Skocz do zawartości

Wymiana łożyska samemu :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio zauważyłem szum w prawym przednim kole. Jest to na 100% łożysko. Nigdy nie miałem z tym wcześniej problemów, zastanawiam się czy dałoby radę wymienić je samemu bez wizyty w warsztacie. Znalazłem taki zamiennik na szrocie tyle że od 535 1989r. i 520 1990r. Ja mam 525i 1995. Jak sądzicie? Czy te części podejdą i czy da radę zrobić to samemu?

Pozdrawiam.

www.swiatdrewna.eu
Opublikowano
  • Autor
No chyba tak wynika z treści mojego postu.
www.swiatdrewna.eu
Opublikowano
oplaca ci sie to wogole?do e34 czesci tanie sa...zrobisz raz i spokuj...
Opublikowano
  • Autor

Nie bardzo się oriętuję w częściach do E34 bo moją 525i mam od niedawna. Z tym łożyskiem pytam o wstawianie używanego, ponieważ mam do takiego dostęp od zaraz. Czy oriętuje się ktoś jaka jest cena nowego i jak to jest z tą naprawą samemu. Czy da radę podjąć się tego po prostu w garażu?

Pozdrawiam.

www.swiatdrewna.eu
Opublikowano

Nie bardzo widzę sens w wymianie łożyska na używke. To używane łożysko może być w podobnym stanie do Twojego starego.

Z przodu nie wymieniałem łożysk, ale z tyłu kosztowało mnie 80 PLN i wymienialem je sam.

Cena za nowe łożysko nie jest duża, więc lepiej wstawić nówke i o nim zapomnieć, niż po kilku tyś. km znowu je wymieniać.

Opublikowano
do E34 wymienia sie z przodu całą piastę, słabszej firmy koło 300 zł. tak wiec jak masz sprawdzone łożysko uzywke i niekosztuje drogo to podmien, i dokręcaj na maxa. Same łożysko to raczej niewykonalne chyba ze bedziesz bawił sie w wybijanie bieżni itp

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW

Opublikowano
kupić nowe wymienić banalnie proste. Łożysko jest razem z piastą i ABS Odradzam używkę tylko i wyłącznie nowe POZDRAWIAM
Opublikowano
Mayer4 - oczywiscie jest razem z piasta pod warunkiem ze bedzie to przednie lozysko a kolega sie pyta o tylne
Opublikowano
centrino gdzie?kolega pisze o prawym przednim kole...
Opublikowano

O qrde. Sorki wszystkim. Faktycznie chodzi o przod.

Mayer4 mial 100% racji. Lozysko kupuje sie wraz z cala piasta.

Opublikowano
A jak jest w e36?? wymienia sie samo lozysko czy rowniez z piasta?? Chodzi o lewy tyl THX