Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy komuś udało się znaleźć żarówkę LED do wstecznego do F10 ? chodzi mi o żarówkę która nie wyrzuca błedów, nie mryga przy odpalaniu etc...

K

Daniel
Opublikowano

Próbowałem kilkanaście żarówek, każda wyrzucała błąd :/

Ktoś wie jak np. wygląda to w X5, gdzie fabrycznie jest już LED? Czy jest to żarówka, czy jakiś moduł, czy da się go zastosować w F10/F11?

• Zarejestrowani
Opublikowano
Ja mam założone LEDy we wstecznych , wrzuce potem fotke, moje mrygały i musiałem sobie zakodować teraz jest bez problemu :cool2:

b4c4c1867b858a60.jpg.30a4296d964cadcc5bbee45deeb1292d.jpg

OFICJALNY ZEWNĘTRZNY PARTNER BMW AG

Chiptuning Programowanie Carplay Kodowanie Diagnostyka BMW AOS

Tel. +48-790-465-462

https://www.facebook.com/Codemybimmer

https://www.instagram.com/codemybimmer

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
czy coś się zmieniło ? ktoś już wrzucił u siebie :) ? ostatnio widziałem gdzies na YT, gość do X3 wrzucił dany biały LED.

Właśnie założyłem tylne zarówki ledowe do E83. Działają idealnie - zarówno w16w (wsteczny, stop) jak i p21 (kierunek). Wszystkie żarówki Osram.

Kupiłem w Wesołej, ale wiem że ta firma prowadzi sprzedaż wysyłkową ( www.oswietleni.pl ).

Polecam

Opublikowano
A jak z błędami kolego?

Nie wiem dlaczego ale żadne błędy nie wyskoczyły :)

Cztery lata temu - jak zmieniałem tylne lampy z przedliftowych na poliftowe - swiecił mi się błąd zarówki w zegarach (pozycje ledowe) . Straszono mnie koniecznością wymiany modułu świateł a Capaz coś przekodował i wszystko do dzisiaj hula.

Może to dzięki temu ledy działają bezbłędnie ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Pewnie masz wykodowaną kontrolę przepalenia żarówki.

Możesz wyjąć całkiem żarówkę i sprawdzić czy pojawi się błąd.

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

No właśnie, jaki model, w necie jest tego od zatrzęsienia.

Czy w F11 jest ta sama żarówka co w F10 ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Też chetnie sie dowiem. Eksperymentowalem troszke 1.5 roku temu ale akurat dobrych żarowek wstecznego nie udało mi sie dobrać.
Opublikowano

kupiłem na allegro do światła wstecznego, w wersji po lifotwej i przed są inne.

jak coś to na priv - podeślę aukcje z allegro.

koszt 100 zł ale efekt zajebisty, akurat nie mam fotki jak będzie trzeba to zrobię ;-)

Daniel
Opublikowano
Kolego, dlaczego priv? To jakaś tajemnica :)? Najlepiej podaj producenta i parametry LEDów, które udało Ci dopasować, skorzysta wiele osób :wink:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Właśnie właśnie. Po to jest to forum aby dzielic sie doswiadczeniami. I nie sadze aby ktos potraktowal to jako reklame.
Opublikowano

Prosto ze źródła 2 szt. tych żarówek podanych post wyżej kosztują 48 zł z wysyłką :norty:

Wymiary długość 38mm, szerokość 15mm

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A do polifta ma ktoś coś sprawdzonego ? Czy f10 i f11 beda mialy te same ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Cena ta sama bo na allegro jest za 1 sztukę a w sklepie za komplet. Na ebay są tańsze.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Drobne pytanie do użytkowników tych ledów. Czy nie powodują zakłóceń w odbiorze radia? To częsty problem takich żarówek z przetwornicą na płytce. Próbowałem podobnych i niestety szumi radio, przy słabszym sygnale. Natomiast nie mam problemów z błędem przepalonej żarówki. Jakie doświadczenia.
  • 2 lata później...
Opublikowano

Witam.

Odgrzeje kotleta.

Po wymianie żarówek na led, błąd na desce. Czy ktoś kodował wyłączenie wyświetlania komunikatu?

Będę wdzięczny jakim interfejsem w BMW f10 2011