Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Wie ktoś gdzie powinien być zlokalizowany przełącznik klapki wlewu paliwa? I gdzie mogę taki dostać? Na allegro nie mogę znaleźć. Może ktoś ma?

Opublikowano

Nie otwiera się? Nie wiem, czy w tym modelu jest przycisk w środku samochodu, ale jeżeli nie możesz otworzyć to siłownik walnął.

W coupe jest tak, że klapkę się wciska i odskakuje a blokuje ją bolec zależny od centralnego.

Jeżeli i tak jest u Ciebie to zdejmij wykładzinę bagażnika (prawy bok) i będziesz miał dostęp do siłownika. Powinieneś móc go otworzyć awaryjnie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Siłownik jest a guzika nigdzie nie widzę. Wydaje mi się że powinien być pod kierą po lewej stronie ale tam go nie ma.

Co do klapki to jest otwarta cały czas. Jeśli do centralnego to gdzie idzie wiązka? W okolice prawych drzwi?

Opublikowano
Niema żadnego przełącznika - otwierasz auto z kluczyka to odryglowuja się drzwi, bagażnik i klapką wklewu paliwa, a jak zamykasz auto z kluczyka to analogicznie wszystko również się zamyka. W wypadku uszkodzenia siłowniki klapki od wlewu, otwierasz bagażnik i po prawej stronie masz taki dyndzelek z z logiem dystrybutora paliwa - pociagasz go i wlew otwarty ;)
Opublikowano
A dobra. W takim razie muszę przejrzeć kable i ten siłownik. Dzięki wielkie.
Opublikowano

zdejmij prawą tapicerkę w bagazniku i tam masz ten siłownik.

na 90% masz złamany plastikowy bolec który wchodzi w klapkę jak rygiel i zamyka ją.

Inna opcja to oczywiście uszkodzony siłownik

inna opcja to czy masz centralny zamek fabryczny czy dołożony jakiś uniwersalny

Ostatnia opcja to brak napięcia w kostce podczas zamykania czy otwierania.

tak to wygląda

http://i1260.photobucket.com/albums/ii578/k3m0t1989/DSC_0147_zps5eqwjg6k.jpg

szukam
Opublikowano

Wszystko zdjęte więc widzę ten mechanizm. Ręką mogę go zamknąć. Coś jest z napięciem ale zrobiło się ciemno i nie chciało mi się tego mierzyć. Jutro zmierzę napięcie na kostce albo kupię na szrocie/allegro taki sam. Dzięki.

Tak a propos tapicerki w bagażniku... Jako, że kupując go nie miał nic w bagażniku postanowiłem wszystko zrobić na tip top.

Mój bagażnik wygląda tak:

http://i.imgur.com/9nTyWv1.jpg

1 - Co to za rzeźba w tym miejscu? To mocowanie na tylny lewy pas o ile wiem. Mocowanie na tylny prawy wygląda tak samo.

2 - Co tam powinno być? Akumulator? Gaśnica? Ale co pod tą belką? I czy miejsce na koło to ma być goła blacha czy jakiś dywanik tam powinien się znajdować?

Na górę to wiem, wykładzinę będę kupował. W każdym razie na chwilę obecną zajmuję się całym bagażnikiem :P

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Obejrzał byś czyjeś galerie to wiedział byś wszystko.

Zabezpieczenie%2Bantykorozyjne%2Bbaga%25C5%25BCnik..jpg

Akumulator.JPG

Akumulator%2B%25285%2529.JPG

Poza tym to temat o klapce wlewu, a nie o wyposażeniu bagażnika.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
O super wielkie dzięki. Fakt nie o tym ale nie chciałem już robić nowego tematu.