Skocz do zawartości

Komunikat ktorego nie rozumiem - BETRIEBSANLEITG

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich fanów BMW,

mam problem ostatnimi czasy wyskoczył mi komunikat BETRIEBSANLEITG, prosze o pomoc w rozszyforwaniu osoby które miały juz stycznosc z tym komunikatem. Za wqszystkie odpowiedzi dziekuje !!

BMW - bedzie sie działo !!
Opublikowano
hm....instrukcja obslugi ?? to co mam zrobic by ten komunikat znikł ??
Opublikowano

Ten komunikat odsyla Cie do instrukcji - po znalezeniu w instrukcji tego bledu odsyla do serwisu BMW :D

Kiedys tez wyskakiwal mi ten blad (pelne OBC dolozylem sam), pomoglo spsikanie kostek Kontaktolem, po jakims dniu komunikat juz sie nie pojawial i do tej pory go nie widzialem, obejrzyj kostki/polaczenia ktore wychodza z OBC...

Zapomnialem dodac ze ten komunikat wyskakiwal mi razem z komunikatem CHECK CONTROL INACTIVE.

PZDR :cool2:

Opublikowano

Witam

Ten komunikat pojawia sie wraz z innym komunikatem np. KUCHLWASSER na przemian z BETRIEBSANLEITG. Likwidujesz usterke (w tym przypadku dolewasz plyn do chlodnicy) i oba komunikaty znikaja.

Pozdrawiam
Opublikowano
moze oprucz tego komunikatu masz moze jeszcze inny przed tym komunikatem u mnie wyskakiwał ten komunikai jak miałe zuzyte klocki
Opublikowano

Witam wszystkich!!

Zgadza sie mam komunikat o klockach i o plynie chlodniczym ale tu akurat mam chyba uszkodzony czujnik !! Wiec w sobote bede likwidowal usterke zwiazana z hamulcami i zobacze co bedzie sie dzialo !!

Opublikowano
pewnie pewnie jak tylko wrocie z garazu to odpalam forum i informuje ludnosc o rozwiazaniu tego problemu
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

ten komunikat kulwascherstand czy jakoś tak to stan płynu w chłodnicy.wiec dolej i masz z głowy.

wascherstand to jak skończy Ci sie w spryskiwaczu płyn.

do każdego znalezionego błedu bedzie sie pojawiał komunikat ten o który pytałećś czyli zajrzyj do instrukcji.

to niemiecki samochód pamiętaj :D

pozdro.

módl sie przed komunikatem getribeprogram!

to bedzie oznaczało ,jeśi masz automata że twoja skrzynia własnie umarła.

UMIEJĘTNOŚĆ KIEROWANIA TO UMIEJĘTNOŚĆ PODEJMOWANIA SZYBKICH DECYZJI!

MISTRZ POLSKI poleca !!! fachowe porady w zakresie suplementacji, diety oraz treningu.

suplementy i odżywki najlepszych firm !!!

15 lat doświadczeń!!!

polecam sie...

Opublikowano
hm...nie wiedziałem ze mozna......podaj wiecej informacji na ten temacik
Opublikowano
zaplon w pozycje 1 i wciskasz i przytrzymujesz przycisk na zegarach od CHECK CONTROL (prawy) trzymasz okolo 10 sekund i zmienia sie jezyk, czekasz na odpowiedni i koniec.

Była E34 M50 2.5 24v :) czerwona

Była Lancia Lybra 2.4 jtd SW lx 2000

Jest Citroen c5 2.2 hdi 2001 exclusive

Jest E34 524 td 1991

1997 YZF 750R (4hd)- sold- nastepny sezon juz hayabusa

http://img244.echo.cx/img244/9103/podavatar6bx.jpg

Opublikowano

módl sie przed komunikatem getribeprogram!

to bedzie oznaczało ,jeśi masz automata że twoja skrzynia własnie umarła.

tak, jasne. Wystarczy ,ze bedziesz odpalał auto ze słabym akumulatorem albo np padnie Ci czujnik połozenia przepustnicy i juz masz taki komunikat. Pojawia sie on w bardzo wielu sytuacjach - np jak montujesz do DME chipa, ktory nie pasuje.

Nie zawsze trzeba sie modlic i nie zawsze skrzynka umarła. A jak padnie komp od skrzyni to jaki komunikat sie pojawi ? :wink:

Opublikowano

życze Wam że by ten komunikat o skrzyni okazał sie zmyłą jak by sie pokazał.

Mi jednak pokazał sie 2 razy i 2 razy robiłem skrzynie,z tąd jestem troche wrażliwy na ten komunikat :worried:

UMIEJĘTNOŚĆ KIEROWANIA TO UMIEJĘTNOŚĆ PODEJMOWANIA SZYBKICH DECYZJI!

MISTRZ POLSKI poleca !!! fachowe porady w zakresie suplementacji, diety oraz treningu.

suplementy i odżywki najlepszych firm !!!

15 lat doświadczeń!!!

polecam sie...

Opublikowano
ok wielkie dzieki dzis sobie zmienie jezyk :) Pozdrawiam !!
Opublikowano
życze Wam że by ten komunikat o skrzyni okazał sie zmyłą jak by sie pokazał.

Mi jednak pokazał sie 2 razy i 2 razy robiłem skrzynie,z tąd jestem troche wrażliwy na ten komunikat :worried:

wiadomo ,ze ten komunikat to nic dobrego ,chciałem tylko uchronic co niektorch od zawału serca na widok tego napisu, bo nie zawsze na 100% oznacza on remont skrzyni :wink:

Opublikowano
wykonaj te czynnosci u siebie w E36 i zobacz ;) moze sie zmieni jezyk !! :) Pozdrawiam :norty: :cool2: