Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
"Polska wersja wydechu" - dobre :cool2: (pewnie bez katalizatora i bez DPF-a)... :P :P

A tak na serio:

http://www.germancarforum.com/attachments/img_0593-jpg.390702/

A ja zaważam jeszcze jedną zależność. Otóż na zdjęciu, które zamieściłeś 540stka wyposażona jest w pakiet stylistyczny performance. Może częścią tego pakietu są większe końcówki...

Opublikowano
Z tym tyłem to coś im się jednak chyba nie udało, coś nie mogę się do niego przekonać. Coś ze światłami jest nie teges i jeszcze te przekombinowane wydechy... Może na żywo będzie lepiej...
Opublikowano
Ja czekam na G31. Ale patrząc na zamaskowane egzemplarze, też coś poszło nie tak z lampami.
Opublikowano

Mi się tam podoba ta "nowa rura" :D

Do tej pory mam tą trapezoidalną w moim 550i i nie powiem, podoba mi się. Niemniej ta nowa też mi pasuje, jest może bardziej delikatna, ale przekonuje mnie.

Opublikowano

Potwierdzam. Ten ładniejszy wydech będzie częściach m performance kit. Będzie miał tez bardziej sportowe brzmienie.

Końcówki będą mogłyby być w chromie lub z włókna węglowego. Pewnie z power kitem będzie trzeba dołożyć z 30 tysi.

http://www.bmwblog.com/2016/11/24/world-premiere-2017-bmw-5-series-sedan-m-performance-accessories/

Opublikowano

Po co komu wielkie kwadratowe końcówki, jak w nich widać, że tam małe rurki wchodzą. Dla mnie to symbol współczesnej tandety i udawania, że ekoskóra to też skóra :P

Ja u siebie w wolnossącym 750il mam 2 małe kwadraty razem, mniej więcej tyle co jeden wydech z 3.0 dziś :D

Opublikowano

BMW twier

Po co komu wielkie kwadratowe końcówki, jak w nich widać, że tam małe rurki wchodzą. Dla mnie to symbol współczesnej tandety i udawania, że ekoskóra to też skóra :P

Ja u siebie w wolnossącym 750il mam 2 małe kwadraty razem, mniej więcej tyle co jeden wydech z 3.0 dziś :D

BMW w twierdzi, u nich sa prawdziwe końcówki we stali wychodzące z tłumików.Nie jak u konkurencji (Mercedes).

Ja w moim 850i mam 4 chromowane końcówki i bardzo je lubię.:)

Opublikowano
BMW twier
Po co komu wielkie kwadratowe końcówki' date=' jak w nich widać, że tam małe rurki wchodzą. Dla mnie to symbol współczesnej tandety i udawania, że ekoskóra to też skóra :P

Ja u siebie w wolnossącym 750il mam 2 małe kwadraty razem, mniej więcej tyle co jeden wydech z 3.0 dziś :D[/quote']

BMW w twierdzi, u nich sa prawdziwe końcówki we stali wychodzące z tłumików.Nie jak u konkurencji (Mercedes).

Ja w moim 850i mam 4 chromowane końcówki i bardzo je lubię.:)

Kurcze, poprzedniego posta napisalem jak analfabeta. Pisanie na telefonie...

Opublikowano
Świeże wieści: na motor-talk.de pojawiła się informacja, że M-Performance Power Kit od lata 2017 będzie oddzielną opcją (kod SAxxx), więc być może będzie można zamawiać go do produkcji, nie jako późniejszy retrofit. 540i ma mieć 374KM/500Nm, zaś 530d 292KM/650Nm. Ma też się pojawić M-Performance Sound Kit (brrrruuuum... :norty: ). Na razie wcześniej zapowiadany Power Kit do 540i ma mieć 360KM/500Nm.
Opublikowano

Dziwi mnie, że BMW każe dopłacać dużo kasy za power kit, który dodaje niewiele więcej koni.

Od 2017 audi mocniejsza 3 litrówka będzie miała 286km, bez drogiego power kitu.

Szkoda, że BWM nie daje więcej koni w 530d w standardzie. Wzrost mocy 3 litrowej jednostki w stosunku do f10 jest symboliczny.

Opublikowano

W bmw mocniejsza 3-litrówka będzie miała 320ps, a jeszcze mocniejsza pewnie ok. 400ps

PowerKit raczej będzie skierowany do osób, które już samochód mają i chcą coś zmienić, bo wątpie, żeby ktoś zamiast 540d miał wybrać 530d+powerkit ( zakładając że pewnie bedzie on kosztował ok 8-10k )

Pomijam fakt, że patrząc na przyspieszenia obecnego audi A6C7 i F10, w przypadku silnika 190ps są one korzystniejsze dla F10 o ok.0,5-0,8s

Pzdr

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

Opublikowano
Pytanie z innej beczki, czy można w salonie zamówić g30 individual w kolorze black satin z nakladkami carbonowymi m performance na zderzaki m pakowe, czarne fele, czarny grill? Czy nie da się takiego czegoś zrobić?

Sprzedam:

- Przednia nakładka M Performance carbon - BMW G30

- Nakładki lusterek M Performance carbon - BMW G30

Info priv.

Opublikowano
Nie prościej przedzwonić do salonu i zapytać żeby mieć info z pierwszej ręki :) ?
http://s32.postimg.org/8t3axzpc5/podpis_Forum_BMW.png
Opublikowano

Obawiam się, ze mało który sprzedawca będzie sie orientował, bo taka masowa sprzedaż G30-stki to pewni ruszy dopiero po premierze.

Pzdr

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

Opublikowano
Pytanie z innej beczki, czy można w salonie zamówić g30 individual w kolorze black satin z nakladkami carbonowymi m performance na zderzaki m pakowe, czarne fele, czarny grill? Czy nie da się takiego czegoś zrobić?

Tak na logikę rzecz biorąc, individual zrobi Ci wszystko co chcesz, choć m-performancowe rzeczy są nakładane po prostu w salonie po zakupie.

• 2 tygodnie później...