Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Witam,

jako że drążę temat od dawna a dziś znalazłem świeże informacje to się podziele.

Do niedawna żeby wymienić lampy na te z liftu należało albo kupować wiązki w USA albo coś kombinować / sztukować. Natomiast mam już potwierdzone info o tym że wyszedł oficjalny retrofit BMW. Czyli zakładamy lampy w ASO, kodujemy w ASO, gwarancja itp, wszystko zachowane bez zbędnych kombinacji.

Jakby ktoś chciał to podaję numery części dla sedana:

61122410220 Zest. dopos. Lampy F30 LCI

63217369117 Lampa tylna w błotniku lewa

63217369118 Lampa tylna w błotniku prawa

63217369119 Lampa na pokrywie bagażnika lewa

63217369120 Lampa na pokrywie bagażnika prawa

W zależności od zniżek cena wynosi ok 4,5 k pln brutto.

Lampy wyglądają świetnie i nie mają tego cholernego pomarańczowego kierunku :) Ja planuję do dwóch miesięcy ogarnąć temat.

http://cdn.bmwblog.com/wp-content/uploads/2015/07/2016-bmw-340i-images-1900x1200-23.jpg

hqdefault.jpg

to coś nie ma nawet porównania :duh:

http://f30.bimmerpost.com/forums/picture.php?albumid=8913&pictureid=47004

• Odpowiedzi 134
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Oczywiście ze tak ;)
  • 1 miesiąc temu...
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano

Wymiana zrobiona, dodam info dla potomnych:

tutaj dokładna instrukcja od BMW w PDF: https://drive.google.com/open?id=0B2ZUij0frCfAN3BMVEtUZUVaWkpKOFlfQ2xoQk5xeGRfWlpN

poza tym trzeba pamiętać o tym że zaślepki wewnątrz wnęki bagażnika też trzeba zmienić ze względu na inną wypukłość lamp, numery to:

51 49 7 453 333

51 49 7 453 334

• 2 miesiące temu...
  • 1 rok później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Mam zamiar po wydechu zrobić tak w moim f36 na prawdę kupując samochód to mi nie przeszkadzało po czasie te lampy są przykre jak zresztą 60% zachowań BMW. kupujesz coś za taką kasę a dostajesz coś o 5 lat już nie na czasie.Powtorze coś co już mówiłem mam passata starszego o rok a w środku jest technika taka jaka w BMW 4 bym musiał zapłacić z 100 tys więcej
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

W E90 było to łatwiejsze ;p czy lampy te wychodzili tylko po lifcie w BMW 4 czy była możliwość zamówienia takich lamp do przed lifttu ?

Pytanie nr 2 czy jest możliwe że można mieć lampy ledy z tyłu a z przodu xeony ? A nie ledy ? Czy to zawsze idzie w parze

Opublikowano
W E90 było to łatwiejsze ;p czy lampy te wychodzili tylko po lifcie w BMW 4 czy była możliwość zamówienia takich lamp do przed lifttu ?

Pytanie nr 2 czy jest możliwe że można mieć lampy ledy z tyłu a z przodu xeony ? A nie ledy ? Czy to zawsze idzie w parze

odp1. W F30 jak pisze kolega wyżej pojawiła się w ASO możliwość zamówienia do F3x przed 2015... Poliftowe wychodziły już z lampami led z tyłu.

od2. Jak konfigurowałem swoje auto w tamtym roku, była taka możliwość

Opublikowano
Czyli jak bym zrobił z tyłu lampy ledowe z z przodu zostawił xeony nikt mi nie może powiedzieć że mam ulepa ;p
Opublikowano
Czyli jak bym zrobił z tyłu lampy ledowe z z przodu zostawił xeony nikt mi nie może powiedzieć że mam ulepa ;p

IMHO ulep to jak włożysz nie OEM. Lampy z LCI są OK.

Opublikowano
chyba zacznę polować na Ledy do mojego f36 ale męczy mnie jedna rzeczy czy tył trzeba kodować? jeśli nie zakoduje co się będzie dziać?
Opublikowano

:mad2: Tyle postów masz nabitych chyba przez takie pytania i wywody... Jak myślisz co się stanie... Wielkie nic + zapewne błędy na desce awaria oświetlenia... Zaraz pewnie będzie tekst bmw fuj bo trzeba kodować...

Wszystko jest na forach opisane wystarczy chcieć poszukać... Aaa i nie zapomnij o "wiązkach/ pinach"... pewnie cie dobiłem :D