzal w glosnikach. Nie wiedzialem co moge jeszcze z tym zrobic to zastosowalem przekaznik czasowy. Dziala on na takiej zasadzie, ze ma zmienna regulacje przelaczenia czasu potencjometrem. Przekrecam kluczyki na zaplon i standardowo czeka sie 3-4 sekundy. Mam ustawiony przekaznik na 6 sekund, dzieki temu wzmak nie zalaczy sie przed odpaleniem auta, tylko chwile po :) W rezultacie 0 strzalow z glosnikow. - Moze sie komus przyda moj patent :)
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Mam takie pytanko bo planuję wymianę głośników seryjnych na lepsze.

Znalazłem taki fajny komplecik głośników firmy Hertz i moje pytanko jest takie co myślicie o tych głośnikach, czy to zda egzamin? Wejdą one w przednie drzwi jak dam dystansy? Niby na aukcji jest napisane że pasują na przód i na tył, ale nie jestem tego pewien.

Tutaj są te głośniki:

http://allegro.pl/hertz-dsk165-glosniki-bmw-3-e46-przod-tyl-lodz-i2428588575.html

Wszystko miało by grać pod czymś takim:

http://allegro.pl/sklep-2din-dvd-divx-mp3-usb-z-gps-naviheaven-4x60w-i2460926988.html

i do tego jakiś wzmacniacz, tylko jaki? Subwoofera nie bede montował żadnego, tylko te 4 głośniki.

Jest jakaś szansa na powodzenie z zamontowaniem tego zestawu w e46 Sedan?

Tutaj jest troszkę inny komplet z płytszymi głośniami na przód 45mm głębokości montarzowej

http://allegro.pl/glosniki-hertz-dsk165-bmw-e46-przod-tyl-rover-75-i2470751861.html

Co o tym sądzicie?

Pozdrawiam

Edytowane przez patrykg19

Opublikowano

Witam

Znalazłem taki fajny komplecik głośników firmy Hertz i moje pytanko jest takie co myślicie o tych głośnikach, czy to zda egzamin? Wejdą one w przednie drzwi jak dam dystansy? Niby na aukcji jest napisane że pasują na przód i na tył, ale nie jestem tego pewien.

Tutaj są te głośniki:

http://allegro.pl/hertz-dsk165-glosniki-bmw-3-e46-przod-tyl-lodz-i2428588575.html

http://allegro.pl/sklep-2din-dvd-divx-mp3-usb-z-gps-naviheaven-4x60w-i2460926988.html

i do tego jakiś wzmacniacz, tylko jaki? Subwoofera nie bede montował żadnego, tylko te 4 głośniki.

Jest jakaś szansa na powodzenie z zamontowaniem tego zestawu w e46 Sedan?

Tutaj jest troszkę inny komplet z płytszymi głośniami na przód 45mm głębokości montarzowej

http://allegro.pl/glosniki-hertz-dsk165-bmw-e46-przod-tyl-rover-75-i2470751861.html

Co o tym sądzicie?

Pozdrawiam

Opublikowano
po co 2 razy to samo piszesz?
Opublikowano
Witam

Tutaj są te głośniki:

Hmm, to sa same woofery.

Co z tonami wysokimi ?

Generalnie z przodem w e46 jest problem.

Jak na razie udało mi się znaleźć jeden zestaw firmy AudioSystem, który pasuje bez kombinowania. Koszt 650 zł (2 gwizdki + 2 woffery + 2 zwrotnice).

Ja polecam produkty firmy Crunch - mam jestem zadowolony,

co do radia, to raczej nie uda Ci się tego upchnąć.

Nie wiem czy rozbierałeś już okolice radia ?

tam jest dość mało miejsca w dolnej partii

Ja polecam Tobie założenie porządnego zestawu dwudrożnego na przód + mały sub w bagażnika, nawet taki 20 cm :)

Opublikowano

Witam ;]

Ja mam te Hertz-e + ori radyjko ;] + wzmak JBL GTO 4060.

Gra to całkiem fajnie ;] ale sporo roboty by to załadować do przodu. Tył to banał.

Moje oczekiwania spełnione sa w 100% nawet bez tuby ;]

Opublikowano

co do radia, to raczej nie uda Ci się tego upchnąć.

Nie wiem czy rozbierałeś już okolice radia ?

tam jest dość mało miejsca w dolnej partii

Właśnie nie wiem, ale myślę że w konsoli jest dosyć miejsca, no i na aukcji po lewej stronie są zdjęcia jak to wygląda w E46.

Witam ;]

Ja mam te Hertz-e + ori radyjko ;] + wzmak JBL GTO 4060.

Gra to całkiem fajnie ;] ale sporo roboty by to załadować do przodu. Tył to banał.

Moje oczekiwania spełnione sa w 100% nawet bez tuby ;]

Z przodu masz takie same jak z tyłu, czy ten model z mniejszą głębokością montarzową?

Opublikowano

Ten model mam z przodu. Jest problem go tam zmieścić ale małym nakładem sił da się to zrobić.

A i jeszcze jedno do tego zestawu są dodane zwrotnice i cykacze które tez polecam wymienić.

• 4 lata później...
Opublikowano

Witam!

Ostatnio dostałem prezent radio Alpine cde-185bt, i nie wiem co potrzebuje dokupić aby wszystko poprawnie działało, jedynie słyszałem że potrzebny jest kabel iso