Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio zauważyłem szum w prawym przednim kole. Jest to na 100% łożysko. Nigdy nie miałem z tym wcześniej problemów, zastanawiam się czy dałoby radę wymienić je samemu bez wizyty w warsztacie. Znalazłem taki zamiennik na szrocie tyle że od 535 1989r. i 520 1990r. Ja mam 525i 1995. Jak sądzicie? Czy te części podejdą i czy da radę zrobić to samemu?

Pozdrawiam.

www.swiatdrewna.eu
Opublikowano

Nie bardzo się oriętuję w częściach do E34 bo moją 525i mam od niedawna. Z tym łożyskiem pytam o wstawianie używanego, ponieważ mam do takiego dostęp od zaraz. Czy oriętuje się ktoś jaka jest cena nowego i jak to jest z tą naprawą samemu. Czy da radę podjąć się tego po prostu w garażu?

Pozdrawiam.

www.swiatdrewna.eu
Opublikowano

Nie bardzo widzę sens w wymianie łożyska na używke. To używane łożysko może być w podobnym stanie do Twojego starego.

Z przodu nie wymieniałem łożysk, ale z tyłu kosztowało mnie 80 PLN i wymienialem je sam.

Cena za nowe łożysko nie jest duża, więc lepiej wstawić nówke i o nim zapomnieć, niż po kilku tyś. km znowu je wymieniać.

Opublikowano
do E34 wymienia sie z przodu całą piastę, słabszej firmy koło 300 zł. tak wiec jak masz sprawdzone łożysko uzywke i niekosztuje drogo to podmien, i dokręcaj na maxa. Same łożysko to raczej niewykonalne chyba ze bedziesz bawił sie w wybijanie bieżni itp

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW

Opublikowano
kupić nowe wymienić banalnie proste. Łożysko jest razem z piastą i ABS Odradzam używkę tylko i wyłącznie nowe POZDRAWIAM