Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Faktycznie u mnie jest S1CBA CO2 Umfang CO2 package
  • Odpowiedzi 98
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

I chyba zagadka rozwiązana - teź mam w wyposaźeniu $1CBA i mam źaluzje.

Dziś dzwoniłem do serwisu i nie odpowiedzieli na poczekaniu - dlaczego jedo auto ma a drugie nie ,powiedział źe musi to sprawdzić i jutro da znać oczywiście napisze co powiedzą

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja tej opcji nie mam a żaluzje są.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To jest bardzo dziwne bo jak wczoraj dzwoniłem do centrali tchnicznej w Monachium i zadałem pytanie podając vin mojego auto z źaluzjami i vin kolegi bez źaluzji ,obydwa auta ten sam silnik rocznik na rynek Niemiecki i nie znał odpowiedzi -włączył mi muzyke na 10 min. i pytał kogoś jeszce i nic .

Helmut na koniec powiedział źe nie wiedzą muszą to sprawdzić ,wzioł mój numer i dziś miał dzwonic z odpowiedzią i nie dzwonił -dziwi mnie to bo juź nie jedną sprawe u nich załatwiałem i zawsze byli bardzo rzetelni .

Moźe jeszcze zadzwoni ?,albo to jest jakaś tajemnica marki?

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeszcze czekam na telefon ,Helmuta pytałem czy to przypadki czy zapomnieli w niektórych autach zamontować :D :D :D śmiał się
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Greczynka - dwu litrowa benzyna 2008 też ma żaluzje , serwis milczy nie dzwonią z odpowiedzią :(
Opublikowano
Chyba sie nigdy tego niedowiemy :mrgreen: moze to bylo na chybil trafil w fabryce xd kumpel z pracy ma 530xd i sie zdziwil ze w ogole jest cos takiego jak zaluzja.
Opublikowano

Żaluzje mają na celu szybsze rogrzanie silnika, by zimne powietrze nie chłodziło go zbednie w fazie rozgrzewania (to mysle kazdy sie domyśla),

dlatego można wstepnie przyjąć, ze zaluzje były montowane w autach na kraje z chłodniejszym klimatem, ale niestety sa wyjatki (włochy, grecja), które nie potwierdzają reguły.

o CO2 package, dowiedziałem się z realoem, z tymże dotyczyło to e90, moze z e60 jest troche inaczej, choć bardzo wątpie teraz.

Opublikowano
Ja w vinie niemam nic o jakis pakietach CO2 jak pisano wczesniej, a zaluzja jest. Az bede musial jutro sprawdzic u kumpla w pracy czy ma zaluzje w e90.
Opublikowano
Dokladnie dokladnie, moje mialo byc niby od prywatniej osoby ale okazalo sie coinnego z czasam. Moral taki jest zeby sie nienapalac na jakies auto tylko na spokojnie ogladnac dokladnie
Opublikowano
piszesz o napalaniu się, ja kupiłem auto od niemca, drugi właściciel. okazało się że auto było już w Polsce w 2009r i wróciło do właściciela z Włoch a on sprzedał Niemcowi. Plus jest taki że widziałem się z właścicielem z PL i potwierdził mi przebieg i stan auta
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
myśle źe zagadka rozwiązana :D właśnie dzwonili z BMW Niederlassung München i technik powiedział źe auta które mają wyposaźenie $ 217 Aktywny układ kierowniczy nie mają źaluzji niezaleźnie na jaki kraj .
Opublikowano
No nareszcie. Czyli raczej z actywnym sterowaniem nie doposazy sie w zaluzje.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No nareszcie. Czyli raczej z actywnym sterowaniem nie doposazy sie w zaluzje.

raczej doposaźy bo źaluzjami nie steruje układ kierowniczy trzeba zobaczyć w schematach , a wogule to bardzo dziwny związek