Skocz do zawartości

SKRZYPIENIE KIEROWNICY E34 !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
CZEŚĆ WSZYSTKIM!! MAM PYTANKO, CO MOŻE BYĆ PRZYCZYNĄ SKRZYPIENIA KIEROWNICY PRZY SKRĘCANIU, SZCZEGÓLNIE PRZY MANEWRACH NP. WYJEŻDŻANIU Z PARKINGU CZY SKRĘCANIU O 90 STOPNI. JEST TO TAKI SKRZYPIENIE JAKBY TARŁA GUMA O GUMĘ LUB GYMA O PLASTIK I TAK MI SIĘ WYDAJE ,ŻE TO GDZIEŚ SIĘ WYDOBYWA SPOMIĘDZY KOŁA KIEROWNICY A KOLUMNY . PROSZĘ O POMOC BO STRASZNIE MNIE TO DENERWUJE!! PIO- E34 BMW!!! :(
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Wymyj najpierw dokładnie spód samochodu. Miałem to samo ale przy skrajnych położeniach kierownicy. Pojechałem na mycie podwozia i było lepiej ale jeszcze skrzypiało więc za kilka dni ponownie mycie. Wkońcu pomogło. Pewnie po zimie coś się gdzieś dostało i przycierało.

U ciebie może przyczyną też być coś z pompą wspomagania, jak chodzi kierownica leko czy ciężko - być może to tutaj leży przyczyna.

Pozdrawiam, Mariusz

"Mario"

F11 Sophisto Grau

http://i59.tinypic.com/242j57c.jpg

Opublikowano

Witam, nie wiem dokładnie o jakie skrzypienie ci chodzi bo to trudno sobie wyobrazić nie słysząc tego ale jeżeli odgłos ten pojawia się przy max. skręcie w prawo lub w lewo np. na postoju to moze chodzi ci o taki dzwięk jaki wydaje wspomaganie przy max. skręcie kierownicą jezeli to tak to jest normalny objaw tak musi byc, wtedy działa wspomaganie.

Jeżeli to nie to, to musisz szukać, zlokalizować miejsce i wtedy bedziesz wiedział.

Pozdr

BMW to pełnia życia.
  • 6 lat później...
Opublikowano

witam

Ostatnio też miałem problem ze skrzypieniem przy skręcie kierownicą dzwiek był jak by tarla guma o gume,wymienilem plyn we wspomaganiu i przeszlo.

Opublikowano
Odkręć kierownice i zobacz czy bolczyk odpowiedzialny za wyłączanie kierunkowskazów jest nasmarowany , miałem taki problem u siebie, on jeździ po takiej metalowej tarczce w kierownicy i jak nie jest nasmarowany to piszczy.
Jeśli nie idzie na siłe , trzeba użyć jeszcze większej siły
Opublikowano
no to jest własnie ta tasma.... nie trzeba sciagac kierownicy wystarczy osłone z dołu zdjac biały smar w spreyu załatwi sprawe